EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Η ζωή δεν είναι μόνο ο εαυτός μας"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το κοινωνικό πρόγραμμα "One Team" και τις εμπειρίες που αποκώμισε από τη συμμετοχή του σε αυτό μέσω του Ολυμπιακού και της EuroLeague.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι πλέον "παλιός" στην EuroLeague, αλλά... φρέσκος ως πρεσβευτής της διοργάνωσης στο κοινωνικό πρόγραμμα "One Team", το οποίο εκπονήθηκε πριν από μερικά χρόνια, σε συνεργασία πολλών εν ενεργεία αθλητών. Στο πλαίσιο του "One Team" ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε για τη δράση αυτή στην ιστοσελίδα της EuroLeague και για το πως ενεπλάκη ο ίδιος.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα "One Team":

Η πρώτη μου προσωπική ανάμειξη στο One Team ήταν στα τέλη της περσινής σεζόν, όταν παίκτες από όλες τις ομάδες της Euroleague μαζεύτηκαν στα κεντρικά γραφεία, στη Βαρκελώνη, για να συζητήσουν. Μια από εκείνες τις ημέρες, πήραμε όλοι μέρος σε μια συνεδρία της One Team με μέλη μιας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο και ήταν υπέροχα. Εκτοτε βλέπω πόσο το πρόγραμμα One Team βοηθάει άτομα που έχουν κάποια προβλήματα στη ζωή τους.

Για την επίδραση που είχε πάνω του το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

Με έκανε να καταλάβω πόσο δυνατό πρέπει να είναι το μυαλό σου, όταν περνάς τέτοιες καταστάσεις. Το να είσαι καθηλωμένος σε αμαξίδιο και να συνεχίζεις να κάνεις αυτό που αγαπάς και ειδικά τόσο καλά όσο εκείνα τα παιδιά, ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Είχα την ευκαιρία να κάτσω σε ένα καροτσάκι και να προσπαθήσω να παίξω μπάσκετ και με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο δύσκολο είναι και πόση μεγάλη θέληση πρέπει να έχεις. Επίσης μου έδειξε πόσα μπορείς να καταφέρεις, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Εξαιτίας της δύναμης που πηγάζει από την καρδιά τους, αυτά τα παιδιά δεν κάθονται απλά στα καροτσάκια και παραιτούνται από τη ζωή, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν και αυτό είναι το ύψιστο επίτευγμα.

Για το τι τον έχει εντυπωσιάσει στις εκδηλώσεις που έχει πάρει μέρος με τον Ολυμπιακό:

Στις εκδηλώσεις στις οποίες πήρα μέρος ήταν κυρίως με παιδιά που είχαν νοητική καθυστέρηση. Μπορείς να δεις πόσο ακούν σε αυτό τους λένε οι εκπαιδευτές τους και πως απολαμβάνουν το πρόγραμμα. Μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να γελάσουμε, κάτι που εκπροσωπεί η One Team -να είσαι σε θέση να βοηθήσεις ανθρώπους που σε χρειάζονται. Είναι όμορφο να περνάς μερικές ώρες παίζοντας μπάσκετ και κάνοντας άλλες δραστηριότητες και να βλέπεις παιδιά να γελούν και να διασκεδάζουν.

Για το αν έχει δει συμμετέχοντες να αλλάζουν από τη συγκεκριμένη εμπειρία:

Ναι, σίγουρα. Στην αρχή ήταν όλα περίεργα, άγνωστα και δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν ή να συμπεριφερθούν. Όσο προχωράει το πρόγραμμα, όμως, και σε γνωρίζουν περισσότερο, αισθάνονται πιο άνετα. Αρχίζουν να αισθάνονται σαν είναι το γήπεδο μπάσκετ το σπίτι τους και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τους ανθρώπους που είναι τριγύρω τους. Εμπειρίες σαν αυτές μόνο να βοηθήσουν μπορούν τη ζωή τους".

Για το τι κερδίζει από αυτή την εμπειρία:

Έχοντας την ευκαιρία να κάνω αυτό, με κάνει να αισθάνομαι καλύτερος άνθρωπος. Η ζωή δεν είναι μόνο ο εαυτός μας... Αφορά και τους συνανθρώπους μας. Όταν έχω την ευκαιρία να κάνω άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και να βλέπω ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους, νιώθω πολύ ικανοποιημένος, επειδή ξέρω πως αποτελώ ένα μικρό κομμάτι που αυτά τα παιδιά χαμογελούν. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αυτό με λόγια, αλλά όταν βλέπω την ευχαρίστηση στο πρόσωπό τους, με κάνει να νιώθω καλύτερος άνθρωπος, κι αυτό έχω σκοπό να κάνω στη ζωή μου.

Για το τι έχει μάθει από το One Team:

Έχω μάθει πολλά πράγματα. Είδα πως η ζωή μπορεί να σου δώσει πολλά προβλήματα, αλλά αν ξέρεις προς τα που να κατευθυνθείς και αν έχεις πάντα θετική σκέψη, μπορούν ακόμα να γίνουν καλά πράγματα. Αν προσπαθείς να επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα, από το να είσαι μόνος σου και να εστιάζεις στον εαυτό σου. Αν παίρνεις μέρος σε δραστηριότητες, μαζί με άλλους, και εκφράζεις τα προβλήματά σου, μόνο καλύτερος μπορείς να γίν εις.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ