EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Δεν έχω ξαναδεί την ομάδα τόσο κουρασμένη"

Παπανικολάου: "Δεν έχω ξαναδεί την ομάδα τόσο κουρασμένη"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός... νίκησε την κούραση κι επικράτησε της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Τι είπε ο Χόλις Τόμπσον...

Ο Κώστας Παπανικολάου γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, αλλά στην 14η "στροφή" της φετινής EuroLeague και απέναντι στην Αναντολού Εφές είδε για πρώτη φορά την ομάδα του τόσο κουρασμένη.

"Ήταν ένα παράξενο, ιδιαίτερο παιχνίδι. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί την ομάδα μας τόσο κουρασμένη. Νιώθαμε πως ήμασταν μια ταχύτητα πιο αργοί", είπε αρχικά ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως μείναμε πιστοί στις αρχές μας στην άμυνα, που μας βοήθησε να πάρουμε το αποτέλεσμα παρά τα πολλά μας λάθη. Η άμυνα μας έδωσε μια ακόμη νίκη. Με την ΤΣΣΚΑ κερδίσαμε σε υψηλό σκορ, απόψε κάναμε το αντίθετο. Και αυτό είναι σπουδαία δουλειά. Είναι σημαντικό να είναι πάντα συμπαγής η άμυνά μας".

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: "Η Εφές βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, αλλά βάσει του ρόστερ που διαθέτει το γεγονός αυτό εμένα προσωπικά μου έχει κάνει εντύπωση. Η αναμέτρηση έμοιαζε αρκετά με εκείνη στο Μπάμπεργκ, όπου παρότι βρεθήκαμε και πάλι στο +10 και ελέγχαμε τον ρυθμό, ο αντίπαλός μας το γύρισε... Στο τέλος μπορούσαν να συμβούν τα πάντα, θα ήταν κρίμα όμως να προδίδαμε και πάλι τους εαυτούς μας. Οι σημαντικές άμυνες στο τέλος και τα ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα πολύ μεγάλα σουτ του Βασίλη ήταν καθοριστικά".

Ο Χόλις Τόμπσον από την πλευρά του τόνισε πως "ήταν δύσκολο παιχνίδι, υπήρχε θέμα με την ενέργειά μας. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου για να κερδίσει. Είναι σίγουρα διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με το ΝΒΑ και προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου και να βοηθήσω την ομάδα μου. Πολλά είναι διαφορετικά, ειδικά σε θέματα τακτικής".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ