EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Το σενάριο που τον αφήνει εκτός οκτάδας ακόμη και με 2/2

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και όμως, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2 απέναντι σε Ζάλγκιρις και Νταρουσάφακα, δεν έχει δεδομένη την πρόκρισή του στα playoffs της EuroLeague. Δείτε τον συνδυασμό που αφήνει εκτός οκτάδας τους Πειραιώτες.

Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, που ήταν σίγουρα βαρύ , όσο η εικόνα του Ολυμπιακού στη Λας Πάλμας που σκόρπισε προβληματισμό στις τάξεις των ερυθρόλευκων.

Οι Πειραιώτες διασύρθηκαν από τη Γκραν Κανάρια και μπήκαν σε περιπέτειες όσον αφορά το πλασάρισμά τους στην οκτάδα της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19 και την πρόκρισή τους στα playoffs της διοργάνωσης, έστω και αν ένας πιθανός αποκλεισμός τους από την postseason μοιάζει από δύσκολος έως απίθανος σε περίπτωση που κάνουν δύο νίκες στο ΣΕΦ απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας και την Νταρουσάφακα.

Αν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ επικρατήσει εκείνης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κι εκείνης του Σελτσούκ Ερνάκ, θα έχει σχεδόν κλειδώσει τη συμμετοχή της στα playoffs. Για να μείνει εκτός, θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει το 3/3 (εκτός Αρμάνι Μιλάνο, εντός Ρεάλ Μαδρίτης, εντός Μπουντούτσνοστ), η Μπασκόνια να κερδίσει και εκείνη τα τελευταία τρία ματς (εντός Ρεάλ Μαδρίτης, εντός Αναντολού Εφές, εκτός ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και η Αρμάνι Μιλάνο να κάνει το 2/3 (θα έχει χάσει από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να κερδίσει εντός την Φενέρμπαχτσε και εκτός την Αναντολού Εφές.

Αν συμβεί αυτός ο συνδυασμός, τότε η Μπασκόνια θα είναι έκτη με ρεκόρ 17-13, ο Παναθηναϊκός έβδομος με 17-13, η Αρμάνι Μιλάνο όγδοη με 16-14 και ο Ολυμπιακός ένατος με 16-14 καθώς έχει χάσει δύο φορές από τους Ιταλούς του Σιμόνε Πιανιτζάνι και του Μάικ Τζέιμς.

Αν οι Πειραιώτες πάρουν μία νίκη στα επόμενα δύο ματς, τότε τα σενάρια πρόκρισης/αποκλεισμού θα είναι πολλά και η κατάσταση ρευστή. Πολλά θα κριθούν από τα αυριανά ματς Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός και Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ