EUROLEAGUE

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"
EUROKINISSI

Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Κάιλ Χάινς και Ντάνιελ Χάκετ μίλησαν στο Sport24.gr για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πλέον είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague.

O Βασίλης Σπανούλης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα για την 29η αγωνιστική της EuroLeague έγραψε ιστορία, καθώς πέρασε στην 1η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση αφήνοντας πίσω του τον επίσης μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κάιλ Χάινς και ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησαν στο Sport24.gr για το ιστορικό επίτευγμα του αρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει να σπάει τα κοντέρ…

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Γιώργος Πρίντεζης ζουν καθημερινά τον Kill Bill, τον οποίο, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά και οι άλλοτε συμπαίκτες και νυν αντίπαλοί του, Κάιλ Χάινς και Ντάνιελ Χάκετ. Οι τέσσερις άνδρες μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκαν στην τεράστια προσφορά, στα ηγετικά χαρακτηριστικά, στην εργατικότητα και στην αφοσίωση του Βασίλη Σπανούλη...

ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ"

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους και όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και είναι εύκολα διακριτό και από τα μη... μπασκετικά μάτια, ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του. Κάτι βέβαια που θα ίσχυε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα και αν αγωνιζόταν, καθώς πέρα από την ποιότητα κι εμπειρία διαθέτει και το γονίδιο του ηγέτη.

Ο Kill Bill κατοικεί, όμως, στον Πειραιά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε για ακόμη μία φορά την σημασία που έχει για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως ο Έλληνας άσος φοράει την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"
EUROKINISSI

"Είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο κι έναν προπονητή να υπάρχουν στην ομάδα τους παίκτες του επιπέδου του Σπανούλη. Δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες σαν τον Σπανούλη", δήλωσε αρχικά ο 51χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Γνωρίζει πότε πρέπει να σκοράρει, να πασάρει και να δημιουργήσει. Ο Βασίλης, όπως έχω πει πολλές φρές, είναι ηγέτης και αθλητές σαν εκείνον βγαίνουν δύσκολα και μία φορά στα 50 χρόνια".

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ"

Το κοντέρ γράφει 1.260 ασίστ για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εδώ και καιρό συνεργάζεται με τον Γιώργο Πρίντεζη με κλειστά μάτια.

Στις 1.260 ασίστ που έχει μοιράσει μέχρι στιγμής ο V-Span υπάρχει μία με πολύ μεγάλη σημασία. Άλλωστε την έχει ξεχωρίσει και ο ίδιος . Είναι εκείνη στον τελικό της EuroLeague το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έστω και με καθυστέρηση καταγράφηκε κι επίσημα . Ο Ολυμπιακός το 2012 έγραψε ένα έπος επιστρέφοντας από το -19 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε δια χειρός Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος με το αγαπημένο του "πεταχτάρι" μετέτρεψε σε ασίστ την πάσα του άρχηγού του.

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"
EUROKINISSI

Άραγε πόσο σημαντική για τη μετέπειτα πορεία των "ερυθρολεύκων" ήταν εκείνη η στιγμή; Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει...

"Η αλήθεια είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες κρίνουν την έκβαση της πορείας ενός σωματείου. Ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή και ασίστ για τον Ολυμπιακό. Έπειτα από 15 χρόνια κατακτήσαμε την ΕuroLeague. Ήταν κάτι που το ήθελε πάρα πολύ ο κόσμος. Το θέλαμε κι εμείς πάρα πολύ. Ανέβηκε η ψυχολογία και βρήκαμε τον δρόμο για να έχουμε και άλλες επιτυχίες, όπως συνέβη από το 2012 και μετά. Ήταν μία ασίστ που την θυμάται πάρα πολύ καλά ο κόσμος", ανέφερε ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ.

Επίσης, ο Γιώργος Πρίντεζης παρατήρησε πως "για κάποιον που ξέρει μπάσκετ, όσα έγιναν είναι ακόμα πιο σημαντικά, γιατί ο Βασίλης την κατάλληλη στιγμή είχε καθαρό μυαλό και πήρε την σωστή απόφαση δίνοντας την πάσα".

ΧΑΪΝΣ: "ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ"

Ο Κάιλ Χάινς το 2011 υπέγραψε στον Ολυμπιακό και από τότε η καριέρα του απογειώθηκε. Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν κάτι περισσότερο από καθοριστικός, ώστε οι μετοχές των αθλητικών ψηλών να κάνουν limit up στην Ευρώπη. Ο ίδιος δεν έχει ξεχάσει πόσο τον έχει βοηθήσει ο Βασίλης Σπανούλης και δεν κρύβει πως νιώθει τυχερός για το γεγονός ότι συνεργάστηκε μαζί του.

"Η περίπτωση του Σπανούλη είναι σπάνια. Είναι ένας παίκτης που συναντάς μία φορά στη ζωή σου. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης και συγχρόνως ένα πολύ καλό άτομο, τόσο εντός, όσο κι εκτός του γηπέδου. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Έχει πολύ πάθος και αυτό το δείχνει στο παιχνίδι", είπε ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"
EUROKINISSI

Ο Έλληνας γκαρντ για φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο έχει περάσει αμέτρητες ώρες κάνοντας προπονήσεις και ο Αμερικανός σέντερ τόνισε πως "ένα από όσα θαυμάζω στον Σπανούλη είναι ο τρόπος που δουλεύει. Καθημερινά προπονείται. Δεν σταματάει να δουλεύει. Είναι ο παίκτης που προπονείται πιο σκληρά από όλους, οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τον ακολουθήσεις. Προσπαθείς να έχεις την ίδια ενέργεια, αφοσίωση και αποφασιστικότητα με εκείνον".

Επίσης, ανέφερε πως "σίγουρα με βοήθησε να βελτιωθώ τόσο ως παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. Συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά τα δύο χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες. Ήταν πάρα πολλές οι ασίστ που μου έδωσε".

Ο Βασίλης Σπανούλης συμβουλεύει τους συμπαίκτες τους, αλλά πάντα είναι διατεθειμένος να τους ακούσει, όπως μας είπε καταλήγοντας ο Κάιλ Χάινς: "Ένα από τα καλύτερα μέρη της συνεργασίας μας ήταν πως πάντα με άκουγε. Σίγουρα μου έλεγε πολλά και τον πρόσεχα, αλλά αν πίστευα πως υπήρχε καλύτερος τρόπος να κάνουμε κάτι, ήταν πάντα πρόθυμος να ακούσει την άποψη μου για να βοηθηθεί η ομάδα. Ακούγαμε ο ένας τον άλλον. Η συνεργασία μας ήταν υπέροχη. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ρεκόρ του, καθώς δουλεύει σκληρά καθημερινά και το αξίζει".

ΧΑΚΕΤ: "Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ"

"Παίκτες σαν τον Σπανούλη συναντάς μια φορά ζωή σου"
EUROKINISSI

Ο Ντάνιελ Χάκετ πέρασε μία διετία (2015-17) στο λιμάνι, αλλά "δέθηκε" με τον Ολυμπιακό όσο λίγοι, όπως αποδεικνύεται και από όσα έγιναν στην πρώτη του επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος της τέως ομάδας του .

Ο 31χρονος γκαρντ της Μπάμπεργκ γνωρίζει καλά τον Βασίλη Σπανούλη και μιλώντας για εκείνον προσπάθησε να αφήσει στην άκρη το μεσογειακό του ταμπεραμέντο για να μας τον περιγράψει με λίγες λέξεις ως αντίπαλο και ως συμπαίκτη.

"O Βασίλης είναι ένας από τους πιο δύσκολους παίκτες που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Βρίσκει πάντα την απάντηση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να του θέσεις. Αυτό είναι που τον κάνει ανεκτίμητο. Μόνο μία λέξη μπορώ να σκεφτώ για να τον χαρακτηρίσω ως συμπαίκτη: Σπουδαίος. Είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης", τόνισε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ