ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπανούλης: Αλάνθαστος μετά από έξι χρόνια!

EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρομερό βράδυ για τον Βασίλη Σπανούλη στη Βαρκελώνη, καθώς ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού δεν έκανε λάθος για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και 155 αγώνες στη EuroLeague.

Δεν ήταν σπουδαίος στο Παλάου Μπλαουγκράνα το βράδυ της Τρίτης (18/12), ήταν όμως θετικός και καθοριστικός για να πάρει ο Ολυμπιακός την 8η φετινή του νίκη σε 13 αγώνες της EuroLeague 2018/19 και να μείνει στο κυνήγι της πρώτης τετράδας που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε 22 λεπτά απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είχε 14 πόντους με 1/4 δίποντα και 4/9 τρίποντα, πήρε ένα ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ και κατάφερε κάτι που λίγοι πρόσεξαν.

Ο αρχηγός και ηγέτης των ερυθρόλευκων τελείωσε την αναμέτρηση χωρίς λάθος για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έξι χρόνια. Βλέπετε, η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο σε επίπεδο EuroLeague ήταν στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι (82-87), όταν σε 32:35 είχε 19 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 7 ασίστ. Χρειάστηκε να περάσουν 2133 μέρες για να δει αυτό το εντυπωσιακό "0" σε αυτή τη στατιστική κατηγορία, στην οποία είναι πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης μακράν του δεύτερου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αυτό ήταν το μόλις τέταρτο παιχνίδι του χωρίς λάθος σε 290 συμμετοχές στη EuroLeague και το πρώτο μετά από 155 αγώνες στους οποίους είχε τουλάχιστον ένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ