EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Πόιντ γκαρντ και σέντερ οι προτεραιότητες

EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÆÅÍÉÔ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÆÅÍÉÔ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την στιγμή που έκλεισε το θέμα στον πάγκο με την παραμονή του Κεστούτις Κεμζούρα, ο Ολυμπιακός βγαίνει στην αγορά για να βρει (τουλάχιστον) δύο παίκτες: έναν πόιντ γκαρντ κι έναν σέντερ. Τρεις είναι σε επισφαλή θέση.

Η επισημοποίηση της παραμονής του Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν, έκλεισε το πρώτο ανοιχτό μέτωπο που υπήρχε. Ο 49χρονος τεχνικός συνεχίζει στους ερυθρόλευκους γιατί -εκτός των άλλων- γνωρίζει την ομάδα, τις ανάγκες και τα προβλήματά της, ενώ έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες.

Το δεύτερο, που αφορά στις αλλαγές στο ρόστερ, τίθεται από εδώ και στο εξής επί τάπητος, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να έχει πλέον την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που θα παρθούν αναφορικά με το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν και ποιοι θα έρθουν στη θέση τους. Ο ίδιος άλλωστε εξήγησε μετά την ήττα από τη Ζενίτ ότι θέλει να αλλάξει πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό των ερυθρολεύκων, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα τους.

Προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι η απόκτηση ενός πόιντ γκαρντ κι ενός σέντερ (δεν αποκλείεται να αποκτηθούν δύο ψηλοί), παικτών οι οποίοι θα διαθέτουν την απαραίτητη ευρωπαϊκή εμπειρία και θα το know how της EuroLeague, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσα και να βοηθήσουν τους ερυθρόλευκους να αλλάξουν εικόνα. Η αγορά έχει ιδιαιτερότητες στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι είναι λίγοι οι καλοί ελεύθεροι παίκτες, στον Ολυμπιακό όμως είναι διατεθειμένοι να ψάξουν αρκετά όμως προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες λάθους.

Από εκεί και πέρα, δεν έχει παρθεί απόφαση αναφορικά με το ποιοι θα "κοπούν" από το ρόστερ. Σε πιο δύσκολη θέση είναι ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, ο Γουίλ Τσέρι κι ο Ίθαν Χαπ, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως θα αποχωρήσουν κι οι τρεις. Όπως αντίστοιχα δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιος ο αριθμός αυτών που θα φύγουν με εκείνους που θα έρθουν.

Όπως και να έχει πάντως, μοιάζει δύσκολο να προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις μέχρι το παιχνίδι με την Μπασκόνια την Παρασκευή (25/10, 22:00).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ