EUROLEAGUE

Οταν ο Σπανούλης μοίρασε 15 ασίστ

Οταν ο Σπανούλης μοίρασε 15 ασίστ
EUROLEAGUE.NET

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια (21:30) και ο Βασίλης Σπανούλης νιώθει σαν στο σπίτι του στη Fenando Buesa Arena, όπου έχει δώσει μερικές από τις πιο απολαυστικές παραστάσεις του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνηθίζει να παρομοιάζει τον Βασίλη Σπανούλη με την αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού και ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει φανεί επανειλημμένα αντάξιος του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού. Μία από αυτές τις φορές ήταν και στην αναμέτρηση της περσινής σεζόν του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στην Βιτόρια, όταν οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με το διπλό από την Fernando Buesa Arena.

Το παιχνίδι είχε οδηγηθεί στον ρυθμό των Βάσκων, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βγάζοντας συνεχώς όπλα από την φαρέτρα της πήρε τη νίκη με 95-90 παρά το γεγονός πως ο Γιώργος Πρίντεζης είχε μείνει άποντος. Ο Βασίλης Σπανούλης(15 πόντοι, 1/1 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 15 ασίστ, 7 λάθη, 7 κερδισμένα φάουλ σε 27' συμμετοχής) ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και με τα 15 έτοιμα καλάθια που είχε δώσει στους συμπαίκτες του, είχε κάνει career high στις ασίστ. Αυτή μάλιστα είναι και η καλύτερη επίδοση στον συγκεκριμένο στατιστικό τομέα σε ένα μόνο παιχνίδι των Πειραιωτών. Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε ευστοχήσει σε 16 τρίποντα σε εκείνο το ματς, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τους "ερυθρόλευκους"¨.

Ο Kill Bill το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου του 2016 είχε περάσει στην 2η θέση των κορυφαίων πασέρ της EuroLeague, στην οποία παραμένει ως και σήμερα έχοντας 1.186 τελικές πάσες σε 259 παιχνίδια (μ.ο. 4,58), ενώ μπροστά του βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης (1.255 ασίστ σε 278 αγώνες, μ.ο. 4,51).

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κορυφαίος πασέρ του Ολυμπιακού σε Ελλάδα κι Ευρώπη, γεγονός που δείχνει πώς ξέρει καλά πότε πρέπει να εκτελέσει και πότε πρέπει να πάρει την μπαγκέτα του μαέστρου στα χεριά του και να μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες. Η επιδοσή του V-Span στην περσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στη Χώρα των Βάσκων δεν έχει ξεχαστεί από την EuroLeague, όπως αποδεικνύεται και από το video μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου, το οποίο δημοσιεύτηκε από την EuroLeague διοργανώτρια αρχή.

ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

Οταν ο Σπανούλης μοίρασε 15 ασίστ
ΕUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο , ενώ η επιστροφή του Μπράιαν Ρόμπερτς στην αγωνιστική δράση τού δίνει περισσότερες "ανάσες". O "Μάντζα" μάλιστα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ στις 21 Μαρτίου του 2014 (89-59) είχε κάνει career high στις ασίστ, καθως σε 27:51 συμμετοχής είχε μοιράσει 9 τελικές πάσες. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μάλιστα έξι ημέρες αργότερα είχε ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ, καθώς 9 ασίστ είχε και και στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 80-63 επί της Ουνικάχα Μάλαγα (27/3/2014).

Photo Credits: EuroLeague - Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ