EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Στο δεύτερο ημίχρονο ηρεμήσαμε"

Σφαιρόπουλος: "Στο δεύτερο ημίχρονο ηρεμήσαμε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού απέναντι στη Λιμόζ ενώ αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα των "ερυθρόλευκων" στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τους "λιμουζό".

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη νίκη του στην Euroleague και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη Λιμόζ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: " Είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Είναι η πρώτη στο γήπεδό μας φέτος στην Euroleague. Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Τον θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίζει και να είναι ο έκτος παίκτης μας".

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, αμυντικά ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Βγάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και πήραμε μία διαφορά έξι πόντων.Το ότι χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, ακόμα και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, μάς έφερε εκνευρισμό. Είναι σημαντικό ότι η άμυνα λειτουργούσε καλά παρ'όλο που η επίθεση δεν ήταν σταθερή. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμένα, γιατί αν για δύο-τρία λεπτά δεν σκοράρεις , η άμυνα θα σε κρατήσει. Η άμυνα ήταν εξαιρετική".

Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: "Στα αποδυτήρια συζητήσαμε και είπαμε στα παιδιά πως δουλεύουμε καλά στην επίθεση. Ασφαλώς κάποιες φορές πήγαμε βιαστικά να βάλουμε καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε. Βάλαμε 47 πόντους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αμυντικό κομμάτι και στο ότι στο δεύτερο ημίχρονο ηρεμήσαμε. Είναι σημαντικό που είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Είναι σημαντικό που ο Σπανούλης είχε 10 ασίστ και ο Γιανγκ έκανε 5 τάπες και πήρε 10 ριμπάουντ. Είχαμε πολυφωνία και είναι σημαντικό πως οι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι".

Πρίντεζης: "Η άμυνα είναι το σημείο-κλειδί"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε: "Θα πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να παίζουμε πιο σταθερά και όχι να έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Η άμυνα είναι πάντα το σημείο-κλειδί και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ακόμη και λέι απ, αλλά στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα και στις δύο πλευρές του παρκέ, πήραμε αυτοπεποίθηση και το κάναμε εύκολο".

Ερβέ: "Αδύνατο να το εξηγήσω"

Ο προπονητής της Λιμόζ, Φιλίπ Ερβέ, στάθηκε στην αντίδραση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε στο γήπεδο όσα περιμέναμε. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου πως πρέπει να βελτιωθούμε. Περιμέναμε πως ο Ολυμπιακός θα ήταν καλύτερος και δεν έπρεπε να του δώσουμε εύκολα καλάθια. Μου είναι δύσκολο να δεχθώ και να εξηγήσω το κακό δεύτερο ημίχρονο που είχαμε, κυρίως πνευματικά"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ