EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ψυχολογικά κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε την αμυντική συνέπεια που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βαλένθια, τον ψυχολογικό σκόπελο που έπρεπε να ξεπεράσουν οι παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον σκόπελο της Βαλένθια, πήρε μια ακόμη νίκη στο ΣΕΦ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην EuroLeague. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στη δουλειά που έκανε η ομάδα του στο πίσω μέρος του παρκέ, αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη, που οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην αποψινή νίκη .

" Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, παίξαμε απέναντι σε μια καλή επιθετικά ομάδα. Με εξαίρεση το β' δεκάλεπτο, όπου δεχθήκαμε 28 πόντους, θεωρώ ότι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μέσω της άμυνας. Ένα στοιχείο της αναμέτρησης είναι ότι δεν είχαμε σταθερότητα επιθετικά σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Το "κλειδί" ήταν η καλή μας άμυνα, ειδικά στα τελευταία λεπτά, και ότι βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να επιτεθούμε και να σκοράρουμε με λέι απ", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού πριν προσθέσει πως " η σημασία είναι τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική, μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Δουλέψαμε περισσότερο στην άμυνα, που είχαμε πρόβλημα με την ΑΕΚ. Περιμένω να ανέβουν κι οι άλλοι παίκτες, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους για την απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην επίθεση".

Σε ερώτηση για τον Βασίλη Σπανούλη και το γεγονός πως πλέον δείχνει πιο σίγουρος στις διεισδύσεις του, απάντησε πως " είναι ένας πολύπλευρος παίκτης, μπορεί να βρει διαφορετικούς τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Όταν πρέπει να σουτάρει, το κάνει. Όταν βρει διαδρόμους, διεισδύει. Το έχω ξαναπεί ότι είναι ο ηγέτης μας. Δεν βγαίνουν συχνά τέτοιοι παίκτες", ενώ κατέληξε σχολιάζοντας το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσαν οι παίκτες του μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας:

" Σίγουρα είμαστε επηρεασμένοι, είμαστε στεναχωρημένοι. Κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι ψυχολογικά, κάποιοι άλλοι έδειξαν καλύτερα και αντέδρασαν. Έχουμε μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο παιχνίδι, θα δουλέψουμε για να είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άποψη".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ