EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με Ρόμπερτς"

EUROLEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΠΟΥ
EUROLEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ο Ολυμπιακό δεν θέλει να ρισκάρει με τον τραυματισμό του Ρόμπερτς και επεσήμανε πως η ομάδα του θα πρέπει να απορυθμίσει το γρήγορο παιχνίδι της Μπασκόνια.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην EuroLeague, στην οποία θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια το βράδυ (21:00) της Πέμπτης (12/10) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο κόουτς των Πειραιωτών επεσήμανε πως δεν θέλει να ρισκάρει με τον τραυματισμό του Μπράιαν Ρόμπερτς και επεσήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να απορυθμίσουν το γρήγορο παιχνίδι της Μπασκόνια.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε τα εξής: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στο να παίξουμε στην Κρήτη. Είναι "ζεστή" η φιλοξενία. Ευχόμαστε να γεμίσει το γήπεδο. Αξίζει ο κόσμος εδώ να δει ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας υψηλού επιπέδου. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας ώστε να ξεκινήσουμε με νίκη στην διοργάνωση.

Μπαίνουμε στον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Σκληρό πρωτάθλημα. Η Μπασκόνια είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Έχει καλούς παίκτες από πέρσι και έχει ενισχύσει το ρόστερ της με ποιοτικούς παίκτες. Έχει έναν νέο προπονητή με νέες ιδέες και φρέσκο. Η Μπασκόνια είναι καλή στο ανοιχτό γήπεδο και έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Πρέπει να την απορυθμίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά, ξέρουμε πως παίζει ο αντίπαλος μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια. Για εμάς είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε το πλάνο μας για να φτάσουμε στην νίκη".

Για το αγωνιστικό στυλ της Μπασκόνια: "Η Μπασκόνια έχει το ίδιο αγωνιστικό στυλ με πέρσι. Δίνει έμφαση στο τρανζίσιον, γρήγορο παιχνίδι, της αρέσει να τρέχει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μπορούν να επιτεθούν με πολλούς τρόπους. Έχει μία ομάδα με επιθετική έφεση. Έχει ταλέντο στο σκοράρισμα. Είναι ομάδα που μοιάζει με την περσινή, αλλά πλέον δίνει έμφαση και σε άλλους τομείς".

Για την κατάσταση του Ρόμπερτς: "Ο Ρόμπερς ακόμη κάνει ατομικό πρόγραμμα, σε κάποια κομμάτια συμμετέχει, δίχως επαφές. Δεν έχει προπονηθεί ακόμη μαζί με την ομάδα. Δεν είναι έτοιμος. Είναι μεγάλο ρίσκο να παίξει, δίχως να έχει κάνει προπόνηση, καθώς προέρχεται και από δεύτερο τραυματισμό (θλάση). Ακόμη και να προπονηθεί, θα είναι ρίσκο να παίξει με μία προπόνηση. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με τον τραυματισμό του. Μας λείπουν Σπανούλης και Ρόμπερτς, είναι μεγάλες απουσίες, αλλά πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να αναπληρώσουμε το κενό τους".

Για το γεγονός πως θα παίξει μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός: "Δεν ψάχνω δικαιολογίες πως δεν παίζουμε στο γήπεδο μας, στα καλάθια μας, στις συνήθειες μας. Θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει καλά τόσο ενός, όσο και εκτός έδρας. Θα παίξουμε σε ένα φιλόξενο γήπεδο, με τον κόσμο μας και το γεγονός πως παίζουμε μακριά από το ΣΕΦ δεν είναι δικαιολογία για τίποτα. Έτσι και αλλιώς έχω πει πως θέλω να έχουμε μία ομάδα που θα παίζει εξίσου καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας".

Για την δυναμική της φετινής EuroLeague: "Πιστεύω πως φέτος η Ευρωλίγκα θα είναι πιο ανταγωνιστική. Η Μακάμπι φέτος είναι πιο ομάδα. Η Μπαρτσελόνα θα είναι διαφορετική. Η φετινή θα είναι πιο δύσκολη και από πέρσι, γιατί υπάρχει συσσώρευση κούρασης και από τις εθνικές ομάδες, την οποία και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Φέτος πρέπει να κάνουμε ακόμη καλύτερη διαχείριση στο υλικό μας. Είναι κάτι που το είπαμε από την αρχή της χρονιάς".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ