EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Ο τρόπος που χάναμε δεν πρέσβευε την ομάδα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για την... επιστροφή του Ολυμπιακού και την αυτοκριτική που έκαναν άπαντες στο ΣΕΦ μετά τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα.

Ο Ολυμπιακός... επέστρεψε για τα καλά, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και "σκαρφάλωσε" στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τα στοιχεία που έφεραν το +25 επί των Πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά και το διάστημα της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας του, που δείχνει πως ανήκει στο παρελθόν.

" Βάλαμε πολλά καλάθια σε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς, κάτι το οποίο θέλουμε, το επιδιώκουμε και δουλεύουμε πολύ, αλλά δεν μας βγήκε στα τελευταία παιχνίδια. Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται εύκολα. Αυτή η ομάδα έχει γευτεί επιτυχίες παίζοντας μυαλωμένα και γρήγορα", ήταν οι πρώτες ατάκες του διεθνούς φόργουορντ στην κάμερα της NOVA, πριν προσθέσει:

" Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο ένα - ενάμιση μήνα δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Δεν θέλω να πω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας, δεν λέω ότι είναι κακό να χάνεις, αλλά ο τρόπος που χάσαμε δεν πρεσβεύει ούτε την ομάδα, ούτε εμάς. Δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε, αλλά κάποιες φορές όταν ξεκινάς και χάνεις και σε πάρει η κατηφόρα, φτάσεις να χάνεις με δέκα πόντους, είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα. Σήμερα δείξαμε μια καλή αντίδραση, αλλά δεν φτάνει. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι και να βελτιωθούμε περισσότερο".

Αναφορικά με την "κοιλιά" που έκανε ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα, σχολίασε πως " δεν υπάρχει παίκτης που δεν στεναχωριέται με ό,τι έχει γίνει. Όλοι βάζουμε την ομάδα πάνω από τον εαυτό μας και καθόμαστε να βρούμε τι φταίει. Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία, όπως επίσης είναι λογικό να μην πηγαίνει μία ομάδα τρένο μέχρι το τέλος. Είδαμε ότι πέρσι ενώ κάναμε εξαιρετική σεζόν, στο τέλος δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Φάνηκε ότι αδειάσαμε. Πέρασα κι εγώ ένα τραυματισμό, είχα ένα θέμα με το πόδι μου, τον οποίο ξεπέρασα και νιώθω καλύτερα την τελευταία εβδομάδα. Μακάρι να ξαναβρώ τον εαυτό μου, όπως ήμουν πριν από τον τραυματισμό. Ήμασταν πολύ αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό, μπήκαμε πολύ δυνατά. Φυσικά ρόλο παίζουν και τα σουτ, ας μη γελιόμαστε. Έφτιαξε η ψυχολογία μας και σε συνδυασμό με την άμυνα που παίξαμε, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα".

Ενώ σχολιάζοντας το κομμάτι του γεμάτου ταλέντο ρόστερ του Ολυμπιακού, είπε: " Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα, οπότε το θέμα των ρόλων είναι κάτι σημαντικό. Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολύ. Έχουμε παιδιά που αν κάποιος δεν βρεθεί σε καλή μέρα, θα βγουν οι άλλοι μπροστά. Ο Γιάνις (Στρέλνιεκς) πέρασε μια περίοδο κούρασης, λογική και δεδομένου ότι έπαιξε στο Eurobasket. Σημαντικό είναι να έχεις διάρκεια και να κατακτάς τους τίτλους στο τέλος", πριν ολοκληρώσει όσα είχε να πει με τις εξής ατάκες:

" Παίξαμε καλά, αντιδράσαμε. Έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι την άλλη εβδομάδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν θεωρώ ότι δώσαμε απαντήσεις, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να αντιδράσουμε και να είμαστε αυτοί που θέλουμε. Ο κόσμος ίσως δεν το καταλαβαίνει, αλλά κι εμείς στεναχωριόμαστε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, έχει κάνει υπερβάσεις. Μπορείς να χάσεις, αλλά σημασία έχει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, ακόμη κι αν χάνεις. Προσωπικά το νιώθω, το ίδιο και οι συμπαίκτες μου".

ΡΟΜΠΕΡΤΣ: "ΝΙΚΗ - ΔΗΛΩΣΗ"

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Ρόμπερτς σημείωσε πως " ξέραμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν παίζαμε όπως θέλαμε. Το να έρχεται μία μεγάλη ομάδα εδώ μάς έκανε να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ήταν μια μεγάλη νίκη, μία νίκη - δήλωση. Θέλαμε μία καλή εμφάνιση, δεν σκεφτόμασταν την βαθμολογία. Είναι καλο πάντως που έχουμε δύο νίκες κόντρα σε αυτή την ομάδα", ενώ αναφορικά με τα εκπληκτικά ποσοστά του Ολυμπιακού στα σουτ τριών πόντων σημείωσε:

" Έχει να κάνει με όλα. Αν μπουν τα πρώτα σουτ, τότε αυτό... μεταδίδεται και στους υπόλοιπους παίκτες. Βάλαμε πολλά σουτ, δεν θα έχουμε πάντα αυτό το ποσοστό όμως και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ