EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση ο Ολυμπιακός, είχε λίγους διακριθέντες στην εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Πέντε σερί ήττες μετρά ο Ολυμπιακός, που μετά τις Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφες, είδε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τον ρίχνει στο καναβάτσο . Οι Πειραιώτες έπεσαν στο 12-12 και από εκεί που πάλευαν για την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, βρέθηκαν σε μπελάδες και πιέζονται για την οκτάδα και την πρόκριση στα playoffs.

Με τον Στρέλνιεκς εκτός αγώνα και τους Σπανούλη - Γουέμπερ φορτωμένους με τέσσερα φάουλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορούσε να στοχεύσει σε κάτι περισσότερο. Στο τέλος της βραδιάς νίκησε η καλύτερη και κυρίως η πιο γεμάτη ομάδα, η οποία συνεχίζει να κυνηγά την Φενέρμπαχτσε με γεμάτο πλέον ρόστερ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού.

2. ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΓΟΥΕΜΠΕΡ

Αντικατέστησε τον Σπανούλη στο 6' της αναμέτρησης για να πιέσει τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, πήρε τρία αμυντικά ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό και σκόραρε διασχίζοντας όλο το γήπεδο για το 19-17. Δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αλλά ήταν τρομερά μαχητικός στην άμυνα, άλλαξε γρήγορα τον Σπανούλη στην έναρξη της τρίτης περιόδου αλλά έφτασε κι αυτός τα τέσσερα φάουλ. Πάλεψε και δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο από εκείνον, ωστόσο δυσκολεύεται στο κατέβασμα και στο κομμάτι της δημιουργίας και ίσως ο Μπλατ να πρέπει να τον διαχειριστεί διαφορετικά.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 5 ranking σε 21:10

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Άλλαξε νωρίς -μόλις στο τέταρτο λεπτό- τον Αξέλ Τουπάν, δεν ήταν όμως έτοιμος γι' αυτό το ματς. Δεν απείλησε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ στα 9:31 που έγραψε στο πρώτο μέρος και γι' αυτό δεν έπαιξε περισσότερο. Πολύ κακός και στο δεύτερο μέρος, πραγματικά ουδείς μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στο μυαλό του και δεν τον αφήνει να ξεδιπλώσει το δεδομένο ταλέντο του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/6 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθοςλ, -4 ranking σε 24:33

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ (starter)

Πενταδάτος ο Γάλλος, δεν έδωσε κάτι στο πρώτο τρίλεπτό του στην αναμέτρηση πέρα από ένα λέι-απ που κόπηκε αντικανονικά, δεν είχε καλό ρυθμό στην επίθεση αλλά στο 15' πήγε με αποφασιστικότητα στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ, κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 30-31. Έπαιξε και πάλι λίγο, όσο έπαιξε και ο Γιάνις Τίμα, την ώρα που ο Κώστας Παπανικολάου έπαιρνε τον τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 1 λάθος, 2 ranking σε 9:15

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Βασικός πόιντ γκαρντ, έδωσε στον ΛεΝτέι την πρώτη του ασίστ για το 2-0 και έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 7-9 στο τρίτο λεπτό. Είχε σοβαρό πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Ροντρίγκεθ, έβαλε 3/3 βολές για το 15-17 και πέτυχε το δεύτερο μακρινό του σουτ στο 16' για το 34-35. Στο ημίχρονο είχε 13 πόντους με 3/3 τρίποντα και 4/7 βολές, στην έναρξη της τρίτης περιόδου όμως χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ, έφτασε τα τέσσερα και πήγε αμέσως στον πάγκο. Αυτά τα φάουλ τον φρέναραν απότομα και δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο για την ομάδα του, που στη συνέχεια έχασε απότομα τον προσανατολισμό της και γνώρισε άλλη μια βαριά ήττα.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 3/5 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ασίστ, 4 λάθη, 11 ranking σε 20:56

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Πήρε 4:25 στο πρώτο μέρος για να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και να μη γράψει το παραμικρό στη στατιστική του. Γύρισε στο φινάλε του ματς για να παίξει μια τραγική άμυνα στον Κλάιμπερν που τον κάρφωσε στα ίσα, να βάλει το μοναδικό του καλάθι και να γράψει άλλο ένα αρνητικό βράδυ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 0 ranking σε 8:37

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Σκόραρε νωρίς στο ματς τους πρώτους του πόντους, αλλά στο εξάλεπτο που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και έκανε και δύο φάουλ που τον κράτησαν στον πάγκο μέχρι το ημίχρονο. Ελάχιστα έπαιξε και στο δεύτερο μέρος, έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου και θα προσπαθήσει να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό αυτή τη βραδιά.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 2/5 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 1 ranking σε 13:58

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 15' και έδωσε λύσεις με ένα δίποντο από πλάγια θέση και 2/2 βολές. Λίγο τον είδαμε στο δεύτερο μέρος, δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα αν και έκανε καλή δουλειά στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ranking σε 7:12

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Άλλαξε τον Μιλουτίνοβ στο έκτο λεπτό, ήταν άστοχος στην πρώτη του προσπάθεια αν και "ξεφορτώθηκε" εύκολα τον Χίγκινς, έχασε μια καλή πάσα του Γουέμπερ μέσα από τα χέρια του λίγο αργότερα, πείσμωσε όμως και πέτυχε ένα πολύ δύσκολο δίποντο για το 23-21 της πρώτης περιόδου. Και πάλι όμως, δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει, έμεινε όμως συγκεντρωμένος και σκόραρε το τρίποντο για το 60-58 στο ξέσπασμα της ομάδας του στα μέσα της τρίτης περιόδου. Δεν είναι σε καλή κατάσταση φέτος, δεν δείχνει ικανός να κυριαρχήσει στο τοπ επίπεδο, μένει να δούμε αν έχει φυλάξει κάτι για την τελική ευθεία της χρονιάς.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 15 ranking σε 27:11

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Κακό πρώτο μέρος από τον Έλληνα φόργουορντ, που έπαιξε κάτι λιγότερο από 16 λεπτά για να πετύχει έναν πόντο από 1/2 βολές και να μην εκτελέσει σουτ. Έτρεξε, πάλεψε στην άμυνα με τις καλές και τις κακές στιγμές του, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με εντυπωσιακό κόψιμο στον Ντε Κολό και βολές, αλλά κινήθηκε και στο υπόλοιπο του αγώνα σε ρηχά νερά. Έδωσε τέσσερις ασίστ και δεν έκανε λάθος, τουλάχιστον δεν ήταν αρνητικός.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κόψιμο, 13 ranking σε 26:44

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Μπήκε στο 19' και έβαλε τρίποντο για το 50-48. Ήταν οι πρώτοι του πόντοι από τις 20 Δεκεμβρίου του 2018 και τελικά οι μοναδικοί του στον αγώνα.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ranking se 8Q45

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Μαχητικός στο πεντάλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος, έβαλε ένα δίποντο με φόλοου και πάλεψε για τα διαθέσιμα ριμπάουντ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος, 2 ranking σε 5:03

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ (starter)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, ξεκίνησε στο τέσσερα δίπλα στον Μιλουτίνοβ και έβαλε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης. Συνέχισε με βολές για το 11-11, κάρφωσε για το 13-11 στο πέμπτο λεπτό και στο έκτο πέρασε στο πέντε όταν ο Πρίντεζης άλλαξε τον Μιλουτίνοβ. Ισοφάρισε στο 17-17 με πείσμα, είχε "θέματα" στην άμυνα, έκανε όμως καλή δουλειά στην επίθεση και έβαλε και τρίποντο από την κορυφή για το 26-24 στο 12'. Εκλεισε το πρώτο μέρος με 13 πόντους από επτά σουτ, συνέχισε να έχει δύο πρόσωπα έως το τέλος του αγώνα. Ένα εξαιρετικό στο εμπρός και ένα μέτριο, αν όχι κακό στο πίσω μέρος του γηπέδου. Αν κάποιος δει τα νούμερά του θα εντυπωσιαστεί, ωστόσο η άμυνά του συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα.

Τα στατιστικά του: 21 πόντοι, 6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 λάθος, 28 ranking σε 26:36

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ