EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Διαφορετική η πίεση στο Final Four"

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Λίγες ημέρες πριν από το Final Four της Κωνσταντινούπολης ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube (VIDEO).

Άλλο η κανονική περίοδος, άλλο τα Playoffs, άλλο και το Final Four. Άλλα μεγέθη, άλλες οι απαιτήσεις, όπως λέει και ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube, λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πρόκληση των "ερυθρόλευκων".

Αναλυτικά ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο κανάλι του Ολυμπιακού:

Για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της Euroleague:

"Η αλήθεια ότι πάνω - κάτωξέραμε τι θα επακολουθήσει. Γνωρίζαμε από την αρχή βλέποντας το πρόγραμμα πως θα ήταν μία δύσκολη χρονιά, όπως κι έγινε. Τα ταξίδια και τα παιχνίδια ήταν περισσότερα, υπήρχαν διπλά παιχνίδια, όλοι έπαιξαν με όλους, οπότε θεωρητικά οι καλύτερες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τον πρώτο γύρο που θα μπορούσαν να κάνουν μία καλύτερη διαχείριση. Ηταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και σίγουρα το πρόσημο για εμάς είναι περισσότερο θετικό, καθώς καταφέραμε να περάσουμε στο Final Four μετά την αλλαγή της Ευρωλίγκας.

Για το αν είναι δίκαιο το νέο σύστημα:

"Πιστεύω ότι είναι το πιο δίκαιο σύστημα γιατί όλοι παίζουν με όλους και στο τέλος της χρονιάς ο πρώτος παίζει με τον όγδοο, ο δεύτερος με τον έβδομο, οπότε είναι πιο δίκαιο. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο σωματικά. Ακόμα και για τον κόσμο πιστεύω πως είναι καλύτερο, καθώς μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είχαν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα για το αβαντάζ έδρας, την είσοδο στα πλέι οφ και στην κατάταξη".

Για την πορεία του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

"Οταν ξεκινούσαμε και δείχναμε χαρακτήρα στα εκτός έδρας παιχνίδια, παίρναμε τα διπλά που θέλαμε. Σίγουρα είχαμε και μέρες που δεν ήμασταν αρκετά σοβαροί και χάσαμε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Κατάλαβα ότι ίσως έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι είχαμε πολλά πάνω κάτω. Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία τρία τέσσερα παιχνίδια που ήταν αδιάφορα και ίσως να μην δείξαμε τον απαιτούμενο βαθμό σοβαρότητας, νομίζω ότι είχαμε μία μεστή χρονιά, που δεν κάναμε τη μεγάλη κοιλιά. Οταν είχαμε μία απρόσμενη ήττα, είτε από τη Γαλατά είτε από τη Μακάμπι, στους επόμενους αγώνες πάντα αντιδρούσαμε και ήταν κάτι που μας χαρακτήριζε σαν ομάδα".

Για τα παιχνίδια με την Αναντολού Εφές και το Final Four:

"Προσωπικά μπορώ να πω ότι ήταν σκληρή, δύσκολη σειρά. Πολύ καλή ομάδα η Εφές, πολύ ταλαντούχα. Ο κάθε παίκτης ήξερε τον ρόλο του και ήταν ομάδα που είχε στόχο το Final Four και το ήθελε πάρα πολύ. Ετσι είναι τα Playoffs. Πάντα η regular season διαφέρει πολύ από τα Playoffs, όπως και τα Playoffs διαφέρουν από το Final Four. Είναι διαφορετική πίεση και άλλο μέγεθος. Παίζοντας πολλά χρόνια σε Final Four, πλέον πολλά πράγματα έρχονται μόνα τους. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ιδιαίτερη διαχείριση. Η προετοιμασία και η ρουτίνα που κάνει κάθε παίκτης πάνω - κάτω είναι ίδια.

Εντάξει, σε παιδιά που δεν έχουν παίξει σε Final Four είναι δύσκολο να κάτσεις να τους πεις πέντε πράγματα για τι όπως και να το κάνεις η εμπειρία είναι εμπειρία και θέλει να τη ζήσεις και όχι να την πεις ή να τη μεταφέρεις. Το μοναδικό που θα μπορούσα να τους πως είναι ο καθένας να κάνει ξεχωριστά αυτό που μπορεί και αυτό που πραγματικά έφερε την ομάδα ως εδώ. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δεν παύει να είναι πάλι ένα παιχνίδι".

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο κανάλι της ΚΑΕ:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ