EUROLEAGUE

Συρίγος για το Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: "Καταργεί βασικούς κανόνες του μπάσκετ"

Συρίγος για το Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: "Καταργεί βασικούς κανόνες του μπάσκετ"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό Αστέρα, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν... αυτογκολ, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αφού απώλεσε διαφορά 15 πόντων πριν γνωρίσει την ήττα ( 88-81). Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "ερυθρόλευκων", κάνοντας πρώτα μία ποδοσφαιρική περιγραφή όσων έγιναν, πριν σταθεί στην αμυντική ασυνέπεια της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Συρίγος: " Θα κάνω μια ποδοσφαιρική περιγραφή του παιχνιδιού: Είναι ο Ολυμπιακός κερδίζει 2-0, έχει βρει ρυθμό, και κάνει μία κατεβασιά και πάει ο σέντερ φορ σε κενή εστία και την ώρα που είναι εκεί, παίρνει τη μπάλα τρέχει προς τα πίσω, διασχίζει 110 μέτρα και το καρφώνει στο τέρμα του.

Αυτό έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Κέρδιζε 15 πόντους στο 16', με 12 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, άντεξε στο ξύλο, είχε βρει λύσεις, είχε πάει η διαφορά στους 15 πόντους και κέρναγε τους Σέρβους το δικό του δηλητήριο και τελικά κατάφερε να διανύσει αυτά τα 110 μέτρα μόνος του και να βάλει αυτογκόλ.

Κάποια στιγμή δεν είναι ότι παίζεις άσχημα, αλλά ότι καταργείς βασικούς κανόνες του μπάσκετ. Η άμυνά του, όπως και με τη Χίμκι όπου χτύπησε καμπανάκι και δεν κατάλαβε τίποτα, σε βαθμό αφέλειας και έλλειψης συνεργασίας, από το 1 έως το 10 παίρνει -4.

Ισχύουν τα προβλήματα που υπάρχουν από την αρχή της σεζόν, αλλά να είμαστε ρεαλιστές: Ο Ολυμπιακός για τουλάχιστον 15 λεπτά κάνει ένα τακτικά άρτιο παιχνίδι και μετά βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο. Άρα υπάρχουν θέματα στο ροτέισον. Δεν βγαίνουν τα κουκιά είτε λόγω προσώπων είτε τεχνικών χαρακτηριστικών. Αυτή η μετάβαση από την ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο διάβαζε τα πάντα και έβαζε εκείνη τους κανόνες της, στην ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου που ακόμα και τα βασικά του εφηβικού δεν μπορούσε να τα εφαρμόσει, αν όλα αυτά πρέπει να εξηγηθούν, προφανώς έχει να κάνει με αποφάσεις που δεν έχουν παρθεί. Προφανώς τα πράγματα, κυρίως στην περιφέρεια, πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαρα.

Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός με τόσους γκαρντ να έχει τέτοιες διαφοροποιήσεις σχετικά με το τι θέλει να κάνει. Αν θεωρήσουμε ότι το να σου βάλει ο Σβεντ 36 πόντους είναι εντός λογικής - που βέβαια είναι - το να δέχεσαι σε διαδοχικά παιχνίδια 36 και 34 πόντους στο σύγχρονο μπάσκετ, σημαίνει ότι δεν κάνεις τα βασικά. Έχεις φάει 70 παίκτες σε δύο παιχνίδια από δύο παίκτες, αλλά και 41 από τον Ράις. Ο μέσος όρος πόντων που δέχεται από τον πιο παραγωγικό παίκτη του αντιπάλου είναι 37 πόντους, άρα κάτι κάνει ο Ολυμπιακός παντελώς λάθος στην τακτική, την αφομοίωση αυτής και - χωρίς να περνάμε το όριο - τις αποφάσεις που παίρνει ο προπονητής με βάση αυτά τα πράγματα. Τα ροτέισον, τι ζητάει από αυτούς και τι ζητάει από κάθε παίκτη.

Κάπως έτσι, εκεί που είχε χτυπήσει το καμπανάκι με τη Χίμκι, μία από τα ίδια έγινε με τον Ερυθρό Αστέρα και το πλήρωσε. Θα χρειαστεί δύο νίκες για να καλύψει το κενό αυτής της ήττας, αλλά σε αυτό το παιχνίδι ήταν μεγάλη και δεν ξέρω αν θα βρει άλλη".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ