ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση, όμως ο Ολυμπιακός έχασε τον προσανατολισμό του στο τρίτο δεκάλεπτο και ηττήθηκε "καθαρά" στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Δυο πρόσωπα είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν 2018/19. Ένα πάρα πολύ καλό, υπομονετικό, συγκεντρωμένο και συνεπές στο πρώτο μέρος και ένα πολύ άσχημο στο δεύτερο. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν "καθαρά" στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ( 93-80 ), έχασαν τον προσανατολισμό τους στο τρίτο δεκάλεπτο, έπεσαν στο 3-3 μετά την έκτη σεζόν στη EuroLeague 2018/19 και πέταξαν στα σκουπίδια τη μεγάλη εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη και τα... πυροτεχνήματα του Γιάνις Τίμα. Κακοί οι Σπανούλης, Γουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, ΛεΝτέι, πάλεψαν Μιλουτίνοβ, Τουπάν, έλειπε πολύ ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο έξτρα γκαρντ που πρέπει να αποκτηθεί. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Πάτησε παρκέ στο πέμπτο λεπτό για να παίξει δίπλα στον Σπανούλη αντί του Παπανικολάου που δεν είχε μπει καλά στο ματς, αστόχησε στο πρώτο του σουτ από μέση απόσταση, βρήκε σίδερο και σε ένα τρίποντο, ήταν όμως πολύ συγκεντρωμένος και λειτούργησε άψογα οργανωτικά δίνοντας τέσσερις ασίστ σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά. Στο 23' έκανε το τρίτο του φάουλ, είχε "θέματα" κάθε φορά που κάποιος τον πόσταρε, χάθηκε στο δεύτερο μέρος και τελείωσε άσχημα το παιχνίδι όταν ο Ολυμπιακός τον είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη με τον Σπανούλη μπλοκαρισμένο. Είχε δύο πρόσωπα στο πρώτο του ντέρμπι, η συνολική του εικόνα ήταν όμως αρνητική.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -1 ranking σε 22:00

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Εξαιρετικά τα πρώτα του λεπτά στο ντέρμπι, καθώς ο Γάλλος έβγαλε ενέργεια, πέτυχε πέντε πόντους με ένα τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 21-21 και μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ντρίμπλαρε, έφτιαξε το δικό του σουτ και έβαλε μακρινό δίποντο για το 21-25, πρόσφερε instant scoring και γενικά λειτούργησε άψογα ως έξτρα απειλή από τον πάγκο. Δεν ήταν το ίδιο καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, στο 32' έκανε έρμπολ σε τρίποντο υπό την πίεση του Γκιστ στην αριστερή γωνία και χάθηκε κι αυτός. Είχε καλές στιγμές, έδειξε αποφασιστικότητα και πείσμα, αλλά τα 3/9 σουτ δεν είναι σε καμία περίπτωση καλή επίδοση.

Τα στατιστικά του: 2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 ranking σε 21:05

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Επιθετικό ριμπάουντ και δίποντο για το 5-4 ήταν οι δύο πρώτες καλές ενέργειές του στο ντέρμπι, ακολούθησε μια βουτιά για διεκδίκηση κατοχής και μερικά άστοχα σουτ. Στο 14' πείσμωσε με τον κόσμο να έχει μπει στην εξίσωση και σκόραρε δύσκολο δίποντο για το 27-29, πριν δώσει ασίστ στον Τίμα για το 29-32 από τη δεξιά γωνία. Δεν έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος, δεν ήταν όμως κακός. Πάλεψε πολύ, είχε πείσμα, δυσκολεύτηκε αρκετά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν βρήκε τον Θανάση Αντετοκούνμπο απέναντί του, δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, δεν είχε καλές αποφάσεις την ώρα που ο Καλάθης μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, έκανε κακό ματς και δεν θα μπορέσει μόνος του να κρατήσει μια ολόκληρη ομάδα. Χρειάζεται ποιοτικά στηρίγματα δίπλα του και έναν ακόμη "κανονικό" γκαρντ που θα παίξει ποιοτικά λεπτά.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη, -3 ranking σε 23:32

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Στο τρίτο λεπτό έκανε ένα "καλό" φάουλ στον Παπαπέτρου που έχασε την ευκαιρία να σκοράρει εύκολο δίποντο, στην επόμενη φάση σκόραρε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 8-7. Δευτερόλεπτα αργότερα ευστόχησε σε νέο σουτ, από την αριστερή γωνία αυτή τη φορά για το 8-10, πριν δώσει ωραία άλει-ουπ πάσα στον Μιλουτίνοβ για το 17-14. Στο 15' έβαλε το τρίτο του τρίποντο για το 29-32 από τη δεξιά πλευρά, στο 16' έβαλε το τέταρτο μακρινό του σουτ από την κορυφή για το 33-37, συνέχισε με βολές για το 33-39 και στο ημίχρονο είχε φτάσει τους 14 πόντους σε 14:33. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με το πέμπτο μακρινό του σουτ, από την κορυφή, για το 43-51 και έμεινε εκεί. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πάνω του βελτιώθηκε και όταν ο Λετονός δεν έβρισκε χώρους, δεν μπορούσε να απειλήσει με άλλο τρόπο. Παίκτης ρυθμού, πρέπει να αισθάνεται σημαντικός, να βάλει τα πρώτα δύο σουτ για να νιώσει δυνατός, ο Μπλατ πρέπει να αποφασίσει πως θα χωρέσει τα τρία τριάρια του σε ένα ρόστερ που έχει χτυπητές αδυναμίες.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 5/6 δίποντα, 2/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 18 ranking σε 29:42

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ στο δεύτερο λεπτό, πέτυχε τους πρώτους πόντους του από άλει-ουπ ασίστ του Τίμα για το 17-14, έκανε όμως καλή δουλειά στο ριμπάουντ και έβαλε και δεύτερο -δύσκολο- δίποντο για το 19-16 στο όγδοο λεπτό. Δεν είχε πολύ καλό ρυθμό και δεν τροφοδοτήθηκε από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήγε σε μεγάλες επιθέσεις, στο 18' σκόραρε από κοντά για το 35-44 και ήταν θετικότατος. Χάθηκε κι αυτός στο δεύτερο μέρος, δεν βοήθησε στα ριμπάουντ, δεν πήρε μπάλες, δεν έκανε τη διαφορά.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 16 ranking σε 24:20

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος απλά για να ξεκουράσει τον Πρίντεζη, έδωσε μια ασίστ, ωστόσο αστόχησε σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο και έκανε εύκολη την επιλογή του Μπλατ να στηριχθεί περισσότερο στο βασικό του τεσσάρι. Ελάχιστα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια, δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά καθώς είχε έναν πολύ περιορισμένο και άχαρο ρόλο.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 ranking σε 11:38

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του ντέρμπι με υπέροχη κίνηση στην πρώτη επίθεση της ομάδας του στο παιχνίδι. Στην πρώτη άμυνα σταμάτησε τον Παπαπέτρου, στο 4' έδωσε ασίστ για το τρίποντο του Τίμα (8-10) και στην επόμενη επίθεση έβαλε το δεύτερο δίποντό του. Στο 17' ευστόχησε σε ένα ψηλοκρεμαστό τρίποντο για το 35-42, στο τέλος μάλιστα της επίθεσης του Ολυμπιακού, συνέχισε με νέο δίποντο για το 37-46 και έκλεισε το πρώτο μέρος με επιθετικό ριμπάουντ που οδήγησε στο δίποντο του 41-48. Συνέχισε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός, κάποια στιγμή έμοιαζε να τα βάζει με όλη τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, κράτησε τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του αγώνα και στο τέλος της βραδιάς είχε γράψει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε σκοράρισμα και αξιολόγηση. Συγκινητικός.

Τα στατιστικά του: 26 πόντοι, 9/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 34 ranking σε 30:59

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Πενταδάτος στη θέση δύο, μάτσαρε με τον Λοτζέσκι, αλλά πήγε στον πάγκο μόλις στο πέμπτο λεπτό καθώς ο Μπλατ προτίμησε να παίξει με δύο γκαρντ και με τον Τίμα (που είχε ήδη πετύχει δύο τρίποντα) στο τρία. Στο 11' προσποιήθηκε και σκόραρε από κοντά για το 24-27 χωρίς να φοβηθεί τον Αντετοκούνμπο, έπαιξε σχεδόν έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος και έμεινε αρκετά χαμηλά. Ούτε στο δεύτερο βοήθησε, δεν είχε ρυθμό και θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το ντέρμπι.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 1 ranking σε 21:52

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους πήρε την πρώτη του ευκαιρία, όμως δεν πρόλαβε να δώσει κάτι στην ομάδα του. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στη συνέχεια του αγώνα. Ίσως και να αδικήθηκε, καθώς ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο Γουίλιαμς-Γκος βρίσκονταν σε καλή βραδιά. Ήταν ο τρίτος γκαρντ από τους τρεις διαθέσιμους, δεν υπήρχε άλλος, έπρεπε να βοηθήσει έστω στο κατέβασμα για να γλιτώσει ο Σπανούλης από την πίεση του Θανάση και να παίρνει τη μπάλα στο μισό γήπεδο.

Τα στατιστικά του: Δεν έγραψε κάτι στη στατιστική του σε 2:10

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Επιστρατεύθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου, επτά για την ακρίβεια. Ήταν και τα μοναδικά του στον αγώνα.

Τα στατιστικά του: Δεν έγραψε κάτι στη στατιστική του 0:07

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Αντικατέστησε τον Μιλουτίνοβ προς τα τέλη της πρώτης περιόδου, στις αρχές της δεύτερης έδωσε ασίστ στον Παπανικολάου για το 24-27, όμως δεν ήταν στο πνεύμα του αγώνα. Στο 27' έκανε βήματα με το σκορ στο 59-55 και στο πρώτο του ντέρμπι9 ήταν απογοητευτικός. Οι 7 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ δεν πρέπει -και δεν μπορούν- να ξεγελάσουν. Ο Αμερικανός έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να μετατραπεί σε έναν συνεπή ψηλό που θα βοηθά την ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/7 δίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 10 ranking σε 12:35

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ