EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ηρεμήσαμε στην ανάπαυλα"

Σφαιρόπουλος: "Ηρεμήσαμε στην ανάπαυλα"

Ο Ολυμπιακός έκανε το come back στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ Κούτσα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως "η νίκη αξίζει ολότελα στους παίκτες". Τι είπε για τον κόσμο των Πειραιωτών που βρέθηκε στο ΣΕΦ.

"Είναι μια σημαντική νίκη γιατί κάθε νίκη όσο προχωράς είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη. Το TOP-16 είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλη διάρκεια και για να κερδίζεις, πρέπει να είσαι συνέχεια έτοιμος πνευματικά, συγκεντρωμένος και δυνατός. Αυτό το είχαμε σήμερα, γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Τους αξίζει ολότελα αυτή η νίκη. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, ήμασταν νευρικοί, δεν παίρναμε σωστές αποφάσεις και δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Πιστεύω όμως πως στην ανάπαυλα ηρεμήσαμε, στο δεύτερο μέρος μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που έπρεπε, ξεκινήσαμε από την άμυνα και παίζοντας καλύτερα στην επίθεση πήραμε τελικά μια εύκολη νίκη παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο δεύτερο μέρος κρατήσαμε τη Λαμποράλ στους 27 πόντους, περίπου 20 κάτω από το μέσο όρο της και από εκεί βοηθηθήκαμε στην επίθεση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί ήταν πολύ ζεστός και μας βοήθησε πολύ. Θέλουμε ανάλογη στήριξη και περισσότερη στη συνέχεια" εξήγησε ο κόουτς των Πειραιωτών.

"Ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του"

Ο προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα, Ίμπον Ναβάρο, επισήμανε από την πλευρά του: "Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, σε άμυνα κι επίθεση. Είπαμε στην ανάπαυλα πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν πιο επιθετικό Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήμασταν. Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την ορμή του Ολυμπιακού, μας αντιμετώπισαν με παγίδες και δεν αντιδράσαμε, ενώ δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και χάσαμε γρήγορα τη διαφορά. Ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και ήταν από τα κλειδιά για την έκβαση του αγώνα. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ