EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός στην EuroLeague των μικρών

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός στην EuroLeague των μικρών

Η ομάδα U18 του Ολυμπιακού συμμετείχε για τρίτη φορά στην ιστορία της στο Euroleague Basketball ADIDAS Next Generation Tournament και το Sport24.gr καταγράφει το θετικό πρόσημο της πορείας της στο Βελιγράδι.

Η ομάδα U18 του Ολυμπιακού για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία της συμμετείχε στο Euroleague Basketball ADIDAS Next Generation Tournament και η παρουσία της στο Zeleznik Hall του Βελιγραδίου κρίνεται κάτι περισσότερο από θετική.

Οι ερυθρόλευκοι με ρεκόρ 3-1 πήραν την 3η θέση του τουρνουά, η οποία είναι η καλύτερη που έχουν βρεθεί στην ιστορία τους, ενώ για δεύτερη διαδοχική χρονιά είχαν έναν εκπρόσωπο στην καλύτερη πεντάδα, καθώς ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι ακολούθησε τα χνάρια που είχε αφήσει πέρσι ο Νίκος Αρσενόπουλος.

Το πρότζεκτ του Αλεξέι Ποκουσέβσκι είναι το πιο... εμπορικό στα τμήματα υποδομής των ερυθρολεύκων, καθώς ο 17χρονος Σέρβος αντικρίζει τη γη από τα 211 εκατοστά κι έχει κινήσεις περιφερειακού παίκτη. Γραφειοκρατικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει στο καμπ του Basketball Without Borders που διεξήχθη στη Σάρλοτ στη διάρκεια του NBA All-Star Weekend, αλλά στην δεύτερη συμμετοχή του στο Basketball ADIDAS Next Generation Tournament μαγνήτισε - όπως και πέρσι - τα βλέμματα.

Ο Ποκουσέβσκι μάλιστα σε σύγκριση με την περσινή σεζόν έκανε ένα βήμα μπροστά, καθώς με τις εμφανίσεις του (μ.ο. 15,8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 2,3 κλεψίματα, 2,5 λάθη και 3,5 κοψίματα) κέρδισε μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Ο νεαρός Σέρβος μάλιστα ήταν ο πρώτος μπλοκέρ της ομάδας του, αλλά και ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (10) - στοιχείο που δουλεύει αρκετά, ώστε να το βελτιώσει - και αυτό το γεγονός δείχνει την πληθωρικότητα στο παιχνίδι του.

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι, όμως, δεν ήταν μοναδικός που ξεχώρισε από την ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη, όπως φαίνεται και από μια απλή ματιά στη λίστα με τους παίκτες με την καλύτερη αξιολόγηση του τουρνουά. Ο Τζόρτζιε Τοπόλοβιτς της Σαράγιεβο είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 88 βαθμούς σε 4 συμμετοχές, ενώ ακολουθούν οι Ανδρέας Τσουμάνης (89 σε 4 συμ.), Αλεξέι Ποκουσέβσκι (88 σε 4 συμ.) και Ιωσήφ Κολοβέρος (86 σε 4 συμ.).

Ο Ανδρέας Τσουμάνης έχει πάρει... γεύση από την Basket League, ενώ έχει την ευκαιρία να μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες κάνοντας προπονήσεις - όπως και ο Ποκουσέβσκι - με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Ο 18χρονος φόργουορντ - του οποίου τα μέλη της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού σπάνια ακούν την φωνή του, καθώς προτιμά να μαθαίνει δίπλα τους σιωπηλός - στο Βελιγράδι είχε ακόμα μία ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε παιδιά της ηλικίας του και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο Ανδρέας Τσουμάνης (μ.ο. 20,8π., 8ριμπ., 2,3ασ., 3,5λ., 0,3κοψ.) είχε εξαιρετική παρουσία στο Βελιγράδι και πλέον τα ζητούμενα για αυτόν είναι να βελτιώσει τις αδυναμίες του, όταν φεύγει από το... αγαπημένο του low post και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος από την πλευρά του αποτέλεσε τον βασικό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και ο 17χρονος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα καθηκόντά του (μ.ο. 19π., 3,8 ριμπ., 5,8 ασ., 1,8κλ., 1,3λ.). Ο Κολοβέρος μάλιστα ήταν και ο παίκτης που έβαλε την τελευταία πινελιά στο κάδρο του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, καθώς 10,1 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του μικρού τελικού με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας διαμόρφωσε το 87-86.

Επίσης, σε σχέση με την περσινή συμμετοχή του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών σημαντική βελτίωση έδειξε ο Παναγιώτης Οικονόμου, ο οποίος έχει αρκετά καλή επαφή με το καλάθι. Ο 17χρονος γκαρντ πέρσι είχε μέσο όρο 5,3 πόντους και φέτος βελτίωσε την παραγωγικότητά του κατά 10,7 πόντους (μ.ο. 16) έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (56,7% διπ., 36,4τριπ., 90% βολ.).

Οι U18 του Ολυμπιακού επέστρεψαν από το Βελιγράδι έχοντας πάρει την 3η θέση του τουρνουά κι έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, οι οποίες θα τους φανούν πολύ χρήσιμες αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να μένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού:

Παρασκευή 22/2

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 99-87

Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 88-79

Σάββατο 23/2

Ολυμπιακός - Βενέτσια 87-71

Κυριακή 24/2

Ολυμπιακός - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 87-86 (μικρός τελικός)

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ