ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοβ τρυπάει και πάλι το ταβάνι του

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοβ τρυπάει και πάλι το ταβάνι του

Η φοβερή εκκίνηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ και οι προοπτικές που παρουσιάζονται για εκείνον και τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr στέκεται στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του 24χρονου Σέρβου σέντερ στην φετινή σεζόν.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στην εκκίνηση της τέταρτης σεζόν του στον Ολυμπιακό κυριαρχεί στους αιθέρες και δείχνει έτοιμος να κερδίσει ακόμα ένα στοίχημα!

Ο 24χρονος Σέρβος σέντερ απέναντι στην Μπασκόνια αποτέλεσε και πάλι το κεντρικό πρόσωπο του Ολυμπιακού , καθώς κυριάρχησε στο "ζωγραφιστό" και οδήγησε τους ερυθρόλευκους - έχοντας συμπαραστάτες - στη νίκη επί της ισχυρής και φιλόδοξης Μπασκόνια, ενώ μοιράστηκε μαζί με τον Άντονι Ράντολφ το βραβείο του MVP της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague .

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στην 2η "στροφή" της EuroLeague έκανε ρεκόρ δύο ρεκόρ καριέρας, καθώς σημείωσε 23 πόντους και συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, ενώ πέρα από ουσία είχε και θέαμα στο παιχνίδι του . Η αντίδρασή του, όμως, έπειτα από ένα μπλοκ που δέχτηκε κι έναν... χορό που χόρεψε, δείχνει πως είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Ο "Νίκο" στο 3' είδε τον διάδρομο προς το καλάθι της Μπασκόνια, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Πουαριέ, ο οποίος ακολούθησε την φάση και τον έκοψε εντυπωσιακά. Ο "Μίλου" στο 16' βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Σενγκέλια, ο οποίος αρχικά τον "μέτρησε" με μία ντρίμπλα δισταγμού. Ο Σέρβος σέντερ εν συνεχεία "έφαγε" την προσποίηση του Γεωργιανού πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μείωσε σε 30-36.

Ο Μιλουτίνοβ της σεζόν 2015/16 ίσως να μην πέρναγε στο παρκέ ξανά έπειτα από αυτές τις φάσεις. Η αυτοπεποίθηση του Μιλουτίνοβ του του πρώτου μισού της σεζόν 2016/17 θα μειωνόταν αρκετά, έπειτα από αυτές τις φάσεις, αλλά πλέον διανύουμε την αγωνιστική περίοδο 2018/19). Ο Σέρβος σέντερ, του οποίου το καλοκαίρι το ταξίδι για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αναβλήθηκε, έχει αποδείξει πως είναι ένα από τα καλύτερα πεντάρια που αγωνίζονται στην Ευρώπη και πλέον δείχνει πως έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί και δύσκολες καταστάσεις. Το απέδειξε και με την γεμάτη εμφάνιση απέναντι στην Μπασκόνια, αλλά και σιγουριά που έδινε στους συμπαίκτες του. "Περάστε την μπάλα από την... κλειδαρότρυπα κι εγώ θα είμαι εκεί για να την πιάσω και να τελειώσω την φάση", έδειχνε να λέει με τις κινήσεις του στους συμπαίκτες του.

Οι αθλητικοί ψηλοί είναι της... μόδας τα τελευταία χρόνια. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι όμως και "δεινόσαυρος". Ο Μιλουτίνοβ έχει πολύ μπάσκετ μέσα του, αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά το άθλημα και έχει τα φόντα για να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο playmaker ρακέτας. Όσο περνάει ο καιρός οι αυτοματισμοί του Ολυμπιακού θα γίνονται όλο και καλύτεροι, η φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ θα αφομοιώνεται όλο και περισσότερο και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων της ομάδας του και να μην περιορίζεται μόνο απειλώντας παίζοντας με πλάτη κι έπειτα από pick and roll.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στην εκκίνηση της φετινής σεζόν έχει τραβήξει τα φλας πάνω του και μας κάνει να αναμένουμε με προσμονή να δούμε το κατά πόσο θα... τρυπήσει το ταβάνι του υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ. Έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό είναι ένα τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι πέρσι έχασαν ένα σημαντικό μέρος της δυναμικής τους από τα προβλήματα στην ποδοκνημική και στο γόνατο που αντιμετώπισε ο Μιλουτίνοβ από την προημιτελική σειρά της EuroLeague με την Ζάλγκιρις ως τέλος της σεζόν. Ο ίδιος, όμως, δεν κοιτά πίσω. Είναι επικεντρωμένος στο παρόν, δουλεύει για να παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον και μένει να δούμε πού θα σταματήσει...

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ την φετινή σεζόν:

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοβ τρυπάει και πάλι το ταβάνι του

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ