EUROLEAGUE

Πρίντεζης: Η μπάλα σε ασφαλή χέρια

Πρίντεζης: Η μπάλα σε ασφαλή χέρια

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί έναν από τους βελτιωμένους παίκτες της EuroLeague στο σκοράρισμα, ανεβάζοντας τις προσωπικές του επιδόσεις όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα.

Στο playbook κάθε προπονητή που έχει περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Ανεξαρτήτως φιλοσοφίας, συστημάτων και ρόστερ, ο έμπειρος φόργουορντ έχει δημιουργήσει μία βασική και απαρέγκλιτη αρχή που αφορά στο ερυθρόλευκο πλάνο στο μπροστινό μέρος του παρκέ.

Η νομοτέλεια του ποστ παιχνιδιού, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα εκτέλεσης κρατούν τον 35χρονο φόργουορντ σε ρόλο... πυλώνα της ερυθρόλευκης επίθεσης και δη της ρακέτας, όντας ο βασικός άξονας στο low post παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η στόχευση στη ρακέτα, με όποιο τρόπο και σε οποιαδήποτε στιγμή των 24'' αυτή εκτελείται είναι σημαντικό κομμάτι των επιθέσεων των Πειραιωτών και συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση ως προς την αποδοτικότητά της δια χειρός Πρίντεζη.

Πρίντεζης: Η μπάλα σε ασφαλή χέρια

Η συνέπεια, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα του υπαρχηγού του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα από αυτό το σημείο, δείχνουν να έχουν αντιστρόφως ανάλογη πορεία από αυτή που κάποιος θα περίμενε με την πάροδο του χρόνου. Στα 35 του, παρά τις συνεχόμενες γεμάτες χρονιές, ο Γιώργος Πρίντεζης, όχι απλώς διατηρεί αναλλοίωτη την επαφή του με το καλάθι και τη στενή του σχέση με το low post, αλλά φαίνεται ότι κατά τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να βελτιώσει τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα της EuroLeague, ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει την πιο αποτελεσματική του χρονιά στη διοργάνωση, τόσο ως προς τα ποσοστά του ανά κατοχή όσο και ως προς το σκοράρισμά του στο "ένας εναντίον ενός". Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έχει αυξήσει τους πόντους του ανά κατοχή κατά 0,16, ενώ έχει 50% ευστοχία στο "ένας με έναν", είτε πρόκειται για παιχνίδι με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι.

Πρίντεζης: Η μπάλα σε ασφαλή χέρια

Η λίστα με τους πιο βελτιωμένους παίκτες της EuroLeague στο σκοράρισμα ανά κατοχή:

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η βελτίωση του Γιώργου Πρίντεζη, όμως, δεν αφορά μόνο στους πόντους ανά κατοχή, αλλά και τους πόντους που πετυχαίνει σε αναλογία με τα σουτ που επιχειρεί. Και σε αυτόν τον τομέα, ο έμπειρος φόργουορντ έχει καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του ως προς την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών του.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, που -δεδομένης και της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη- είναι πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων με 11,8 πόντους διανύει την πιο αποτελεσματική του σεζόν στην τετραετία του νέου format της EuroLeague και ως προς αυτόν τον τομέα, πετυχαίνοντας 1,1 πόντους ανά σουτ. Δεν βελτίωσε έτσι μόνο την "πεσμένη" (σε σχέση με αυτά της καριέρας του) επίδοση της περσινής σεζόν, αλλά και να σημειώσει τον βέλτιστο αριθμό στη νέα δομή της διοργάνωσης.

ΣΕΖΟΝ ΠΟΝΤΟΙ ΑΝΑ ΣΟΥΤ
2016-17 1,018
2017-18 1,014
2018-19 1
2019-20 1,1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ