EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Διαφωνούμε με τη FIBA, δεν θα χαλάσουμε τη EuroLeague"

Σφαιρόπουλος: "Διαφωνούμε με τη FIBA, δεν θα χαλάσουμε τη EuroLeague"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη επί της Χίμκι, εξήγησε γιατί χαρακτήρισε παλικάρι τον Μάντζαρη και υποστήριξε την EuroLeague, εκφράζοντας την αντίθεση του για τα παράθυρα της FIBA.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νίκη και την εμφάνιση επί της Χίμκι, χαρακτήρισε παλικάρι τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος θυσιάζει τον εαυτό του για την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης πριν σχολιάσει όσα γίνονται ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague και πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της δεύτερης. "Δεν μπορούμε να χαλάσουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα", τόνισε.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε τα εξής: “Είναι μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα με εξαιρετική επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε διψήφια διαφορά δυο φορές, αλλά η Χίμκι κατάφερε να επιστρέψει.

Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε στο δεύτερο ημίχρονο πιο επιθετικοί, να μη δεχθούμε εύκολα καλάθια όπως στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό και έγινε. Στην τρίτη περίοδο είδαμε αυτή την ποιότητα αμυντικά και επιθετικά και είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να δεχθούμε μόνο 15 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο ελέγξαμε το ρυθμό και συνεχίσαμε να είμαστε και στις δυο πλευρές του γηπέδου συγκεντρωμένοι. Διατηρήσαμε τη διαφορά και φθάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Ζήτησα ήδη από τους παίκτες μου να ξεχάσουν τη νίκη αυτή και να μείνουν ταπεινοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες και να παίξουμε ακόμα περισσότερο. Είναι μόλις το ξεκίνημα της σεζόν. Επικεντρωνόμαστε τώρα στο ματς με την Αρη. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας υποστήριξαν. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας και ακόμα περισσότερους”.

Για τους πολλούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, τόνισε: "Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε χαμηλά το σκορ. Η Χίμκι σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο και πέτυχε μόλις 75, ενώ σκόραρε κάποιους εύκολους στο τέλος. Εχει σημασία να κάνεις και την βρώμικη δουλειά. Η Χίμκι είναι πολύ ταλαντούχα. Ο Σβεντ στην άρχη έβαλε μεγάλα καλάθια, αλλά μετά κουράστηκε. Ολοι οι παίκτες δείχνουν αυταπάρνηση. Για παράδειγμα ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης, με τον τελευταίο να παίζει με ένεση στα τέσσερα τελευταία ματς. Δείχνει πόσο παλικάρι είναι και πόσο θυσιάζει τον εαυτό του για την ομάδα”.

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Σπανούλης: "Όταν έχουμε μικροπροβλήματα, δεν λειτουργείς όπως θέλεις στις προπονήσεις, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Εχουμε κάνει ένα γεμάτο ρόστερ, πιστεύω σε όλους τους παίκτες. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Ο Σπανούλης κάνει ατομικό πρόγραμμα, ακόμα δεν έχει μπει σε προπόνηση με επαφές. Είναι στο τελευταίο κομμάτι αποκατάστασης”.

Για τα "παράθυρα" και το πρόγραμμα με τις εθνικές ομάδες: “"Εγώ αυτό που έχω να πω για το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, πως η Ευρωλίγκα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Είναι ένα πρωτάθλημα που διαφημίζει το άθλημα. Μετά το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι ένα προϊόν το οποίο πρώτα απ' όλα χαίρεται να το βλέπει όλος ο κόσμος. Ο φίλαθλος κόσμος όχι μόνο της Ευρώπης, απολαμβάνει όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Έχει ξεχωρίσει το πρωτάθλημα αυτό και πιστεύω πως με τον νέο τρόπο διεξαγωγής, το πρωτάθλημα έχει γίνει ακόμη πιο συναρπαστικό. Για παράδειγμα εδώ θα περάσουν όλες οι ομάδες και ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει όλες τις ομάδες της Ευρώπης να παίζουν στον Πειραιά. Για εμάς είναι σημαντικό που αγωνιζόμαστε σε αυτή την διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είναι από τους πρωτοπόρους της ίδρυσης της Ευρωλίγκας.

Από την άλλη υπάρχουν και οι εθνικές ομάδες και όλοι σεβόμαστε την χώρα μας, την πατρίδα μας, την αγαπάμε την εθνική ομάδα. Ήμουν και εγώ μέλος της εθνικής ομάδας για αρκετά χρόνια. Το θέμα όμως είναι πως δεν μπορούμε να λειτουργούμε εις βάρος του αθλήματος. Θα τοποθετηθώ για τα παράθυρα. Είχα λοιπόν την τύχη να βρίσκομαι στην εθνική ομάδα και υπήρχαν και τότε παράθυρα. Το 2002, το 2003, υπήρχαν παράθυρα και τότε. Και τότε πήγαμε και παίξαμε σε κάτι γήπεδα, με την Ρουμανία και την Δανία. Το ένα ήταν σχολικό και το άλλο ήταν παμπάλαιο. Παίζαμε με την Ρουμανία και κερδίζαμε 30 πόντους διαφορά. Ήταν παιχνίδια που τότε η FIBA τα είχε καταργήσει.

Τώρα, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση είναι τόσο μεγάλη, όταν η Ευρωλίγκα έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής και ξαφνικά μπαίνουν τα παράθυρα. Τα παράθυρα, λέμε λοιπόν για τους παίκτες που πάνε να παίξουν, αλλά δεν λέμε για τους παίκτες του ΝΒΑ που δεν θα έρθουν να παίξουν. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, πως γίνεται να υπάρχει διαχώριση για τους παίκτες του ΝΒΑ σε σχέση με τους παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη. Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, όσον αφορά τις εθνικές ομάδες. Είναι ένα πρόβλημα. Το ξαναλέω, όλος ο κόσμος απόλαυσε πέρσι τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας. Η Ευρωλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που μεσοβδόμαδα κρατάει στις τηλεοράσεις όλο τον κόσμο και στο γήπεδο. Τα γήπεδα είναι γεμάτα, άρα δεν μπορούμε να χαλάσουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ