EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Είμαστε καλομαθημένοι με τα Final Four"

Σπανούλης: "Είμαστε καλομαθημένοι με τα Final Four"

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Final Four, αλλά δεν έκρυψε πως η σημαία του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζει να κυματίζει ψηλά.

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νέα ήττα του Ολυμπιακού από την Ζάλγκρις και τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Final Four της EuroLeague δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, ενώ αναφέρθηκε και στο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο παραμένει ψηλό.

Αποστολή στο Κάουνας: Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το αν το ελληνικό μπάσκετ υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών του από το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ελληνική ομάδα στο Final Four της EuroLeague και ήταν ξεκάθαρος: "Όχι. Είμαστε λίγο καλομαθημένοι στην Ελλάδα. Πιστεύουμε πως αν δες πας στο Final Four, καταστρέφεται το ελληνικό μπάσκετ. Συμβαίνουν αυτά. Και μία και δύο φορές συμβαίνει να μην πας στο Final Four. Η ΤΣΣΚΑ έχει πάει τόσες φορές και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μία Ευρωλίγκα. Πέρσι παίξαμε τελικό, αλλά φέτος αποτύχαμε. Πρέπει να προχωρήσουμε".

Νωρίτερα, είχε πει: "Η Ζάλγκιρις άξιζε την πρόκριση. Το σύστημα είναι δίκαιο. Αποτύχαμε στον στόχο μας. Είναι δύσκολη στιγμή. Οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο, αλλά δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Όλη την χρονιά είχαμε τραυματισμούς. Δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Απογοητεύσαμε την ομάδα, τον εαυτό μας και τον κόσμο που πίστευε πως θα πάμε στο Final Four".

Για το αν με την πρόκριση της Ζάλγκιρις ανοίγει μια νέα σελίδα για την λιθουανική ομάδα και κλείνει μία άλλη για τον Ολυμπιακό, τόνισε: "Τώρα ανοίγει, κλείνει δεν ξέρω. δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Κι εμείς το 2012 το καταφέραμε. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Πρέπει να υπάρχει το σωστό timing. Η Ζαλγκίρις είναι σε καταπληκτική κατάσταση και μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε. Της αξίζουν συγχαρητήρια".

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα της ομάδας του, τόνισε πως "είναι μεγάλη απογοήτευση. Εχω μάθει να είμαι περήφανος. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε, γιατί διεκδικούμε ακόμα έναν τίτλο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να συνεχίσουμε. Υπάρχει απογοήτευση, είναι δύσκολη στιγμή για εμένα, την ομάδα, τους προέδρους, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν το μυστικό της Ζάλγκιρις είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: "Δεν ξέρω ποιο είναι. Ο Σάρας κάνει εξαιρετική δουλειά, όπως βλέπουν όλοι και όχι μόνο εγώ.. Ηταν σε καλύτερη κατάσταση η Ζάλγκιρις από εμάς".

Για το αν αντέχει και πόσο θέλει να πετύχει κάτι σημαντικό με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague: "Θα δούμε. Εχουμε έναν στόχο μπροστά μας, το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της. Η ομάδα είναι νοσοκομείο, υπάρχουν και άλλα παιδιά που παίρνουν χάπια και κάνουν ενέσεις, δεν είναι μόνο αυτοί (οι τραυματίες) που γράφετε. Πρέπει να να ανασυνταχθούμε, να συνέλθουμε και να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα. Αυτό κάνει μία μεγάλη ομάδα, όσο και αν μας πληγώνει ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ