EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Συμφώνησε με τον Τσαρλς Τζένκινς

Anadolu Efes' Shane Larkin, right, drives to the basket as Red Star's Charles Jenkins blocks him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Anadolu Efes' Shane Larkin, right, drives to the basket as Red Star's Charles Jenkins blocks him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Τελειωμένη υπόθεση θεωρούν οι Σέρβοι τη μεταγραφή του Τσαρλς Τζένκινς στον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βρίσκει στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ τον αμυντικά εξολοθρευτή της νέας του ομάδας.

Ήταν στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα για συγκεκριμένους αγωνιστικούς λόγους και, ουσιαστικά, βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού από τη μέρα που ο 'Ελληνας προπονητής γύρισε στην Ελλάδα. Τώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Novosti , ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε σε συμφωνία με τους Πειραιώτες και στα 31 του χρόνια θα έρθει στην Ελλάδα για να γίνει ο περιφερειακός εξολοθρευτής των ερυθρόλευκων.

" Από τα ερυθρόλευκα στα ερυθρόλευκα. Ίδια χρώματα, άλλος σύλλογος. Ο Τσαρλς Τζένκινς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τις ικανότητες του Αμερικανού που έχει σερβικό διαβατήριο, επέμεινε στις διαπραγματεύσεις και έφτασε σε συμφωνία μαζί του" αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των Σέρβων που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών .

Ο Τζένκινς των 191 εκατοστών έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα από το 2007 έως το 2011, έγινε draft από τους Γουόριορς το καλοκαίρι του 2011 στο νούμερο 44, έπαιξε με τη φανέλα τους μέχρι το 2013 και στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τους Σίξερς πριν έρθει στην Ευρώπη για να θητεύσει στον Ερυθρό Αστέρα (τρεις φορές), την Αρμάνι Μιλάνο και τη Χίμκι στην οποία συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Θεωρείται σπουδαίος περιφερειακός αμυντικός, λατρεύει να μαρκάρει τον κορυφαίο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, να βάζει τα χέρια του στη μπάλα, να γίνεται... ενοχλητικός, και γι' αυτό θεωρείται κομβικός για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2020/21. Θα "πέφτει" σε αθλητές όπως ο Σέιν Λάρκιν, ο Αλέξι Σβεντ, ο Νικ Καλάθης και ο Μάικ Τζέιμς και θα συμπληρώσει ιδανικά την περιφέρεια των Πειραιωτών που πλέον αναζητούν έναν πρωτοκλασάτο με έφεση στο σκοράρισμα και την αποτελεσματικότητα πίσω από τα 6μ.75.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ