EUROLEAGUE

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"

Η Euroleague ξεκινά και ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει για τη νέα σεζόν, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θυμάται τους θριάμβους σε Πόλη και Λονδίνο.

Η Euroleague σε λίγες μέρες ξεκινά, ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του (την Πέμπτη, 15/10) αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα (λόγω τιμωρίας) στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr για τη νέα ερυθρόλευκη σεζόν στην Ευρώπη.

Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ μας μιλάει για τα μυστικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες στα μεγάλα παιχνίδια έχουν μία άγνοια κινδύνου που τους δίνει πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες ομάδες. Θυμάται τα καλύτερα παιχνίδια των ερυθρολεύκων στην διοργάνωση, ξεχωρίζοντας τον ημιτελικό στο Final-Four του 2013 στο Λονδίνο, αλλά και το... θαύμα της Πόλης. Χαρακτηρίζει φαβορί για τον τίτλο την Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρει το τι χρειάζεται ένα σύγχρονο "4άρι" ώστε να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και εκτιμά πως αν η φετινή ομάδα είναι υγιής είναι ικανή να καταφέρει σημαντικά πράγματα μέσα τη σεζόν.

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"

-Τι σημαίνει να είσαι παίκτης Euroleague, τι σημαίνει για σένα το να αγωνίζεσαι σε αυτή την διοργάνωση;

"Είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και έχουμε να κάνουμε με το κορυφαίο και καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Για εμένα το να αγωνίζομαι στη Euroleague είναι ευχαρίστηση, αλλά και μία τεράστια εμπειρία. Το βλέπεις και από παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ στη Euroleague ή που είχαν απλά συμμετοχές σε ULEB CUP. Όταν συμμετέχουν στην Euoleague αντιλαμβάνονται πως το επίπεδο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η διοργάνωση σε βοηθάει σαν παίκτη να αναδειχθείς, αλλά και να σε βελτιώσει αγωνιστικά ακόμη περισσότερο με την πάροδο του χρόνου".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-ΤΟP-16, playoffs, Final-Four, είναι μία περίοδος που ο φίλαθλος κόσμος την αναμένει και την απολαμβάνει. Πως την βιώνει όμως ένας παίκτης;

"Koίτα, το TOP-16 είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, που τίθεσαι αντιμέτωπος με πάρα πολύ δύσκολες ομάδες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε αυτό σίγουρα αποκτά και για τον κόσμο αρκετά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και για εμάς τους παίκτες. Όταν ξέρεις πως κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο είναι πάρα πολύ σημαντικό και κοιτάς να κερδίσεις όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται.

Καταρχάς για να περάσεις στα προημιτελικά της διοργάνωσης και ακολούθως για να τερματίσεις σε όσο καλύτερη θέση γίνεται, όσο πιο ψηλά μπορείς,στον όμιλο, ενόψει των playoffs. Ώστε να διασταυρωθείς στην "οκτάδα" και να παίξεις αντιμέτωπος με τους θεωρητικά πιο αδύναμους του άλλου ομίλου. Τα τελευταία τρία χρόνια που είναι έτσι ο θεσμός θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω πως το TOP-16 έχει γίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του περισσότερου φίλαθλου κόσμου".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-Υπάρχει άγχος και μεγαλύτερη πίεση σε εκείνο το διάστημα; Μετά το TOP-16, υπάρχουν τα playoffs και φυσικά το Final-Four. Πως τα αντιμετωπίζει ένας παίκτης;

"Το καλό είναι πως στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού, αλλά και στη φιλοσοφία του κόουτς, είναι ότι κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Οπότε όταν ξεκινάμε μία χρονιά, δεν την ξεκινάμε την σεζόν, αρχής γενομένης, λέγοντας για παράδειγμα... τι θα γίνει όταν θα πάμε στα playoffs. Από την αρχή βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε βήμα-βήμα, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός, ώστε να βελτιωθούμε όσο περισσότερο γίνεται και όταν φτάσουμε σε συγκεκριμένα κρίσιμα παιχνίδια να προσπαθήσουμε να τα απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-Πως προετοιμάζει ένας αθλητής τον εαυτό του για ένα ματς επιπέδου Euroleague; Πως είναι η καθημερινότητα του; Το πρόγραμμα του;

"Στα παιχνίδια της Euroleague προετοιμαζόμαστε ξέροντας πως έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό. Ένας σωστός επαγγελματίας το βιώνει όπως το βιώνει κάθε παιχνίδι, είτε παίζει σε ελληνική διοργάνωση, είτε παίζει στην προπόνηση. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Οι επαγγελματίες έτσι οφείλουν να κάνουν.

Σίγουρα έχουμε ένα πρόγραμμα. Πριν απ' όλα τα παιχνίδια για την Euroleague πηγαίνουμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο, τρώμε όλοι μαζί σαν ομάδα, καθώς πρέπει να φάμε καλά και παράλληλα να ξεκουραστούμε ακόμη καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε πως και κάποιοι παίκτες μας έχουν οικογένειες, έχουν μωρά, άλλα μπορεί να κλαίνε..., οπότε πηγαίνουμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο για να ηρεμήσουμε και να λειτουργήσουμε όπως πρέπει σαν σύνολο. Ώστε να δούμε και πιο οργανωμένα ένα βίντεο προετοιμασίας για την ομάδα, να φάμε και καλύτερα στο ξενοδοχείο και να προετοιμαστούμε, αλλά και να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο για το παιχνίδι που ακολουθεί το βράδυ".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκεσαι και εσύ στην ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει παίξει τρεις τελικούς στη Euroleague και έχει αναδειχθεί δύο σερί χρονιές Πρωταθλητής Ευρώπης. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

"Δεν μπορείς να πεις πως είναι ένα μόνο το μυστικό της επιτυχίας, αλλά πολλά μικρά η μεγάλα πράγματα τα οποία σε καθιστούν μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, κάτι που ο Ολυμπιακός το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός πως έχει και συνέπεια, αλλά και διάρκεια σε αυτό που κάνει. Βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στην Ευρώπη, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Όταν φτάνουν τα δύσκολα παιχνίδια έχει μία άγνοια κινδύνου και αυτό του δίνει ένα προτέρημα, αλλά και ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες. Από εκεί και πέρα η χημεία που έχουμε οι παίκτες μεταξύ μας και η εργατικότητα που δείχνουμε σε όλες τις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες, θεωρώ ότι είναι μικρές λεπτομέρειες που σε καθιστούν φαβορί ώστε να περάσεις σε ένα Final-Four".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποιο ματς του Ολυμπιακού στη Euroleague ξεχωρίζεις τα τελευταία χρόνια; Ποιο ήταν το ματς, ή αν θέλεις η σειρά ή το Final-Four, που το ευχαριστήθηκες περισσότερο σαν παίκτης, που σου έχει μείνει αξέχαστο. Το παιχνίδι που ένιωσες περήφανος για αυτό.

"Κοίτα, το ματς του Ολυμπιακού στη Euroleague που ευχαριστήθηκα περισσότερο απ' όλα και αυτό που ξεχωρίζω, μπορώ να πω ότι είναι ο ημιτελικός στο Final-Four του Λονδίνου το 2013 κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (νίκησε με σκορ 52-69). Θυμάμαι ήμασταν λίγο αγχωμένοι πριν το παιχνίδι, περιμέναμε πως η ΤΣΣΚΑ ενδεχομένως να αντιδρούσε ύστερα από αυτό που έγινε το 2012 και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα. Ήταν ένα παιχνίδι και μία νίκη που μετά το ματς όλοι μας είχαμε ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Παίξαμε εξαιρετικά σε εκείνο το παιχνίδι.

Βέβαια, μετά, έπρεπε αμέσως να συγκεντρωθούμε απόλυτα για το επόμενο παιχνίδι, για τον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλα πολλά παιχνίδια. Ο τελικός του Final-Four της Κωνσταντινούπολης το 2012 είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο, όπως και και ο τελικός του 2013 θα μείνει επίσης αξέχαστος. Οι δύο σερί φορές που κατακτήσαμε την Euroleague. Το κάθε παιχνίδι έχει την δική του σημασία.

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και συνέχισε λέγοντας: "Συναισθηματικά όμως μπορώ να σου πω τον τελικό του 2012. Στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, πέρα από το δικό μου το καλάθι στο τέλος, που έτυχε να είμαι εγώ εκείνη τη στιγμή ώστε να σουτάρω, ήταν ένα παιχνίδι απίστευτο. Βρεθήκαμε να χάνουμε με σχεδόν 20 πόντους διαφορά στο σκορ και καταφέραμε να κάνουμε μία τόσο μεγάλη ανατροπή, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονιά που η ομάδα μας ήταν εντελώς καινούρια και δεν την περίμενε κανείς.

Μία ομάδα με νέους παίκτες, με παίκτες που ερχόμασταν από το... δεύτερο ράφι αν μπορώ να το πω έτσι, και μέσα σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου. Αυτή είναι αλήθεια, και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Σίγουρα κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν μας περίμενε. Φτάνοντας στον τελικό όλοι ξέραμε πως είχαμε κάνει το χρέος μας. Και όταν φτάνεις στο σημείο να κατακτάς το τρόπαιο, έχοντας βρεθεί νωρίτερα πίσω στο σκορ με μία τόσο μεγάλη διαφορά, κάνοντας αυτή τη συγκλονιστική ανατροπή, ήταν κάτι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό, κυρίως για τον κόσμο μας που το χάρηκε πάρα πολύ".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-Πως βλέπεις την φετινή Euroleague; Έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες, τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Τουρκία και φυσικά και στη Ρωσία. Θα είναι φέτος η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων ετών;

"Αυτό πιστεύω και εγώ. Πιστεύω φέτος θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική η Eurloleague, έχοντας δυσκολότερους και ενισχυμένους αντιπάλους. Οι τουρκικές ομάδες έχουν ενισχυθεί κυριολεκτικά πάρα πολύ. Η Ρεάλ Μαδρίτης για εμένα είναι φέτος το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στην Euroleague. Γιατί έχουν ομοιογένεια και επίσης δεν θα έχουν το περσινό άγχος, αλλά και την περσινή πίεση του "πρέπει" ώστε να πάρουν το τρόπαιο. Το πήραν. Οι τουρκικές ομάδες βλέπουμε πως βάζουν πάρα πολλά χρήματα και βλέπουμε πως το τουρκικό πρωτάθλημα θα είναι υψηλού επιπέδου και πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Οι μεγάλες ομάδες τους έχουν βελτιωθεί πολύ. Όλα βέβαια θα φανούν στην διάρκεια".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
INTIME SPORTS

-Είσαι ένα από τα καλύτερα "4άρια" στην Ευρώπη. Τι χρειάζεται ένας σύγχρονος πάουερ-φόργουορντ ώστε να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο; Είναι μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στο σύγχρονο μπάσκετ;

"Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια, γενικότερα, η θέση "4" πρέπει να διαθέτει τα περισσότερα στοιχεία που υπάρχουν στο μπάσκετ. Πρέπει να παίζεις με πρόσωπο στο καλάθι, πρέπει να παίζεις με πλάτη, πρέπει να σουτάρεις, πρέπει να παίζεις καλή άμυνα, πρέπει να τρέχεις. Γενικότερα, είναι μία θέση που πρέπει να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα στο γήπεδο. Όσα περισσότερο μπορείς, ειδικά στην επίθεση, είτε παίζεις με πρόσωπο, είτε με πλάτη στο καλάθι. Είναι μία θέση απαιτητική που θέλει δουλειά και δεν πρέπει ποτέ να σταματάς και να επαναπαύεσαι. Είτε είναι χειμώνες, είτε είναι καλοκαίρια, δεν πρέπει ποτέ να σταματάς. Πρέπει συνεχώς να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι. Πρέπει να βελτιώνεις τις ικανότητες σου σε πολλούς τομείς αν θέλεις να διακριθείς σε υψηλό επίπεδο".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού; Πως θα πρέπει να διαχειριστεί την σεζόν που ξεκινά στη Euroleague ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται;

"Είναι μία χρονιά όπως όλες οι άλλες, δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Είναι μία σεζόν απαιτητική. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ευχηθούμε όλοι είναι να έχουμε την υγειά μας, να μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί σαν ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, γιατί πέρσι είχαμε πάρα πολλές ατυχίες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα και λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο. Αν είμαστε υγιείς, κάτι πολύ σημαντικό, θα έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε όλοι μαζί σαν παρέα, δίχως απουσίες. Μέσα από την δουλειά θα βελτιωνόμαστε.

Πιστεύω πραγματικά πως αν δουλεύουμε καλά όλοι μαζί, δίχως προβλήματα και απουσίες, θα καταφέρουμε πολλά και σημαντικά πράγματα φέτος. Γίνεται πραγματικά μία πολύ μεγάλη και καλή προσπάθεια στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα για να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα Final-Four. Παίζει ρόλο και η τύχη. Όποια ομάδα έφτασε στο τέλος και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό είχε και την τύχη με το μέρος της, αυτό είναι το σίγουρο. Όποιος πει το αντίθετο, θα πει ψέμματα.

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για να φτάσεις εκεί. Και το πλασάρισμα στα προημιτελικά από το TOP-16 και ο συνδυασμός, ποιον θα αντιμετωπίσεις στην "οκτάδα" και κυρίως σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρεθείς σε εκείνο το σημείο. Πολλά μικρά πράγματα, τα οποία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο".

Πρίντεζης στο ΕUROLEAGUE GREECE: "Ο Ολυμπιακός έχει άγνοια κινδύνου"

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Γιώργο Πρίντεζη:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ