EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Βασικός στόχος ο Τσαρλς Τζένκινς

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κυκλώσει το όνομα του Τσαρλς Τζένκινς για μια θέση στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, θέλοντας να ανεβάσει την αμυντική ικανότητα των ερυθρολεύκων.

Η συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας πριν από μία βδομάδα έχει απλοποιήσει αρκετά τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Ο επαναπατρισμός του 30χρονου γκαρντ αποτελούσε άλλωστε τον βασικότερο στόχο του φετινού καλοκαιριού για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι περιμένουν απλά την αποδέσμευσή του από τη Φενέρμπαχτσε προκειμένου να προχωρήσουν στην επισημοποίηση του "γάμου" με τον διεθνή παίκτη.

Οι κινήσεις στην αγορά δεν σταματούν όμως εκεί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει με μεγαλύτερη σιγουριά στην υλοποίηση των επόμενων πλάνων του, τα οποία περιλαμβάνουν σε περίοπτη θέση το όνομα του Τσαρλς Τζένκινς (31, 1μ91).

Ο 31χρονος γκαρντ υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα (1+1), το οποίο όμως δεν αναμένεται να εξαντλήσει ( οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μισθός του στον σερβικό σύλλογο αγγίζει τις 300.000 δολάρια). Η δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να "βγει" από αυτή τη συμφωνία είναι αυτή που κάνει πιο... απλή τη δουλειά, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, ο Σάσα Ομπράντοβιτς έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα για εκείνον το προσεχές διάστημα θα αποτελέσουν οι γηγενείς παίκτες, κι όχι οι ξένοι -στοιχείο που ίσως επηρεάσει την περίπτωσή του.

Συν τοις άλλοις, το γεγονός πως ο παίκτης έχει συνεργαστεί για ενάμιση χρόνο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη Χίμκι (σ.σ.: αυτός είχε εισηγηθεί για την απόκτησή του από τον ρωσικό σύλλογο) καταδεικνύει πως δεν πρόκειται για κάτι... άγνωστο, για τις δύο πλευρές.

Η ικανότητα στην προσωπική άμυνα και η σκληράδα είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, αυτά που τον έχουν ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτά που τον έχουν καταστήσει βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, δεδομένης της μορφολογίας της ερυθρόλευκης περιφέρειας (με παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Βασίλης Σπανούλης).

Ο Τσαρλς Τζένκινς έχει αγωνιστεί επτά χρόνια στην EuroLeague (με Ερυθρό Αστέρα, Αρμάνι Μιλάνο και Χίμκι), μετρώντας 6.7 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Εφόσον η περίπτωσή του προχωρήσει και ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε οι ερυθρόλευκοι θα αναζητήσουν στην αγορά ακόμη έναν ξένο περιφερειακό με έφεση στο σκοράρισμα -είτε στο "2" είτε στο "3".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ