EUROLEAGUE

POLL: Ψηφίστε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας για τον Ολυμπιακό

POLL: Ψηφίστε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δεκαετία που τελείωσε άφησε στον Ολυμπιακό δύο σερί κατακτήσεις της EuroLeague, δύο ακόμη τελικούς και πολλούς τίτλους. Ψηφίστε ποια είναι η καλύτερη πεντάδα των ερυθρολεύκων!

Η δεκαετία που ολοκληρώθηκε ήταν γεμάτη τίτλους και επιτυχίες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσέθεσε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στην τροπαιοθήκη του. Όσα έγιναν σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη όλων. Το Sport24.gr σάς δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε την καλύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού, όπως επίσης τον κορυφαίο προπονητή, με αφετηρία το καλοκαίρι του 2010.

Η θέση του πόιντ γκαρντ με αυτή του σέντερ είναι οι πιο... δύσκολες για να επιλέξει κανείς μόνο έναν. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Έισι Λο κι ο Ντάνιελ Χάκετ υπηρέτησαν τους ερυθρόλευκους. Άλλοι λιγότεροι, κι άλλοι περισσότερο. Η ουσία όμως είναι ίδια: επηρέασαν σημαντικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζει, ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εδώ και μία δεκαετία, ο άνθρωπος που άλλαξε τις ισορροπίες εντός κι εκτός συνόρων. Ουδείς από τους παίκτες που αποκτήθηκαν για να τον πλαισιώσουν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Έρικ Γκριν είχε εκλάμψεις, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ασταθής, ενώ ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους κι ο Γιοτάμ Χαλπερίν δεν είχαν τόσο μεγάλη επίδραση στη λειτουργία των ερυθρολεύκων.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πληγώθηκε από τραυματισμούς στην εκκίνηση της δεκαετίας, αλλά ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πόσο σημαντικός υπήρξε για τον Ολυμπιακό στο "3". Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε την σκυτάλη για να "γεμίσει" τα παπούτσια του, ο Στράτος Περπέρογλου ήταν καθοριστικός χάρη στην εμπειρία του, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου έζησε τα πρώτα επαγγελματικά χρόνια της καριέρας του ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Κέσελ βοήθησε στον δρόμο για τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι απογείωσε την καριέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο "4" ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν σημείο αναφοράς σχεδόν στο σύνολο της δεκαετίας. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που υπέγραψε το θαύμα της Κωνσταντινούπολης με το... πεταχτάρι του. Από αυτούς που κλήθηκαν στο πέρασμα των ετών να τον υποστηρίξουν, εκείνοι που το έκαναν καλύτερα ήταν ο Πέρο Άντιτς, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ κι ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Στο "5" ο Ολυμπιακός βρέθηκε με πολλούς σπουδαίους παίκτες αυτή την δεκαετία. Από την εκκίνησή της κιόλας, με τον Ράσο Νεστέροβιτς και τον Γιάννη Μπουρούση, μέχρι τους ξένους που έφτασαν στο ΣΕΦ και απογείωσαν τις απολαβές και την αξία τους στην αγορά. Ο Κάιλ Χάινς, ο Μπράιαν Ντάνστον κι ο Οθέλο Χάντερ αποτελούν τα πιο απτά παραδείγματα, με τον Κεμ Μπιρτς να κλείνει το καρέ. Πλέον, τα... ηνία ανήκουν στον Νίκολα Μιλουτίνοβ, που αποτελεί -εδώ και μία τριετία- την κολόνα των ερυθρολεύκων.

Πέντε προπονητές κάθισαν στον ερυθρόλευκο πάγκο αυτή τη δεκαετία. Οι τρεις εξ αυτών έκαναν σπουδαία δουλειά, καταφέρνοντας να επαναφέρουν τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών και τον τίτλων και να μετατρέψουν τον Ολυμπιακό σε μια από τις πιο σταθερές ομάδες της EuroLeague, με δύο κατακτήσεις της διοργάνωσης και δύο παρουσίες σε τελικούς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχουν γράψει το όνομά τους στα βιβλία της ιστορίας των Πειραιωτών.

Μπείτε εδώ για να ψηφίσετε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας του Παναθηναϊκού

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ