EUROLEAGUE

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Σταθερά στην λογική της υπέρβασης"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Σταθερά στην λογική της υπέρβασης"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ακόμα μία υπέρβαση, τονίζοντας ωστόσο ότι αν χάσει αγώνες ο Μιλουτίνοβ τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων έκανε ακόμα μία υπέρβαση, επικρατώντας με 77-68 της Βιλερμπάν, δείχνοντας να έχει σφυγμό. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "ερυθρόλευκων" και την υπέρβαση που έγινε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την προ 2 εβδομάδων νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, ενώ στάθηκε στον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοβ, η σοβαρότητα του οποίου θα κρίνει πολλά.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

" Η νίκη και ο τρόπος που την κατέκτησε ο Ολυμπιακός είναι μία μικρογραφία του σκηνικού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και άρα η φυσική συνέχεια αυτών των δεδομένων.

Πράγματι ο Ολυμπιακός έπαιξε υπό ειδικές συνθήκες με ένα ελλιπές ρόστερ και εμφανείς αδυναμίες. Ναι μεν έκανε όμως το ίδιο ακριβώς πράγμα - μία υπέρβαση κυρίως σε ψυχολογικό κομμάτι - αλλά σε καμία περίπτωση η Βιλερμπάν δεν έχει το ειδικό βάρος, ποιότητα και λύσεις τις ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός έμεινε λοιπόν σταθερά στην λογική της υπέρβασης, προσπαθώντας ομαδικά και συγκροτημένα να μασκαρέψει τις όποιες αδυναμίες του ρόστερ. Είναι ενδεικτικό της λογικής που επικρατεί στον Ολυμπιακό.

Άλλο ΤΣΣΚΑ βέβαια και άλλο Βιλερμπάν. Δε μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι ο Ολυμπιακός έκανε το απλό και αυτονόητο όταν είχε τόσο ελλιπές ρόστερ, όμως από την άλλη είναι δύο διαφορετικά μεγέθη η ΤΣΣΚΑ και η Βιλερμπάν.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού με αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι καθοδηγητές στο παρκέ (σ.σ Σπανούλης και Ροτσέστι), είναι ότι κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στην δεύτερη περίοδο δεχόμενος μόνο 12 πόντους, ξεκινώντας σε ποσοστό 80-20 προς την πλευρά της άμυνας. Ήξερε τι δε μπορεί να κάνει στην επίθεση, οπότε ήταν πολύ σκληρός, ανθεκτικός και αφοσιωμένος στην λογική 'πρώτα η άμυνα', για να γράψει αυτό το επιμέρους σκορ 23-12 στην δεύτερη περίοδο κι εκεί έβαλε τις βάσεις.

Δε μπορούμε να μη κάνουμε μνεία στην παρουσία του Νικολαΐδη, όχι μόνο γιατί ήταν σημείο αναφοράς στο δεύτερο δεκάλεπτο με την πιεστική του άμυνα πάνω στη μπάλα, αλλά κυρίως γιατί μπήκε στην λογική που επέβαλλαν οι συνθήκες. Την στιγμή που στην περιφέρεια του Ολυμπιακού δεν υπήρχαν παίκτες να τον αναπληρώσουν. Φάνηκε ότι ήταν κανονικά στο ροτέισον του Μπαρτζώκα.

Αν ο Μιλουτίνοβ δεν επιστρέψει γρήγορα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Το φετινό ρόστερ χωρίς του Μιλουτίνοβ είναι στην καλή περίπτωση πρώτης βαθμίδας EuroCup. Ό,τι βλέπουμε τώρα που ο Ολυμπιακός το μασκαρεύει με υπερβάσεις πνευματικές στην περιφέρεια, στο "5" δεν γίνεται. Μία στις εκατό μπορεί να γίνει και χωρίς τον Μιλουτίνοβ".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ