EUROLEAGUE

Όταν ο Ολυμπιακός τα "σπάει"

Όταν ο Ολυμπιακός τα "σπάει"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός τα... έσπασε στο τέταρτο δεκάλεπτο με την Μπάμπεργκ και για 10η φορά τα τελευταία χρόνια σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε μία περίοδο!

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν από την Βαμβέργη ηττημένοι, καθώς ό,τι έχτισαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague, το γκρέμισαν στην τέταρτη περίοδο, όταν και σημείωσαν μόλις 7 πόντους δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάμπεργκ να μετατρέψει το 50-58 του 30' σε 67-65 στο 40' και να πάρει τη νίκη.

Η... αφλογιστία του Ολυμπιακού στη Βαμβέργη δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία συγχρόνως ανάγκασε τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει την δεύτερη χειρότερη επίδοση του σε αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων. Ο Ολυμπιακός είχε 11/30 δίποντα, ενώ 22 πόντους μέσα από την γραμμή των 6.75 μέτρων είχε πάρει στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012 και στον ημιτελικό του 2017, αλλά και στις αναμετρήσεις με την Εφές (2004-05) και την Ζαλγκίρις (2015-16). Οι 7 πόντοι που σημείωσαν οι Πειραιώτες στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, είναι αυτό που... ξεχωρίζει περισσότερο αρνητικά για τον Ολυμπιακό.

Αυτή μάλιστα δεν ήταν πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έμεινε "μονοψήφιος" σε μία περίοδο αγώνα της EuroLeague, καθώς από την σεζόν 2011-12 και μετά, αυτό έχει συμβεί άλλα 9 παιχνίδια. Οι Πειραιώτες σε αυτό το δείγμα 10 αγώνων έχουν ποσοστό επιτυχίας 30%, καθώς μετρούν τρεις νίκες, με μία εξ αυτών, όμως, να είναι στον τελικό της EuroLeague το 2012 στην Κωνσταντινούπολη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επίσης, έχουν επικρατήσει της Ουνικάχα Μάλαγα και της Βαλένθια, αλλά δεν έχει συμβεί το ίδιο με την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του 2015, την Ζαλγκίρις, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Φενέρμπαχτσε και την Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός στην 12η "στροφή" της EuroLeague... κόλλησε στην τέταρτη περίοδο και στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να θυμηθείτε και τις άλλες φορές που οι "ερυθρόλευκοι" σημείωσαν λιγότερους από δέκα πόντους σε μία περίοδο την τελευταία εξαετία.

Όταν ο Ολυμπιακός τα "σπάει"
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ