EUROLEAGUE

Στρέλνιεκς: "Να δείξω πως δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ"

Στρέλνιεκς: "Να δείξω πως δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ"
EUROKINISSI

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησαν το πώς ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε (1/2, 21:00) και ο Λετονός γκαρντ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πτώση της απόδοσής του.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Κώστας Παπανικολάου λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού πριν από τη... μάχη με την Φενέρμπαχτσε (1/2, 21:00) μίλησαν για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Λετονός γκαρντ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ντεφορμάρισμά του.

"Ήταν δύσκολες οι τρεις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είμαστε τυχεροί που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, γιατί έχουμε την ευκαιρία να ανακάμψουμε και να βρούμε ξανά τον ρυθμό μας. Δεν είναι μόνο η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Είχαμε χάσει και άλλα ματς πριν. Δεν παίζαμε όπως θέλαμε και μπορούμε. Τώρα έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια και είναι η ώρα να δείξουμε πώς μπορούμε να παίξουμε, κάναμε κάποιες χαζές ήττες, αλλά μπορούμε να επανέλθουμε", παραδέχθηκε αρχικά ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για την προσωπική του απόδοση:

"Πρέπει να επανέλθω. Δεν παίζω στο επίπεδο που θέλω στα τελευταία παιχνίδια. Είναι η στιγμή να δείξω πως δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ. Πρέπει να βρω ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τη νίκη".

Για το αν μπορεί να εξηγήσει την πτώση στην απόδοσή του παρά την επιστροφή του Σπανούλη, ο οποίος αποτελεί ακόμα έναν... σύμμαχο στην πεντάδα για τον ίδιο: "Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Πρέπει όλοι να βρούμε τους ρόλους μας με την επιστροφή του ηγέτη μας. Πρέπει να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει. Είναι δύσκολο να απαντήσω προσωπικά. Πρέπει να βρω τον ρόλο μου και να βοηθήσω ξανά την ομάδα".

Τέλος, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ρωτήθηκε για το αν πρέπει να παίξει καλύτερα από ό,τι στο ματς του α' γύρου στην Πόλη, γιατί η Φενέρ έχει πέντε συνεχόμενες νίκες: "Φυσικά. Όλες οι ομάδες πλέον παίζουν καλύτερα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να νικήσουμε".

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ"

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του πρόσθεσε πως "είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πολλές απόψεις. Έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης μπορείς να πάρεις ώθηση ψυχολογικά πάντα με βάση τα τελευταία μας αποτελέσματα στην EuroLeague. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στο παρκέ. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και απαιτεί συγκέντρωση και υψηλά επίπεδα ενέργειας".

Στρέλνιεκς: "Να δείξω πως δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ"
EUROKINISSI

Όταν ρωτήθηκε για το ο Ολυμπιακός πρέπει να αγωνιστεί καλύτερα από ό,τι στο ματς του α' γύρου, καθώς η Φενέρμπαχτσε έχει πέντε συνεχόμενες νίκες, είπε: "Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια. Η Φενέρ έχει ανεβάσει την απόδοσή της σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Όλες οι ομάδες το έχουν κάνει, γιατί μπαίνουμε στην τελική ευθεία".

Για το αν τα ματς με την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης είναι καθοριστικά για το πλεονέκτημα έδρας, τόνισε: "Νομίζω πως η ομάδα έχει αποδείξει πως το πλεονέκτημα έδρας είναι μία βοήθεια, αλλά πως μπορεί να το ανατρέψουμε. Είναι δύο κομβικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει αθλητής που σκέφτεται να κάνει η ομάδα του ένα καλό παιχνίδι και να μην κερδίσει. Πάντα η ομάδα δουλεύει με υψηλές προσδοκίες κι έτσι θα συνεχίσουμε".

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου ρωτήθηκε για το ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods για την Stoiximan.gr Basket League: "Όπως έχουμε αφήσει στο παρελθόν μεγάλες νίκες, έτσι κάνουμε και με τις ήττες. Από τις ήττες σίγουρα μπορείς να μάθεις πάρα πολλά για να σε βοηθήσουν στη συνέχεια, αλλά πάντα πρέπει να αφήνεις πίσω τους αγώνες. Η διαδρομή είναι πολύ μεγάλη και πάντα πρέπει να έχεις την διαύγεια να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ