EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Το τρίποντο στο ΟΑΚΑ είναι το καλάθι που θυμάμαι"

Σπανούλης: "Το τρίποντο στο ΟΑΚΑ είναι το καλάθι που θυμάμαι"

O Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το νέο του επίτευγμα και εξήγησε ότι το καλάθι της καριέρας του στην Stoiximan.gr Basket League ήταν το τρίποντο στο ΟΑΚΑ...

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ και μετά την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου Βίκος Cola για την 23η αγωνιστική της Stoiximan.gr ξεχώρισε το τρίποντο στο τέλος της παράτασης του τέταρτο τελικού της Α1 της σεζόν 2015-16 ως το πιο σημαντικό καλάθι της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

"Είναι κάτι πολύ το τιμητικό, αλλά όλοι ξέρετε πως σκέφτομαι μόνο το παρόν. Όπως είπα και πριν είναι τιμή μου για τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα, είμαι ευγνώμων για τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που μου πάντα μου έδειχναν. Όλα αυτά θα τα σκεφτώ, όταν δεν θα παίζω. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, αρχίζουν τα playoffs και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι", δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Όσον αφορά για το αν επηρεάστηκε η προετοιμασία του για την αναμέτρηση, είπε: "Ήξερα πως ήθελα άλλους 9 πόντους. Δεν με επηρέασε. Ίσως ως ομάδα αλλά και προσωπικά να επηρεαστήκαμε από τις άδειες εξέδρες. Είναι πιο όμορφο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα. Αυτό σου δίνει κίνητρο και μεγαλύτερη συγκέντρωση".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν σκεφτόταν πως κάποια στιγμή θα γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος: "Δεν το σκεφτόμουν καν. Πάντα σκεφτόμουν πως θα βοηθήσω την ομάδα μου να νικάει".

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ και ρωτήθηκε για το ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας του: "Η αγάπη μου για το μπάσκετ. Αυτό είναι το μυστικό. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Ευχαριστώ τον Θεό που ασχολούμαι με αυτό το άθλημα".

Για το πιο καλάθι ξεχωρίζει, είπε: "Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό ήταν και αυτό που με τον Ολυμπιακό πήραμε το πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι σπουδαίο να δώσεις έτσι το πρωτάθλημα στην ομάδα σου".

Σχετικά με τον Νίκο Χατζή, τόνισε: "Δεν έχει τύχει να μιλήσω μαζί του αυτές τις μέρες. Ήταν ένας ένας σπουδαίος σκόρερ".

Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για την σειρά των playoffs της EuroLeague με την Ζάλγκιρις: "Είναι μία πολύ δύσκολη σειρά. Η Ζάλγκιρις μάς έχεις νικήσει δύο φορές φέτος. Όλες οι ομάδες θέλουν να βρεθούν στο Final Four. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτός που θα είναι πιο έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά θα βρεθεί πιο κοντά στο Final Four".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ