EUROLEAGUE

Στην Πόλη για να παραμείνει πρώτος ο Ολυμπιακός

Στην Πόλη για να παραμείνει πρώτος ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Στην… αγαπημένη του Πόλη δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε (19:30) θα αντιμετωπίσει την Εφές με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της EuroLeague.

Παρά τις πολλές απουσίες και τα προβλήματα, ο Ολυμπιακός κατάφερε πριν από μερικές ώρες να ρίξει στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ με 88-86 κι ανέβηκε στο 10-3. Η συνέχεια της EuroLeague τον βρίσκει στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές (19:30, Novasports 1, Live Blog από το Sport24.gr).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γι’ ακόμα ένα ματς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοβ , ενώ εκτός "μάχης" βρίσκονται σταθερά οι Δημήτρης Αγραβάνης και Κιμ Τιλί. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για το καλύτερο παρά τις απουσίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε 6 εξόδους έως τώρα μετρούν 4 θετικά αποτελέσματα.

Αντίθετα, η Εφές βρίσκεται στο 3-10. Η απογοητευτική πορεία της τουρκικής ομάδας οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, με τον Εργκίν Αταμάν να παίρνει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία. Ο πολύπειρος coach δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά και η ομάδα του έχασε με διαφορά 18 πόντων στη Μόσχα από τη Χίμκι ( 68-86 ), ενώ -μεταξύ άλλων- η Εφές θα πρέπει να βελτιωθεί εντός έδρας, καθώς έχει μόλις 1 νίκη στο γήπεδο της σε 6 αναμετρήσεις.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι πως δεν έχουν να σκέφτονται για σημαντικά προβλήματα απουσιών -πέρα από αυτό του Μπαλμπάι- με την τελευταία προσθήκη να είναι ο Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες κι έχει ήδη δώσει αρκετές λύσεις.

Αναφορικά με την πρόσφατη παράδοση, Ολυμπιακός και Εφές είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά ζευγάρια της EuroLeague, γι’ αυτό κι από το 2000 έχουν αναμετρηθεί συνολικά 34 φορές, με τους "ερυθρόλευκους" να μετρούν 18 νίκες. Στην Πόλη το σκορ είναι 10-6 υπέρ της Εφές, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά ήταν εκείνη που επικράτησε στο τελευταίο ματς εκεί…

Ήταν πριν από μερικούς μήνες (28 Απριλίου), όταν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε τη νίκη με 74-62 (σ.σ. Βασίλης Σπανούλης 18 πόντοι) και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των προημιτελικών, πριν κάνει στη συνέχεια το 3-2 στο ΣΕΦ (87-78) και περάσει στο Final 4.

EUROLEAGUE - 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 21/12

Βαλένθια - Ζαλγκίρις 63-71

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε 82-73

Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης 66-81

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 63-69

Παρασκευή 22/12

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Χίμκι

19:30 Εφές - Ολυμπιακός

21:30 Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα

21:45 Ουνικάχα - Αρμάνι Μιλάνο

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΕΔΩ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ