EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε"

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στα καλά ποσοστά ευστοχίας της Μπαρτσελόνα και τόνισε πως η ομάδα του έχει ακόμη πολλές πιθανότητες να προκριθεί. Πρίντεζης: "Εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να τα δώσουμε όλα".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τα αίτια της ήττας στην Βαρκελώνη. Στάθηκε στο καλό ποσοστό ευστοχίας της Μπαρτσελόνα, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα του έχει ακόμη πολλές πιθανότητες ώστε να προκριθεί. Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε τα εξής: "Εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να τα δώσουμε όλα".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πρώτο του σχόλιο για το ματς, είπε τα εξής: " “Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα για τη νίκη της. Πάλεψαν πολύ σκληρά, περισσότερο από εμάς και άξιζαν τη νίκη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς, το ξέραμε και ξέραμε πως αν κερδίζαμε θα μπορούσαμε να καλύψουμε τη μια από τις δύο άσχημες ήττες του πρώτου γύρου. Δυστυχώς, όμως, δεν παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Ξεκινήσαμε καλά το ματς, πήραμε μια διαφορά εφτά πόντων, αλλά η Μπαρτσελόνα επέστρεψε, δώσαμε και πέντε εύκολους πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου και το ματς ήρθε στα ίσα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα μας δεν ήταν αποτελεσματική, κυρίως λόγω της κακής μας επίθεσης. Κάποια άστοχα σουτ, κάποιες άστοχες βολές, “πλήγωσε” και τον ρυθμό μας στην άμυνα. Όταν δώσαμε 65% στη Μπαρτσελόνα στο δίποντο και 67% στο τρίποντο που έφεραν και τους 45 πόντους, είχαν ήδη βρει ρυθμό. Αυτά τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα.

Είπαμε στο ημίχρονο πως αυτό έπρεπε να το σταματήσουμε, να μην τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν έτσι, αλλά έβαλαν μεγάλα σουτ και στην τρίτη περίοδο. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο ματς και να κρατήσουμε το +12 του πρώτου αγώνα, μειώσαμε στους 15 πόντους, αλλά στο τέλος κάποια χαμένα δικά μας σουτ δεν μας έδωσαν ούτε τη διαφορά. Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα, ο όμιλος είναι δύσκολος και συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε και συνεχίζουμε”.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το εάν ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ με τον Έλληνα κόουτς να τονίζει πως“ο Ντόρσεϊ είναι ένας έμπειρος παίκτης, παίκτης Ευρωλίγκας και ξέρει τη σημασία αυτών των παιχνιδιών. Πέτυχε κρίσιμους πόντους και αμυντικά ήταν καλός, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς τέτοιους παίκτες και γενικά νομίζω ήταν καλή σήμερα”.

Σε ερώτηση για το ποιες είναι πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε πως“δεν είναι εύκολο να παίζεις με Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ εκτός. Πλέον αυτά τα ματς τα παίξαμε και έχουμε μπροστά μας τέσσερα εντός και δύο εκτός. Πιστεύω στη δύναμη της έδρας, στη δύναμη της ομάδας και στους παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Πρίντεζης: "Εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να τα δώσουμε όλα"

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είπε πως: “Ήταν ένα σκληρό αποτέλεσμα το αποψινό για εμάς, αφήσαμε τη Μπαρτσελόνα να βρει ρυθμό και νίκησε δίκαια. Είμαστε σε δύσκολη θέση πλέον, αλλά εκπροσωπούμε τον Ολυμπιακό και πρέπει να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε έξι παιχνίδια μπροστά μας, από εμάς εξαρτάται η πρόκριση πιστεύω, έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας και δύο εκτός, θα κάνουμε τα πάντα για να τα κερδίσουμε όλα”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ