EUROLEAGUE

Σπόντες Σφαιρόπουλου για την συμμετοχή των τραυματιών!

Σπόντες Σφαιρόπουλου για την συμμετοχή των τραυματιών!
EUROKINISSI

"Τη μία είστε υπέρ του να παίξουν οι τραυματίες, την άλλη όχι" είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στους ρεπόρτερ που βρίσκονται στο Κάουνας. Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού.

Την ώρα που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Γιώργος Πρίντεζης κι ο Γιώργος Μπόγρης έπαιζαν στο Game 3 με την Ζάλγκιρις τραυματίες, ο Ολυμπιακός έχανε την ευκαιρία για το μπρέικ που θα του έδινε ξανά το πλεονέκτημα έδρας και έβλεπε την ομάδα του Κάουνας να παίρνει το προβάδισμα με 2-1. Μία μέρα μετά, η προπόνηση των ερυθρόλευκων έγινε με πάρα πολλά προβλήματα, με τον Πρίντεζη να μένει εκτός και να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 4 , αλλά και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εκφράζει τα παράπονά του προς τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την ομάδα στην Λιθουανία.

Αποστολή στο Κάουνας: Σπύρος Καβαλιεράτος

" Όλοι ήσασταν υπέρ του να παίξουν οι τραυματίες και διθυραμβολογούσατε μετά το δεύτερο ματς στο οποίο έπαιξαν με ενέσεις. Τώρα με ρωτάτε αν πρέπει να παίζουν οι τραυματίες" είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: " Δεν είχαμε λάθος πλάνο, ήταν μια χαρά, με αυτό έχουμε πορευθεί σε όλη τη σεζόν. Απλά έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι, πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με περισσότερη ενέργεια και πάθος. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή, υπερνικά την κούραση. Νομίζω πως θα αντιδράσουμε, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν μας αντιπροσωπεύει και μας αδικεί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να πάμε για την νίκη. Να κάνουμε σωστά τα απλά πράγματα, γιατί από αυτά χάσαμε χθες".

Νωρίτερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πει: "Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Να παλέψουμε περισσότερο στις επαφές. Να διαβάσουμε το παιχνίδι σε θέματα τακτικής στην επίθεση και να μην κάνουμε κάποια λάθη μέσα στην ρακέτα χωρίς παίκτη επάνω και παίκτες που ήταν μόνοι τους κάτω από το καλάθι".

Για το αν υπάρχουν αποθέματα ενέργειας είπε: "Αρχικά ναι γιατί δεν είχαμε κάποιον παίκτη που έπαιξε χτες πάρα πολύ και επειδή σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά την κούραση".

Για το αν είδε πρόσωπα θυμωμένα, τόνισε: "Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα, έχει θέματα με τραυματισμούς που χάλασαν αρμονία, την συνοχή και τους ρόλους μέσα στην ομάδα. Τώρα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη".

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο τέταρτο ματς με τη Ζαλγκίρις, είπε: "Πρέπει να κάνουμε σωστά τα απλά πράγματα, γιατί από τα απλά πράγματα χάσαμε χθες. Δεν κάναμε τα σωστά πράγματα που έγιναν από την έλλειψη σωστής συγκέντρωσης, κακού διαβάσματος και σίγουρα θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι και να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Δεν γίνεται να παίξεις τέτοια παιχνίδια αν δεν έχεις και έτοιμους όλους τους παίκτες σου για να παίξουν".

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, ανέφερε: "Σήμερα θα ξεκουραστούν κάποιοι στην προπόνηση ή θα κάνουν πιο χαλαρά. Αύριο θα ξέρουμε κάτι. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπως και χτες είδατε έγινε ζέσταμα πριν το παιχνίδι και μέχρι αύριο θα ξέρουμε στην προπόνηση ποιοι θα είναι έτοιμοι".

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΑΥ: "ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού ανέφερε πως "αύριο (σ.σ. 26/4) είναι ένας τελικός. Μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι είμαστε έμπειροι όλοι και έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε για όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο πιο σκληρά μπορούμε για να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

Σπόντες Σφαιρόπουλου για την συμμετοχή των τραυματιών!
EUROKINISSI

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε παρόμοια θέση, ανέφερε: "Το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Η εμπειρία μας από αυτό σίγουρα θα βοηθήσει, όμως όπως είπα έχουμε πολλά παιδιά και πολύ καλούς παίκτες και κανείς δεν χρειάζεται να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Απλά πρέπει να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί και να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας προκειμένου να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς ούτε να βρεθούμε ήρωες. Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας όπως όλη τη χρονιά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι".

Τέλος, ρωτήθηκε για το τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός τακτικά: "Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως η θέλησή της είναι αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περεταίρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι να ασχοληθώ. Υπάρχουν οι προπονητές που μπορούν καλύψουν πολύ καλύτερα αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά μας οι παίκτες πρέπει να δείξουμε το πόσο θέλουμε να βρεθούμε σε ακόμα ένα Final Four και να τραβήξουμε τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ