EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες playoffs"

Παπανικολάου: "Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες playoffs"

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες playoffs, χαρακτήρισε σημαντικά τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ και έδωσε έμφαση στο γρήγορο παιχνίδι της Εφές που πρέπει να σταματήσουν οι Πειραιώτες.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα playoffs κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη (19/4, 21:00). Σχολίασε πως η ομάδα του έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες playoffs, χαρακτήρισε σημαντικά τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ και έδωσε έμφαση στο γρήγορο παιχνίδι των Τούρκων το οποίο και θα πρέπει να σταματήσουν οι Πειραιώτες. "Να βγάλουμε την σκληράδα μας", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Κώστας Παπανικολάου αρχικά είπε τα εξής για την Εφές: "Η Εφές είναι μία ομάδα ιδιαίτερα φορμαρισμένη, ειδικά στο δεύτερο γύρο και κυρίως στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε στα προημιτελικά. Είναι μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, με πολύ αθλητικά κορμιά, που είναι πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ. Της αρέσει να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και το γρήγορο παιχνίδι. Πρέπει να προσέξουμε λοιπόν αυτούς τους τομείς.

Πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους, αλλά και τους εύκολους πόντους που σημειώνουν στο ανοιχτό γήπεδο. Στην Τουρκία αυτό δεν το προσέξαμε, έκαναν εύκολα το παιχνίδι τους και χάσαμε. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μπούμε στο παρκέ βγάζοντας σκληράδα, όπως κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να παρουσιαστούμε όντας συγκεντρωμένοι 100%. Πρέπει να δούμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για την νίκη, κάνοντας το παιχνίδι μας, όλα αυτά που ξέρουμε να κάνουμε σωστά. Θέλουμε να κάνουμε το 1-0 και μετά θα δούμε το επόμενο ματς".

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω του πλεονεκτήματος έδρας: "Σε ολόκληρη την σεζόν παλεύαμε για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, αυτό θέλαμε για να έχουμε αβαντάζ ενόψει Final Four. Δεν υπάρχει λοιπόν παραπάνω πίεση. Θεωρώ πάντως σημαντικά τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας. Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοιους αγώνες, σε επίπεδο playoffs. Έχουμε εμπειρία για να αντεπεξέλθουμε σε τέτοια ματς. Νομίζω θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια η συγκέντρωση και η θέληση. Είναι το πρώτο βήμα για το επόμενο σκαλί και όλοι οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και στο 100% μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Για το αν είναι έτοιμος να περιορίσει τον Ερτέλ: "Είμαι έτοιμος για να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα, ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω. Είμαστε όλοι οι παίκτες έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε κάθε κατάσταση. Χρειάζονται όλοι οι παίκτες. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για το πως καθοριστεί ένας αγώνας".

Μιλουτίνοβ: "Να ελέγξουμε τον ρυθμό και να πάρουμε τα ριμπάουντ"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, από την πλευρά του σχολίασε τα εξής: "Έχουμε δουλέψει σκληρά τις τελευταίες ημέρες γι’ αυτά τα παιχνίδια και όλοι είμαστε έτοιμοι. Περιμέναμε να παίξουμε στα playoffs όλη την σεζόν. Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα επιθετικά, παίζουν γρήγορο μπάσκετ και είναι η πρώτη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ. Θα είναι δύσκολη σειρά, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε όσο καλύτεροι πρέπει για να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι καλοί σε όλους τους τομείς της επίθεσης και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, όχι μόνο για τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ντάνστον είναι καλός παίκτης και θα είναι δύσκολο να τον σταματήσουμε, όχι μόνο αυτόν, αλλά και τους πολύ καλούς συμπαίκτες του".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ