EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Θέλει τον Ζαν-Σαρλ

Ολυμπιακός: Θέλει τον Ζαν-Σαρλ
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ψηλά στην λίστα του τον Λίβιο Ζαν-Σαρλ της Βιλερμπάν σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την γραμμή ψηλών της ομάδας.

Ο Λίβιο Ζαν-Σαρλ (27 χρονών, 2.05 μέτρα) βρίσκεται (πολύ) ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού στην προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" να αποκτήσουν έναν ψηλό με την ικανοτητα να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Με τις υποθέσεις των Σάσα Βεζένκοβ ( ο πατέρας του οποίου δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου η συμφωνία) και του Όγκουστιν Ρούμπιτ να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οι "ερυθρόλευκοι" εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του Γάλλου φόργουορντ/σέντερ.

Πρακτικά, ο Γάλλος εξετάζεται ως αντι-Ρούμπιτ. Στην περίπτωση που ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ δεν δεχθεί τη μείωση αποδοχών που θα του προταθεί, τότε ο Ζαν-Σαρλ θα είναι πρακτκά ο αντικαταστάτης του, αφού έχει πολλά από τα στοιχεία που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους άλλους ψηλούς της ομάδας.

O Ζαν-Σαρλ είναι ένας αθλητικός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος μπορεί να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι σε ικανοποιητικό (αλλά όχι εξαιρετικό) βαθμό. Παίκτης-εργάτης, αν και έχει φινέτσα στο παιχνίδι του, ο Ζαν-Σαρλ είναι εξαιρετικός επιθετικός ριμπάουντερ. Βασικό προσόν του ωστόσο είναι ότι μπορεί να σταθεί τόσο στο πλευρό ενός σέντερ, όσο και ανά διαστήματα στο πλευρό ενός πάουερ φόργουορντ καλύπτοντας την θέση του σέντερ, ενώ μπορεί να υποστηρίξει την άμυνα με αλλαγές στα σκριν χάρη στα αθλητικά του προσόντα.

Την φετινή σεζον ο Ζαν-Σαρλ (ο οποίος το 2013 είχε επιλεγεί στο Νο28 του ΝΒΑ Draft απο τους Σπερς) είχε 11.2 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 19 λεπτά συμμετοχής στο γαλλικό πρωτάθλημα και 9.1 πόντους και 3.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ