EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97: Και τώρα τρέχει για την οκτάδα

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανώτερη και πιο γεμάτη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τον έβαλε σε περιπέτειες όσον αφορά την οκτάδα και την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague 2018/19.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν εκτός αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Μπριάντε Γούμπερ φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να στοχεύσει σε κάτι περισσότερο. Ηττήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-97) και έπεσε στο 12-12 μετά το τέλος της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19.

Με δεδομένο ότι η Μπασκόνια και η Μπάγερν Μονάχου νίκησαν και πήγαν και εκείνες στο 12-12, οι Πειραιώτες έβαλαν τους εαυτούς τους σε μια δύσκολη κατάσταση έξι στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης.

Ο ανέτοιμος Βασίλης Σπανούλης έκανε ό,τι μπορούσε, ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν αρκετά καλός στην επίθεση, ο Γιώργος Πρίντεζης πάλεψε, από εκεί και πέρα όμως ουδείς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε πλήρης στο γήπεδο και χωρίς να κάνει κάτι... φαντασμαγορικό, πήρε μια εύκολη νίκη που την κρατά σε απόσταση δύο νικών από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε.

Δύσκολο το πρόγραμμα των ερυθρόλευκων, που έχουν μπροστά τους δύο εκτός έδρας αγώνες. Πρώτα θα ταξιδέψουν στην Ποντγκόριτσα για να αντιμετωπίσουν την Μπουντούτσνοστ και στη συνέχεια θα παλέψουν στο Μιλάνο με την Αρμάνι του Μάικ Τζέιμς.

Δείτε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως το φινάλε της κανονικής περιόδου

Ο MVP

Δεν γίνεται να ξεχωρίσει κάποιος έναν εκ των Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κόρι Χίγκινς, Κάιλ Χάινς. Τρομερός ο Ισπανός στο ξεκίνημα, εξαιρετικός ο Αμερικανός περιφερειακός που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, απολαυστικός ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού που δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στις καλές βραδιές του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μόλις δύο τρίποντα εκτέλεσε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο (είχε 8/14 δίποντα), την ώρα που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε κάνει λάθος. Με τέσσερα τελείωσαν το ματς οι Ρώσοι που έκαναν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους στη EuroLeague και έδωσαν 23 ασίστ, χωρίς κλέψιμο για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση έκλεισε τον αγώνα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. ΜΗΔΕΝ κλεψίματα, δείχνει πολλά για το πείσμα των ερυθρόλευκων αυτό το στατιστικό.

Διαβάστε εδω την κριτική των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Σπανούλη, Τουπάν, Παπανικολάου, ΛεΝτέι, Μιλουτίνοβ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Ροντρίγκεθ, αλλά έτρεξε ένα επί μέρους 9-2 με κορυφαίο τον Αμερικανό του για το 13-11 στο πέμπτο λεπτό. Ο "Τσάτσο" έφτασε τους 10 πόντους και τις τρεις ασίστ για το 13-17, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν πείσμα, πίεσαν περισσότερο όταν μπήκε στο ματς ο Γουέμπερ, ισοφάρισαν στο 21-21 με φόλοου του Μπόγρη και πέρασαν μπροστά με 23-21 χάρη σε ένα παλικαρίσιο καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος της περιόδου που έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ.

Η δεύτερη πεντάδα της ΤΣΣΚΑ και ειδικά οι Ντε Κολό - Κλάιμπερν έκαναν ζημιά στους Πειραιώτες που βρέθηκαν στον ρόλο του κυνηγού (26-29 στο 13'), αλλά χάρη στον... Πίτερς που ήταν μαύρη τρύπα στην άμυνα έμειναν κοντά στο σκορ. Ο Γουέμπερ γύρισε στο 16' για να πιέσει τον Ροντρίγκεθ, όμως ο Ισπανός έβρισκε διαδρόμους και πάσες και όσο κι αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους. Γουέμπερ και Σπανούλης (με το τρίτο του τρίποντο) ισορρόπησαν τον αγώνα και με φουλ επιθετικό μπάσκετ οι δύο ομάδες έκλεισαν το πρώτο μέρος στο 50-51.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα δύο γρήγορα φαουλ του Σπανούλη στην έναρξη του δεύτερου μέρους τον "βίδωσαν" με τέσσερα στον παγκο, το ίδιο έγινε και με τον Γουέμπερ που επίσης έφτασε τα τέσσερα νωρίς. Η ΤΣΣΚΑ έδειχνε ένα επίπεδο καλύτερη σχεδόν σε όλους τους τομείς, δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει κι όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 6-0, έγραψε το 60-58 με τρίποντο του Πρίντεζη στο 25'. Γουίλιαμς-Γκος και Μάντζαρης ήταν οι μόνοι διαθέσιμοι γκαρντ για τον Μπλατ, οι Ρώσοι απάντησαν με ένα δικό τους 3-12 για το 63-70 και το ματς πήρε μια ροή που έμοιαζε φυσιολογική σύμφωνα με το βάθος των δύο πάγκων.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον πάρει το μομέντουμ και αισθάνονταν παντοδύναμοι, ο Ιτούδης έβγαζε έναν σπουδαίο παίκτη για να βάλει κάποιον ακόμη καλύτερο, η αθλητικότητα των Ρώσων δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τον Ολυμπιακό και το 70-82 στο 34' έμοιαζε απίθανο να ανατραπεί. Όχι μόνο δεν ανατράπηκε αυτή η διαφορά, αλλά μεγάλωσε για να κλείσει με άσχημο τρόπο μια βραδιά που σκόρπισε προβληματισμό και στενοχώρια στους Πειραιώτες.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 9500 θεατές βρέθηκαν στο ΣΕΦ σύμφωνα με τη EuroLeague.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Γκαρσία, Μάικιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-21, 50-51, 64-72, 81-97

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Γουέμπερ 6, Γουίλιαμς-Γκος 2 (1/6 δίποντα), Τουπάν 4, Σπανούλης 14 (3/5 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ασίστ, 4 λάθη), Τίμα 3 (1), Μιλουτίνοβ 5 (2/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 5, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 4 (0/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 21 (6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6/6 βολές, 9 ριμπάουντ)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 16 (4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Μπολομπόι 4, Πίτερς, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 15 (3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 12 ασίστ, 1 λάθος), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 14 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Χίγκινς 18 (2), Χάκετ, Κουρμπάνοβ 2, Χάινς 15 (7/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Χάντερ 10 (8 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 17/36 δίποντα, 7/17 τρίποντα, 26/35 βολές, 32 ριμπάουντ (20 αμυντικά - 12 επιθετικά), 15 ασίστ, 2 κοψίματα, 12 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 30/50 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 10/13 βολές, 34 ριμπάουντ (18 αμυντικα - 16 επιθετικά), 23 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 κοψίματα, 4 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων:Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Ποντγκόριτσα για να αντιμετωπίσει τη Μπουντούτσνοστ (8/3 στις 20:00), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο (8/3 στις 19:00).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ