EUROLEAGUE

Ρόμπερτς: "Ήμουν σίγουρος πως θα ευστοχούσα"

Ρόμπερτς: "Ήμουν σίγουρος πως θα ευστοχούσα"
EUROKINISSI

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν ο MVP του ντέρμπι "αιώνιων" και αφού έβαλε την υπογραφή του στην επιτυχία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, μίλησε στο Sport24.gr για το πώς χάρισε τη νίκη στην ομάδα του επί του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods έδωσαν και πάλι πολλά στον Ολυμπιακό. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε πολλή δουλειά, ενώ καθοριστικός παρότι αθόρυβος ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, όμως, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των "ερυθρόλευκων" και ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague .

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός στο ΟΑΚΑ, καθώς έδειξε το καλό του πρόσωπο και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (18 πόντοι, 1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ σε 20:11) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, για την οποία οι "ερυθρόλευκοι" δούλευαν εδώ και ημέρες.

"Προετοιμαστήκαμε τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά πάρα πολύ πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι Έπειτα από τις ήττες από τον Παναθηναϊκό είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψουμε πιο σκληρά και να πάρουμε τη νίκη. Αυτό κάναμε και νικήσαμε", δήλωσε στο Sport24.gr ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία στάθηκε στη σημασία του διπλού της ομάδας του:

"Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο και θέλαμε με αυτή τη νίκη να την αφήσουμε πίσω μας. Πιστεύαμε πως θα τα καταφέρουμε, όπως κι έγινε. Είχαμε αυτοπεποίθηση. Θέλαμε να παλέψουμε σε όλο το παιχνίδι και ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, εμείς βρήκαμε τις λύσεις".

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς είχε τον έλεγχο, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε το comebacκ, με τους "ερυθρόλευκους", όμως, να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να ολοκληρώσουν την αντεπίθεσή τους...

"Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις μία νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού. Γνωρίζαμε πως δεν θα τα παρατήσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα και είχε την υποστήριξη του κόσμου του. Ήταν λογικό να παλέψει, αλλά ήμασταν έτοιμοι. Μείναμε ψύχραιμοι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και πήραμε τη νίκη στην παράταση".

Ρόμπερτς: "Ήμουν σίγουρος πως θα ευστοχούσα"
EUROKINISSI

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού παρά το γεγονός πως "στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξα πολύ, καθώς είχα κάνει τέσσερα φάουλ. Ήξερα, όμως, πως θα επέστρεφα στο παιχνίδι. Έμεινα συγκεντρωμένος και περίμενα την ευκαιρία μου".

O 33χρονος γκαρντ, όμως, ήταν κι εκείνος που μίλησε στο φινάλε, καθώς με τρίποντη... βόμβα 1:04 πριν από το τέλος της παράτασης έγραψε το 82-84: "Όταν σούταρα, ήμουν σίγουρος πως θα ευστοχούσα. Δεν σκεφτόμουν κάτι. Είχα αυτοπεποίθηση και πίστευα πως θα μπει, όπως κι έγινε. Πρέπει σε κάθε σουτ να έχεις αυτοπεποίθηση".

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς δεν έκρυψε πως "όταν έχεις βοηθήσει την ομάδα σου να πάρει τη νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι, μόνο χαρούμενος μπορείς να είσαι", αλλά συγχρόνως τόνισε πως "όλα τα παιδιά πάλεψαν και βοήθησαν για να πάρουμε τη νίκη. Δεν νίκησα εγώ ή κάποιος συμπαίκτης μου. Η ομάδα νίκησε".

Μήπως η απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν "ταρακούνησε" τον Μπράιαν Ρόμπερτς; Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος: "Δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Γνώριζα πόσο μεγάλο παιχνίδι ήταν αυτό για την ομάδα μας. Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Όταν είμαι επιθετικός και παίζω με αυτοπεποίθηση, πάντα βγαίνει κάτι καλό. Αυτό ήθελα να κάνω και απέναντι στον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως τα κατάφερα. Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις της ομάδας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ και να κάνω ό,τι καλύτερο".

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού προκρίθηκε και μαθηματικά στα πλέι οφ της EuroLeague , "αγκάλιασε" το πλεονέκτημα έδρας στους "8" και το μυαλό κάποιων εκ των φίλων του βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι. Η σκέψη των "ερυθρολεύκων", όμως, δεν τρέχει τόσο. " Δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο μακριά. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Σίγουρα νιώθουμε πολύ καλά έπειτα από αυτή τη νίκη. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Υπάρχει, όμως, αρκετός δρόμος", μας πληροφόρησε ο Μπράιαν Ρόμπερτς.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ