EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Όταν ο Γουόλτερ Μπέρι είδε το καλάθι σαν βαρέλι

Ολυμπιακός: Όταν ο Γουόλτερ Μπέρι είδε το καλάθι σαν βαρέλι

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει την... αναδρομή στις μεγάλες βραδιές του παρελθόντος, με τον Γουόλτερ Μπέρι και την 39άρα που είχε απέναντι στην Ούλκερ να βρίσκονται αυτή τη φορά στο επίκεντρο (VIDEO).

Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου 1995 μνημονεύεται ακόμη χάρη στον Γουόλτερ Μπέρι. Ήταν τότε που απέναντι στην Ούλκερ ο εκ των κορυφαίων ξένων στην ιστορία του Ολυμπιακού σημείωσε 39 πόντους και οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε εντός έδρας νίκη επί της Ούλκερ. Επίδοση που -ακόμη και σήμερα- είναι η καλύτερη στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, μαζί με την έτερη 39άρα, αυτή τοθυ Ζάρκο Πάσπαλι τρία χρόνια νωρίτερα.

Για την ιστορία, το Νο3 ανήκει επίσης στον Ζάρκο Πάσπαλι (36 πόντοι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας), ενώ από 34 πόντους έχουν σημειώσει ο Αλφόνσο Φορντ (Ουνικάχα Μάλαγα), ο Βασίλης Σπανούλης (Νεπτούνας), ο Έντι Τζόνσον (Τσιμπόνα) και... ο Ζάρκο Πάσπαλι (Μπενετόν).

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θυμήθηκε εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο ο Γουόλτερ Μπέρι είχε 39 πόντους με 17/26 δίποντα, 5/7 βολές, 13 ριμπάουντ, 2 ασίτ και 3 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής. Ένας αγώνας όπου έβλεπε το αντίπαλο -τουρκικό- καλάθι σαν βαρέλι.

"Είναι κάποιες βραδιές στην καριέρα κάθε παίκτη που όλα του πάνε… δεξιά, που βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι, που η μπάλα στα ριμπάουντ κολλάει στα χέρια του, που όλες οι πάσες του γίνονται καλάθια και μετρούνται ως ασίστ. Ένα τέτοιο βράδυ ήταν για τον Γουόλτερ Μπέρι στις 23 Νοεμβρίου 1995 στο ΣΕΦ απέναντι στην Ούλκερ.

Ο "Truth" είχε επιστρέψει στο λιμάνι και στη δεύτερη σεζόν του με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση απέναντι στους Τούρκους. Στους 39 πόντους σταμάτησε ο Αμερκκανός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ούλκερ με 92-76 κι αυτή είναι η καλύτερη ατομική επιθετική επίδοση στην ιστορία της ομάδας, μαζί με τους 39 πόντους που είχε σκοράρει ο Ζάρκο Πάσπαλι απέναντι στην Union Olimpija τρία χρόνια πριν.

Αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι της σεζόν για τους φιναλίστ του κυπελλου Πρωταθλητριών των δυο προηγούμενων Φάιναλ Φορ σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη είχε κερδίσει στην πρεμιέρα την Μπένετον Τρεβίζο, είχε ηττηθεί δύσκολα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και υποδέχθηκε στο κατάμεστο ΣΕΦ την Ούλκερ του Χαρούν Ερντενάι.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο με τον Μπέρι να δείχνει πόσο «ζεστός» ήταν με το καλημέρα. Είκοσι πόντους είχε στο πρώτο ημίχρονο και 19 στο δεύτερο, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Αμερικανός δεν έπαιξε μόλις δυο λεπτά κι αυτό σίγουρα τον βοήθησε στο να έχει αυτά τα νούμερα, χρειάστηκε όμως να παίξει τόσο πολύ γιατί στο 14’ του συγκεκριμένου αγώνα ο Ντράγκαν Τάρλατς τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν έπαιξε ως το τέλος.

Οι 39 πόντοι του Μπέρι δεν ήταν πάντως η κορυφαία επίδοση εκείνης της σεζόν στο κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά η τέταρτη. Ο Αρλάουκας είχε 63 πόντους στη νίκη της Ρεάλ επί της Buckler Bologna λίγους μήνες μετά, ο Πορτογάλος Σάντος είχε 45 απέναντι στην Παρτιζάν στα προκριματικά εκείνης της σεζόν και ο Ντόουσον της Μπάγερν Λεβερκούζεν είχε 40 στη νίκη των Γερμανών επί της Μπουντιβέλνικ" αναφέρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για εκείνη την αναμέτρηση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ