EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Χαμός με το ban από την EuroLeague

Ολυμπιακός: Χαμός με το ban από την EuroLeague

Ο Διευθυντής του Sport24 Radio 103.3, Παντελής Διαμαντόπουλος, αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο της ιστορίας του ban για τον Ολυμπιακό και ποιος ο αληθινός λόγος της κόντρας με την EuroLeague αυτή την περίοδο.

Σε μια σειρά σημαντικών αποκαλύψεων πέρασε ο Παντελής Διαμαντόπουλος, κατά την καθιερωμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή "103- 101" (Σπύρος Καβαλιεράτος - Γιάννης Φιλέρης) το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου. Το θέμα της συζήτησης αυτή τη φορά, ήταν με το περιβόητο ban που έχει επιβληθεί στην ΚΑΕ Ολυμπιακός από την EuroLeague λόγω παλαιών οφειλών σε καλαθοσφαιριστές.

Ο Διευθυντής του Sport24 Radio 103.3 μίλησε με ημερομηνίες, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα και αποκάλυψε και κάτι που σίγουρα θα συζητηθεί έντονα στην μπασκετική πιάτσα.

"Είναι απόλυτα δικαιολογημένο και φυσικό, όλος ο κόσμος, όχι μόνο οι Ολυμπιακοί, να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη τιμωρία, αν μπορούμε να τη πούμε έτσι. Στην τελική, δεν είναι και κάτι σύνηθες για ελληνικές ομάδες όλο αυτό. Βέβαια, ειδικά στην χώρα μας, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και για αυτό, ο τελευταίος που έχει ευθύνη είναι ο απλός φίλαθλος που ενδιαφέρεται απλά και μόνο να πηγαίνει καλά η ομάδα που υποστηρίζει" είπε αρχικά ο Παντελής Διαμαντόπουλος και στην συνέχεια επισήμανε:

"Το περιβόητο ban λοιπόν έσκασε πριν μια εβδομάδα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός έστειλε στην EuroLeague, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όλες τις ρυθμίσεις και όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει με παίκτες και ατζέντηδες. Σε αυτό το σημείο να πω εγώ ότι σε συζητήσεις που έχω κάνει με παίκτες, οι οποίοι είχαν να παίρνουν χρήματα, όλοι μου είπαν πως λαμβάνουν κανονικά τα λεφτά που τους οφείλονται, όπως είναι οι ημερομηνίες στις συμφωνίες που έχουν κάνει. Προφανώς, λοιπόν, αυτά τα χαρτιά και άλλα τέτοια, ο Ολυμπιακός τα έστειλε στην EuroLeague, περιμένοντας την άρση του ban.

Να ξεκαθαρίσω για να τα λέμε και όλα, πως λόγω κανονισμών από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα, δε μπορούσε να γίνει κάποια μεταγραφή, δεν έχασε δηλαδή χρόνο ο Ολυμπιακός από την EuroLeague, όπως βγήκαν και είπαν κάποιοι μη γνωρίζοντες τους κανονισμούς. Όμως, υπάρχει και το ηθικό κομμάτι και για μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός αυτό μετράει πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ, όλες αυτές που έχουν μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Δε γίνεται να κρεμάς κουδούνια σε μια ομάδα, ειδικά μάλιστα όταν έχει περάσει και τόσα τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι και όμορφο να αιωρείται ένα ban, που στην τελική το παίρνει ο καθένας και το εκμεταλλεύεται όπως θέλει".

Ο Διευθυντής του Sport24 Radio 103.3 πρόσθεσε και κάτι που 100% θα συζητηθεί: "Με όλα αυτά στον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ εκνευρισμένοι με την EuroLeague. Και για να καταλάβετε καλύτερα όλοι, η διοργανώτρια αρχή έστειλε ένα χαρτί στο οποίο λέει στους ερυθρόλευκους να στείλουν εξηγήσεις για το θέμα των χρεών ως τις 10 του μήνα και να κάνουν πίσω ως τις 12 Φεβρουαρίου για ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχουν σε εκκρεμότητα με τη διοργάνωση. Αφενός μεν, λοιπόν, για το πρώτο οι εξηγήσεις δόθηκαν την περασμένη Δευτέρα, αφετέρου δε για το δεύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω ο Ολυμπιακός, όσο και αν η EuroLeague -με το δίκιο της από την πλευρά της- για να σώσει το προϊόν της, παλεύει να φτιάξει ντουλάπι κλειστών υποθέσεων, όπως έχει η αστυνομία. Δε το λέω εγώ, οι ίδιοι το υποστηρίζουν και εδώ είμαστε να δούμε. Θεωρούν, λοιπόν, για να το καταλάβετε μια και καλή όλοι, πως η EuroLeague πάει να τσουβαλιάσει υποθέσεις και έτσι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι λίγο σε κατάσταση αμόκ οι ερυθρόλευκοι.

Έτσι έχει η ιστορία για να ξέρει ο κόσμος. Α, και για το τέλος, να σας πω και κάτι άλλο. Όλη αυτή την εβδομάδα που πέρασε, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενοχλούσαν την EuroLeague, ζητώντας να άρει το ban και η απάντηση που έπαιρναν ήταν πως τα χαρτιά όλα είναι στην Ιταλία, σε μια ανεξάρτητη αρχή και θα χρειαστεί λόγος χρόνος. Αυτή είναι η κατάσταση και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ