EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Θα δώσουμε και την ψυχή μας"

Παπαπέτρου: "Θα δώσουμε και την ψυχή μας"
EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/12, 21:00). Τι είπε ο Τζαμέλ ΜακΛίν...

Οι "ερυθρόλευκοι" στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της EuroLeague θα κοντραριστούν με την "ομάδα του στρατού" στο ΣΕΦ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στο πλάνο των Πειραιωτών.

"Καταρχάς πρέπει να προσέξουμε την δημιουργία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξεκινούν πάρα πολλά από τους γκαρντ. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει την καλύτερη επίθεση και εμείς την καλύτερη άμυνα. Ο καθένας έχει το δυνατό του στοιχείο. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Η άμυνα είναι αυτή που μας οδηγεί. Πρέπει να μειώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας της ΤΣΣΚΑ και να περιορίσουμε την παραγωγικότητά της", δήλωσε αρχικά ο 23χρονος φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τις απουσίες της ομάδας του:

"Η απουσία του Αγραβάνη είναι πολύ σημαντική και γιατί θα είναι μακροχρόνια. Προέχει να γίνει καλά και το ευχόμαστε όλοι. Η απουσία του Μιλουτίνοβ είναι εξίσου σημαντική, γιατί είναι πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα πεντάρια της ομάδας. Δίνει διαφορετικά στοιχεία. Εχουμε μάθει να παλεύουμε. Παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε. Είχαμε περισσότερους από δύο παίκτες έξω ανά παιχνίδι και ανταποκριθήκαμε. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θα δώσουμε και την ψυχή μας".

Οσον αφορά το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Κώστας Παπανικολάου δίνουν λύσεις και σε άλλες θέσεις πέρα από αυτή του σμολ φόργουορντ, είπε : "Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αναπληρώνεις μία θέση εκ των έσω. Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται σε δύο θέσεις. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική να πάρουμε νέους παίκτες, καθώς υπάρχουν παίκτες που ξέρουν τη νοοτροπία της ομάδας κι έχουν μπολιαστεί με αυτή".

Τέλος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ρωτήθηκε για την... διαβολοβδομάδα της EuroLeague και τον κόσμο της ομάδας του που θα δώσει δυναμικό "παρών" στο ΣΕΦ : "Πλέον έχουμε συνηθίσει. Είναι διαφορετικό από πέρσι. Είναι σημαντική εβδομάδα, γιατί προερχόμαστε από μία ήττα, ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Για εμένα και την ομάδα αυτό που προέχει είναι να χαροποιούμε τον κόσμο. Θα παλέψουμε με όλη μας την ψυχή για να το κάνουμε και με την ΤΣΣΚΑ".

ΜΑΚΛΙΝ: "ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ"

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν από την πλευρά του τόνισε: " Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη και πρέπει να την σταματήσουμε. Εχουν εξαιρετικούς γκαρντ και μέσω της δικής μας άμυνας πρέπει να τους σταματήσουμε".

Επίσης, ρωτήθηκε για αν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω εξαιτίας της απουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοβ: "Ε χουμε μεγάλο βάθος στο ρόστερ. Δεν χρειάζεται να κάνω ατομικά εγώ κάτι παραπάνω. Ο καθένας κάνει την δουλειά του και πρέπει να νικήσουμε ως ομάδα. Πιστεύω πως πολλές φορές έχουμε είχαμε έναν ή δύο τραυματισμένους παίκτες. Εχουμε μεγάλο ρόστερ, ο κόουτς μας εμπιστεύεται όλους και συνεχίζουμε. Ελπίζω κάποια στιγμή να είμαστε όλοι μαζί και να τελειώσουμε την σεζόν, όταν κρίνονται όλα, όλοι μαζί".

Τέλος, ζητήθηκε από τον Αμερικανό σέντερ να τοποθετηθεί γιαι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι φίλοι της ομάδας του για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Είναι πολύ καλό. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι είναι πολύ καλό να έχεις μια τέτοια ατμόσφαιρα. Ο κόσμος μάς δίνει ενέργεια και αυτό τρέφει εμένα και τους συμπαίκτες μου.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ