EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Αυτό είναι το πνεύμα του ελληνικού μπάσκετ"

Σπανούλης: "Αυτό είναι το πνεύμα του ελληνικού μπάσκετ"

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκρυψε πως είναι χαρά του να δημιουργεί, ενώ με αφορμή το γεγονός πως έγινε ο πρώτος πασέρ της EuroLeague αναφέρθηκε και στο πνεύμα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα στην Ανδαλουσία έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην EuroLeague και όπως ήταν λογικό, μίλησε για το το ιστορικό του επίτευγμα.

"Θα ήταν πιο ευχάριστο να είχαμε κερδίσει. Προσπαθήσαμε. Από εκεί και πέρα σίγουρα είναι κάτι σημαντικό γιατί μιλάμε για πάσα και δημιουργία. Στοιχεία σημαντικά για το μπάσκετ. Είναι ομαδικό σπορ. Είναι πάντα χαρά για εμένα να δημιουργώ και να βάζω τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι. Να τους βρίσκω στην καλύτερη δυνατή θέση", είπε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στην σημασία του να βρίσκονται Έλληνες στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας, καθώς δεύτερος πλέον είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και πέμπτος ο Θοδωρής Παπαλουκάς:

"Στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας είναι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι το πνεύμα του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι καταφέραμε να διακριθούμε και να πετύχουμε σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Μόνο χαρούμενοι μπορούν να είναι οι Έλληνες για τους Έλληνες παίκτες".

Ο ίδιος, όμως, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο: "Προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα γίνεται. Να βοηθάω την ομάδα μου να πετυχαίνει τους στόχους της. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Μια συνεχής μάχη στο παρκέ. Μια συνεχής προσπάθεια για επίτευξη των στόχων".

Για το ματς με την Ζάλγκιρις που ακολουθεί είπε: " Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Και σήμερα το θέλαμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι για να τελειώσει η κανονική διάρκεια. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε στην έδρα μας, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Τέλος, ερωτηθείς αν μπορεί ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: "Σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, όμως, αυτό πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ, όχι να το λέμε με λόγια. Καταρχήν πρέπει να είμαστε υγιείς. Να γυρίσουν οι τραυματίες και όλοι μαζί να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση για τους τελευταίους μήνες της χρονιάς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ