EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μεγάλα σουτ από τους Σπανούλη και Παπαπέτρου"

Σφαιρόπουλος: "Μεγάλα σουτ από τους Σπανούλη και Παπαπέτρου"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του, αλλά και στα μεγάλα σουτ που έβαλαν οι Βασίλης Σπανούλης και Ιωάννης Παπαπέτρου και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην εκτός έδρας νίκη επί της Εφές.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από την Πόλη νικητής, καθώς λύγισε με 61-58 την Αναντολού Εφές και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στη σημασία της επικράτησης της ομάδας του παρά το γεγονός πως εκείνη δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

"Κάναμε πολλά λάθη στην τρίτη περίοδο. Είχαμε ελεύθερα σουτ στο πρώτο ημίχρονο που δεν μπήκαν. Λόγω της κούρασης κάναμε πολλά λάθη, Η άμυνά μας μάς κράτησε. Αυτό ήταν το κλειδί. Επίσης κλειδιά, ήταν ότι όταν η Εφές πέρασε μπροστά δεν πανικοβληθήκαμε. Ο Σπανούλης και ο Παπαπέτρου έβαλαν τα μεγάλα σουτ", είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού μιλώντας σε Ελληνες δημοσιογράφους.

Οσον αφορά για το αν οι Γιώργος Πρίντεζης και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι διαθέσιμοι στο ματς με την Ζαλγκίρις (28/12), ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε: " Δεν ξέρουμε τι γίνεται ακόμα με τους τραυματίες. Είναι καλύτερα. Δεν μπορώ να πω αν θα είναι μαζ΄'ι μας. Κάνουν διπλές θεραπείες και αγώνα δρόμου. Ευελπιστώ να είναι μαζί μας".

Για τις νίκες της ομάδας του στο φινάλε επί της ΤΣΣΚΑ και της Αναντολού Εφές, τόνισε: "Κάποτε θα κερδίσεις, κάποτε θα χάσεις. Ετσι είναι το μπάσκετ Αν νικούσαμε στο Μπάμπεργκ, μπορεί να χάναμε από την ΤΣΣΚΑ. Ισως να είχαμε εφησυχαστεί. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Κάποια θα τα κερδίσεις, κάποια, όχι. Ετσι είναι το μπάσκετ. Είναι σημαντικό ότι νικήσαμε ένα ματς που δεν παίξαμε καλά. Ημασταν και τυχεροί, δεν το είπα προηγουμένως, που στο τέλος ο ΜακΚόλουμ σούταρε ένα ελεύθερο τρίποντο και αστόχησε".

Οσον αφορά το step up του Γιώργου Μπόγρη, ανέφερε: "Ολα τα παιδιά προσπάθησαν. Και ο Ουίλτζερ ξεκίνησε καλά και ο Μπόγρης πήγε καλά. Δεν είναι εύκολο, όταν αλλάζουν οι ισορροπίες. Ούτε για τα παιδιά είναι εύκολο, όταν αλλάζει το ροτέισον και πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει κάτι. Εχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως, ρωτήθηκε για την Ζαλγκίρις: " Εχει κάτι που δεν έχουν και οι άλλες ομάδες. Εχει χαμηλό μπάτζετ. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, ο Σάρας έχει ξεκινήσει πολύ καλά την πορεία του και θα έχουμε μία δύσκολη αποστολή".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δήλωσε: "Και οι δύο ομάδες είχαν δύσκολα παιχνίδια πριν την μεταξύ μας αναμέτρηση. Εμείς ξοδέψαμε πολλή ενέργεια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και αυτός είναι ο λόγος που χάναμε την μπάλα τόσο εύκολα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Όμως, το πιο σημαντικό ήταν η καλή μας άμυνα, γιατί η Εφές σκόραρε 58 πόντους, 21 λιγότερους από το μέσο όρο της. Με την καλή μας άμυνα ελέγξαμε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά στο τέλος η αντίπαλός μας αντέδρασε και προηγήθηκε. Αυτό ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όμως, δεν πανικοβληθήκαμε, παραμείναμε συγκεντρωμένοι, με δύο τρεις καλές άμυνες και με δύο έξυπνα plays στην επίθεση και δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Σπανούλη πήραμε ξανά τα ηνία. Στο τέλος φυσικά ήμασταν και τυχεροί, γιατί ο καλύτερός τους παίκτης είχε την ευκαιρία να σουτάρει ένα ελεύθερο τρίποντο, όμως, αστόχησε και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δεύτερη νίκη στην σειρά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουν οι τραυματίες μας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ