EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ο κόσμος γκρινιάζει, εμείς δουλεύουμε παρά τις δυσκολίες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÓÖÁÉÑÏÐÏÕËÏÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÓÖÁÉÑÏÐÏÕËÏÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ατάκες με τρομερό ενδιαφέρον έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ.

Απόλυτα ευχαριστημένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την προσπάθεια των παικτών του και δεν δίστασε να τους αποθεώσει στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας . O Έλληνας τεχνικός αποθέωσε και τον κόσμο, πριν απαντήσει και σε ερώτηση για κάποια αρνητικά σχόλια που έχουν γίνει για την εικόνα της ομάδας του στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Όσα είπε, έχουν μεγάλη αξία και ακόμη περισσότερη σημασία, καθώς στάθηκε στην σκληρή δουλειά που γίνεται στο Λιμάνι παρά τις δεδομένες αντιξοότητες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

" Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι' αυτή τη σημαντική νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα τους ανήκει, διότι έδειξαν τον χαρακτήρα τους, πάλεψαν στο μάξιμουμ και τα κατάφεραν απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι είχαμε απουσίες, δεν ήταν στοιχείο που έκρινε τον αγώνα. Όσοι έπαιξαν, έδωσαν την καρδιά τους για την ομάδα. Θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο που υποστήριξε την ομάδα. Τους δώσαμε μια μεγάλη νίκη για να αισθάνονται χαρούμενοι. Είναι μία σημαντική νίκη διότι όλοι έδειξαν χαρακτήρα και έπαιξαν με αυταπάρνηση. Βούτηξαν δυο και τρεις φορές για να σώσουν μπάλες. Πήγαμε πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και ανανεώσαμε πολλές επιθέσεις, πράγμα που έδειξε πόσο θέλαμε τη νίκη. Το χαμηλό σχήμα στο τέλος άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού. Δεν αφήσαμε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ και χτυπήσαμε την κατάλληλη στιγμή.

Ο ΜακΛίν ήταν εκπληκτικός, αλλά σήμερα είδαμε και πόσο μας είχε λείψει ο ηγέτης μας, ο Σπανούλης, όλο αυτό το διάστημα. Ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και έχει πολλά να δώσει ακόμη. Και αυτός και όλη η ομάδα. Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους, διότι ξέρουμε πόσο σκληρή κι επίπονη είναι η EuroLeague. Δεν είμαστε πλήρεις, ποτέ δεν ήμασταν πλήρεις. Αλλιώς σχεδιάστηκε η ομάδα το καλοκαίρι, αλλά λόγω τραυματισμών έχουμε πολλές απώλειες. Πρέπει να συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους γιατί ο δρόμος είναι πολύ επίπονος και στο τέλος θα επικρατήσει ο πιο δυνατός. Το χαμηλό σχήμα με τον Παπαπέτρου στο 5 απέδωσε, εκεί γύρισε το παιχνίδι με την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα πέντε παιδιά σε άμυνα και επίθεση.

Εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας, ο κόσμος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, να γκρινιάζει, να μην του αρέσουν κάποια πράγματα. Άνθρωποι είμαστε όλοι, θα χάσουμε και ματς, θα κερδίσουμε και άλλα όπως για παράδειγμα στη Φενέρμπαχτσε ή σε άλλες δύσκολες έδρες. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι οι τραυματισμοί σε αποδιοργανώνουν. Απόψε είδαμε ένα σχήμα που δεν έχει δουλέψει μαζί ούτε στην προπόνηση. Φτιάξαμε μια κατάσταση που δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν είναι εύκολο να καλύπτεις τα κενά, δεν είναι εύκολο να βρίσκει ένας παίκτης τη φόρμα του, να τραυματίζεται και να βγαίνει εκτός. Άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει αν είχε αυτούς τους τραυματισμούς. Δεν θέλω να μιλάω για όσα λέει ο κόσμος. Εγώ δουλεύω στο γήπεδο όσο πιο ποιοτικά μπορώ, το ίδιο κάνουν και οι παίκτες και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό του Ολυμπιακού".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ