EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Οι παίκτες μας δεν ζουν σε άλλο κόσμο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε το ψυχολογικό υπόβαθρο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods (10/11, 21:00) και στάθηκε στη σημασία της παρουσίας του κόσμου στις εξέδρες του ΣΕΦ. Αναποφάσιστος για Κάιλ Γουίλτζερ.

Την παραμονή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ (10/11, 21:00) για την EuroLeague, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους γι αυτά που περιμένει να δει στο παρκέ. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" εξήγησε πως μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα, πρώτο μέλημα είναι η αγωνιστική βελτίωση, ενώ επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του το γεγονός πως το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, μιας κι έχει ανακοινωθεί το sold out.

" Μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη, έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή. Ξέρουμε καλά τον Παναθηναϊκό, όπως μας ξέρει κι εκείνος. Θεωρώ ότι έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις μέχρι τώρα, για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Με την ανάλογη συγκέντρωση και την ακολουθία του πλάνου που θα έχουμε, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Απ ότι ξέρω υπάρχει sold out, οπότε θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, με τη φωνή του και μόνο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του Ολυμπιακού, για να προσθέσει επ' αυτού:

" Δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας στο επιθετικό κομμάτι στα τελευταία παιχνίδια. Δουλέψαμε στην επίθεση σ τις τελευταίες προπονήσεις, σε κάποιες λεπτομέρειες. Θα χρειαστεί να είμαστε καλύτεροι σε κάποιες λεπτομέρειες της επίθεσης και να είμαστε πιο αποδοτικοί. Όταν παίζεις ένα κακό παιχνίδι, η ήττα πονάει, αλλά ταυτόχρονα σού δείχνει τις αδυναμίες σου. Μετά τη Βαρκελώνη είδαμε τα λάθη και τα άσχημά μας, οπότε δουλέψαμε πάνω σε αυτά. Οι προπονήσεις που έγιναν ήταν το αποτέλεσμα όσων είδαμε στο video στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Δεν μετράει η διαφορά, αλλά η εικόνα. Σίγουρα η εικόνα δεν ήταν καλή. Θέλω να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, να πάρουμε τη νίκη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα δύσκολο παιχνίδι".

Όταν ρωτήθηκε για τον Κάιλ Γουίλτζερ και την πιθανότητα να βρεθεί στη δωδεκάδα της αυριανής αναμέτρησης, απάντησε πως " δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσω γι αυτό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, δεν έχει "μπει" ακόμη καλά στην ομάδα. Ίσως είναι ρίσκο να τον βάλουμε στη δωδεκάδα. Θα δείξει", ενώ αναφορικά με την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη σχολίασε πως " το έχω ξαναπεί, μόνο όταν είναι απόλυτα έτοιμος θα προπονηθεί με την ομάδα. Επειδή είναι αρκετό καιρό έξω, θα χρειαστεί χρόνος για να προπονηθεί αρκετές φορές με την ομάδα πριν παίξει".

Δεν έμεινε βέβαια μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, αλλά και στο ψυχολογικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός Superfoods προέρχεται από δύο οδυνηρές ήττες από Μπασκόνια και ΑΕΚ, πράγμα που σημαίνει πως θα κυνηγήσει με μεγάλη επιθυμία το "διπλό" στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι " οι παίκτες μας δεν ζουν σε άλλο κόσμο, ξέρουν τι γίνεται εδώ. Ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο σερί ήττες και συν τοις άλλοις δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας ακόμη στην EuroLeague. Αυτό το ξέρουμε, τα ξέρουν κι οι παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Αυτό είναι το ένα μέρος, το άλλο είναι να έχουμε αποφασιστικότητα και να δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο".

Όσον αφορά το γεγονός πως το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, απάντησε: " Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο ντέρμπι το παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν δει ακόμη τον κόσμο του Ολυμπιακού, οπότε χαίρομαι που αυτό θα γίνει αύριο εδώ", για να καταλήξει λέγοντας πως " όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι, θα μαθαίνει ο ένας τον άλλον. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ. Έχουμε δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής. Το ζητούμενο είναι να γυρίσουν όλοι οι παίκτες, για να αποδώσουμε ακόμη καλύτερα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ