EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Ο κάθε παίκτης ήρθε για κάποιον λόγο"

Παπαπέτρου: "Ο κάθε παίκτης ήρθε για κάποιον λόγο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως ο κάθε παίκτης ήρθε για κάποιον λόγο στην ομάδα και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει και φέτος να παίζει το ίδιο πετυχημένο στυλ μπάσκετ.

Στο επίσημο κανάλι της Euroleague μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μιλώντας για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Ο 21χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχει πάρει από τον Ολυμπιακό, μίλησε για τους καινούργιους παίκτες, για το στυλ μπάσκετ που θα παίξει φέτος η ομάδα, αλλά και για τους στόχους του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Για την εμπειρία των δύο ετών στον Ολυμπιακό: " Η εμπειρία σου δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά και τη δυνατότητα να διαβάζεις καλύτερα ένα παιχνίδι, λειτουργώντας καλύτερα μέσα στις καταστάσεις που δημιουργούνται σε ένα ματς. Αυτά τα δύο πρώτα χρόνια, λοιπόν, που πέρασα στον Ολυμπιακό, σίγουρα θα με βοηθήσουν ώστε να εξελίξω το παιχνίδι μου, αλλά και να παρουσιάζομαι όσο πιο έτοιμος γίνεται σε κάθε κατάσταση που παρουσιάζεται σε ένα παιχνίδι για την ομάδα μου. Ελπίζω να παρουσιαστώ ακόμη καλύτερος σε αυτή την τρίτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό".

Για τους καινούργιους παίκτες που αποκτήθηκαν: " Νομίζω πως όποιος παίκτης αποκτήθηκε φέτος, ήρθε στην ομάδα για κάποιον λόγο. Για να αναλάβει ένα συγκεκριμένο ρόλο, αλλά και για να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο στυλ μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Αποκτήθηκε ώστε να μπει στην ομάδα, συνεχίζοντας την παράδοση που υπάρχει. Νομίζω πως όλοι είναι καλά παιδιά, αλλά και καλοί παίκτες. Όλοι τους, οι γκαρντ, οι φόργουορντ, οι σέντερ που πήραμε, θεωρώ δεδομένο πως θα βγάλουν ενέργεια μέσα στο παιχνίδι και θα παίξουν καλή άμυνα, γιατί αυτό μας αρέσει να κάνουμε καλά, το να παίζουμε σκληρή άμυνα. Και όλα τα παιδιά που ήρθαν θεωρώ πως διαθέτουν ταλέντο στην άμυνα".

Για το στυλ μπάσκετ που θα παίξει ο Ολυμπιακός: " Όπως είπε και ο προπονητής μας, όταν είναι κάτι πετυχημένο, ότι κάτι έχει φέρει επιτυχίες, δεν θες να το αλλάξεις, θέλεις να το κρατήσεις. Και εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε, να το συνεχίσουμε να παίζουμε αυτό το μοντέλο μπάσκετ που παίζουμε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως το παιχνίδι μας ξεκινάει από την άμυνα. Από την καλή μας άμυνα παίρνουμε ενέργεια και μπορούμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σημειώνοντας κάποια εύκολα καλάθια. Αυτό είναι το μπάσκετ που παίζουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε σκληρά και να πιέζουμε στην άμυνα, να είμαστε επιθετικοί πάνω στην μπάλα. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτή θα είναι η συνταγή μας και φέτος".

Για την δυναμική της Euroleague: "Η Euroleague είναι το κορυφαίο επίπεδο, αλλά και μία ανταγωνιστική διοργάνωση. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζεις ξεχωριστά. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο και καμία ομάδα. Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ, αλλά έχουμε μάθε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Στόχος μας σε πρώτη φάση να προκριθούμε στο TOP-16".

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: " Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά φέτος. Αυτή την περίοδο, που είμαστε στο ξεκίνημα, θέλουμε όλοι μας να βελτιωθούμε. Θα πρέπει να βρούμε την χημεία μας και να παίξουμε καλύτερα σαν σύνολο, σαν ομάδα. Πάντα έχουμε υψηλές προσδοκίες. Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες και οι φίλαθλοι μας θέλουν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Όχι μόνο εκείνοι, αλλά και η διοίκηση, οι Πρόεδροι μας, οι προπονητές μας. Θέλουν να κερδίζουμε κάθε ματς. Μαθαίνεις να ζεις και να παίζεις κάτω από αυτή την πίεση, ζεις με αυτό και προχωράς με αυτό. Εφόσον συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε θα είμαστε πανέτοιμοι όταν έρθει η ώρα για τα μεγάλα παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ