EUROLEAGUE

Σπανούλης για Τουπάν: "Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην EuroLeague"

Σπανούλης για Τουπάν: "Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην EuroLeague"

Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε τις αμυντικές ικανότητες του Αξέλ Τουπάν, ενώ με πολύ καλά λόγια για τον 26χρονο Γάλλο περιφερειακό του Ολυμπιακού μίλησαν και οι Ντέιβιντ Μπλατ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. (VIDEO).

Η EuroLeague δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της νίκης και οι Ντέιβιντ Μπλατ, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον 26χρονο Γάλλο περιφερειακό του Ολυμπιακού.

"Ένιωσα πως έκανα ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου με την υπογραφή μου στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είμαι χαρούμενος", είπε αρχικά ο Αξέλ Τουπάν και στη συνέχεια παρατήρησε πως "στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να νικάς. Είχα την ευκαιρία να παίξω πέρσι σε μία ομάδα που ήξερε πώς να κερδίζει. Η νίκη σημαίνει πολλά. Όταν νικάς, όλοι νιώθουν καλά. Οι νίκες και η βελτίωση του παιχνιδιού μου είναι οι στόχοι μου".

Ο Αξέλ Τουπάν είναι νεαρός και συνάμα έμπειρος, όπως τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ: "Ο Άξελ είναι είναι νεαρός, αλλά έχει εμπειρία στην EuroLeague από την περσινή σεζόν με την Ζάλγκιρις. Έκανε πολύ καλή δουλειά, όπως και η ομάδα του. Παρουσίασε πρόοδο μέσα από το πρόγραμμα της ομάδα του. Αναγνωρίσαμε τις ικανότητές του και θεωρήσαμε πως είναι απαραίτητο να τις συνδυάσουμε με αυτές της ομάδας μας. Είναι νεαρός, έμπειρος, έχει περιθώρια βελτίωσης και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα".

Ο πάντα περιεκτικός Βασίλης Σπανούλης σκιαγράφησε το προφίλ του συμπαίκτη του λέγοντας πως "δίνει αθλητικότητα στην ομάδα. Είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στην EuroLeague. Είναι μεγαλόσωμος για την θέση του και μας προσφέρει νέα στοιχεία στην επίθεση. Είναι πολύ ταλαντούχος και σημαντικός για την ομάδα μας".

O Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του πρόσθεσε: "Απέκτησε πολλές εμπειρίες πέρσι με την Ζάλγκιρις κι έπαιξε στο Final Four. Αυτό σημαίνει πολλά. Ξέρει πού ήρθε. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει πολλή ενέργεια και πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα".

Τέλος, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλωσε: "Πιστεύω πως ήταν μία σπουδαία προσθήκη. Πέρσι αγωνίστηκε στο Final Four. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίκτες στην ομάδα που ξέρουν να κερδίζουν. Η νίκη είναι συνήθεια και είμαι χαρούμενος που έχουμε έναν παίκτη που έπαιξε σε Final Four".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ