EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μας λείπουν αυτοματισμοί και ομοιογένεια"

Σφαιρόπουλος: "Μας λείπουν αυτοματισμοί και ομοιογένεια"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε πως στην ομάδα αυτή την περίοδο λείπουν οι αυτοματισμοί και η ομοιογένεια, πράγματα που θα αποκτηθούν μέσα από τους αγώνες. "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα", είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague, έχοντας να αντιμετωπίσει την Τσεντεβίτα την Πέμπτη (15/10, 21:45, Νοvasports2) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο προπονητής των Πειραιωτών επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η ομάδα θέλει παιχνίδια ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια και να βγάλει αυτοματισμούς στο παρκέ.

Αρχικά είπε τα εξής: "Είναι για εμάς σημαντικό για εμάς το γεγονός πως ξεκινάμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι εντός έδρας. Δεν θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, θα γίνει όμως στη Κρήτη με τον κόσμο του Ολυμπιακού σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο καθώς όπως μαθαίνω θα γεμίσει το γήπεδο και ευχαριστούμε όλους τους διοργανωτές που μας δίνουν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο".

Για το αγωνιστικό κομμάτι: "Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε με θετικό πρόσημο. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Κροατίας που είναι μία ομάδα που είναι καλά οργανωμένη μέσα στο γήπεδο και παίζουν πολύ ομαδικά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι και αφού έχουμε αναλύσει το παιχνίδι τους, να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να επιβάλλουμε εμείς τον ρυθμό μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να πάμε το παιχνίδι εκεί όπου θέλουμε. Είναι μια καινούρια αρχή για εμάς, είμαστε μια νέα ομάδα και θέλουμε όλοι μαζί και βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά να προχωρήσουμε στους υψηλούς στόχους που έχουμε και φέτος στην Ευρωλίγκα".

Για το γήπεδο: "Το γήπεδο είναι εξαιρετικό. Εϊναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε αυτό το γήπεδο. Εμεινα εντυπωσιασμένος από τον αγωνιστικό χώρο, την κερκίδα και τις εγκαταστάσεις που έχει. Εμεινα εντυπωσιασμένος και είναι πολύ σημαντικό που παίζεται ένας αγώνας Ευρωλίγκας. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους το διατηρούν σε αυτήν την κατάσταση".

Για την ετοιμότητα της ομάδας: "Κάθε καινούρια ομάδα δεν είναι από την αρχή έτοιμη. Είμαστε μια νέα ομάδα. Εχουμε έξι νέους παίκτες στη δωδεκάδα μας συμπεριλαμβανομένου και του Τσαϊρέλη. Το 50% της ομάδας είναι καινούργιο. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, όμως είμαστε σε καλό επίπεδο.

Έχουμε ποιότητα παικτών και ρόστερ. Μας λείπουν κάποιοι αυτοματισμοί και ομοιογένεια. Αυτό θα αποκτηθεί μέσα από τους αγώνες. Είμαστε στον τρίτο αγώνα. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν είμαστε σε μία ομάδα που παίζει τα παιχνίδια για να τα παίζει. Παίζει για να τα κερδίζει. Αυτό σημαίνει πως στόχος μας είναι να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Για το πως θα πρέπει να διαχειριστεί το ματς η ομάδα: "Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον τρόπο δουλειάς. Η πρεμιέρα κρύβει παγίδες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Εμείς κοιτάμε τον στόχο μας που είναι να παίξουμε βάσει του πλάνου μας. Σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνιζόμαστε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό θέλει εξάσκηση και δουλειά. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι σημαντικός σε κάθε παιχνίδι.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντική για τον παίκτη για να δεχθεί όλες τις πληροφορίες και τις εφαρμόσει στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να το κάνει σε όλες τις προπονήσεις... Οταν έχουμε συγκέντρωση και προσπαθούμε να κάνουμε, αυτά που θέλουμε, τότε θα τα καταφέρουμε".

Για τον κόσμο: "Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Το μπάσκετ πρέπει να παίζεται σε γεμάτα γήπεδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλουμε να υποστηρίξει την ομάδα, να αποτελέσει τον έκτο παίκτη και να την σπρώξει στη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ