EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τετράδα-φωτιά είχε ο Ολυμπιακός στην τεράστια νίκη επί της Μπασκόνια το βράδυ της Τρίτης (8/1). Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ που δεν είχε στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Το κρύο που επικρατεί τις τελευταίες μέρες κράτησε αρκετό κόσμο μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως οι 7000 θεατές που πήγαν το βράδυ της Τρίτης (8/1) στο Φάληρο, παρακολούθησαν ένα πραγματικά συγκλονιστικό ματς .

Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε τη Μπασκόνια σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, στο τέλος όμως μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση για να καθαρίσουν εκεί οι Πειραιώτες που στηρίχθηκαν σε τέσσερις παίκτες και συνεχίζουν με στόχο την τετράδα της κανονικής περιόδου.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοβ .

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Άλλαξε τον Στρέλνιεκς μόλις στο τέταρτο λεπτό, στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση καθυστέρησε να αποφασίσει και έκτέλεσε τρίποντο υπό πίεση, δεν έδωσε κάτι μέχρι το τέλος της περιόδου, μπήκε όμως στη δεύτερη με δύσκολο φλότερ για το 22-22 και συνέχισε με τρίποντο από τα εννέα μέτρα για το 31-32. Δεν έβγαλε δυναμισμό στην άμυνα, ήταν όμως αποτελεσματικός στο εμπρός μέρος του γηπέδου και μείωσε στους πέντε (38-43) με drive στο 17'. Πολύ άστοχος και εκενυρισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Αμερικανός έμεινε στο παρκέ χάρη στις τρομερές επιστροφές του στην άμυνα που σταμάτησαν αιφνιδιασμούς, έβαλε στο 35' τρίποντο για το 66-68, στο 37' βολές για το 73-74 και στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει σπουδαία δουλειά για να κρατήσει την ομάδα του όρθια. Έπαιξε σχεδόν 40 λεπτά, όταν σταθεροποιήσει την απόδοσή του και αποκτήσει λίγο περισσότερο πείσμα, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 3/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 18 ranking σε 39:22

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Είδε το πρώτο δεκάλεπτο από τον πάγκο, πάτησε παρκέ στο 16', έκλεψε μια μπάλα και δεν έδωσε κάτι περισσότερο μέχρι το ημίχρονο. Γύρισε στο ματς στο 29' για να αστοχήσει αμέσως σε τρίποντο από τη δεξιά γωνία, έπαιξε κάτι λιγότερο από επτά λεπτά, είναι φανερά αρκετά πίσω στο ροτέισον του Ντέιβιντ Μπλατ μετά τον τραυματισμό του.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ranking σε 6:50

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πάτησε παρκέ στο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, σκόραρε σαν σε προπόνηση με περίπατο έως την καρδιά της ρακέτας της Μπασκόνια για το 16-13, ωστόσο συνέχισε με τρία λάθη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εύκολα καλάθια. Με τον Μιλουτίνοβ απόντα, η αποστολή του ήταν πιο δύσκολη, ο Μπλατ τον κράτησε στον πάγκο στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και συνολικά η εικόνα του στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή. Έπαιξε έντεκα λεπτά, από την άνοιξη του 2015 και τη σειρά playoffs με τη Μπαρτσελόνα είχε να μείνει τόσο χαμηλά (98 αγώνες δηλαδή). Περίεργη περίοδος για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, που ωστόσο ουδείς μπορεί να ξεγράψει πολύ απλά γιατί για τον Βασίλη Σπανούλη μιλάμε που θα είναι έτοιμος εκεί που πρέπει.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 λάθη, -1 ranking σε 11 λεπτά

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Πήρε τη θέση του Παπανικολάου στο όγδοο λεπτό, είχε άσχημες αντιδράσεις στην άμυνα, έκανε ένα λάθος και ένα άστοχο τρίποντο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Μπλατ τον κράτησε στον πάγκο μέχρι το τέλος του ματς και δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -2 ranking σε 2:38

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Δεν μπήκε καλά στο ματς ο Λετονός, δεν λειτούργησε καλά στην άμυνα, δεν έδωσε κάτι στην επίθεση και πήγε στον πάγκο μετά από ένα άνοστο τετράλεπτο. Γύρισε στη δεύτερη περίοδο, αστόχησε σε φλότερ που τελικά "καθάρισε" με φόλοου ο ΛεΝτέι για το 28-30, καθυστέρησε να αποφασίσει και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο οποίο είχε 0/2 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο σε 10:13. Ελάχιστα τον είδαμε στο δεύτερο μέρος, κάτι λιγότερο από τρία λεπτά για την ακρίβεια, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ προτίμησε να στηριχθεί στους Γουίλιαμς-Γκος - Μάντζαρη - Παπανικολάου και δικαιώθηκε για την απόφασή του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/2 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 5 ranking σε 12:51

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Στο όγδοο λεπτό πήρε την πρώτη του ευκαιρία, δίνοντας ανάσες στον Πρίντεζη που είχε μπει δυναμικά στο ματς. Ένα πεντάλεπτο έπαιξε στο πρώτο μέρος για να πάρει μόνο ένα επιθετικό ριμπάουντ. Εντελώς συμπληρωματικός ο ρόλος του, καθώς σε ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες, ο "Πριντ" παίζει (και θα συνεχίσει να παίζει) μέχρι να ζητήσει μόνος του αλλαγή.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ σε 6:29

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Ξεκίνησε με άστοχο δίποντο το ματς, πριν δώσει εκπληκτική ασίστ στον Μπόγρη για το 5-2 και βρει ρυθμό χορεύοντας τον Βόιτμαν ξανά και ξανά. Στο έβδομο λεπτό είχε ήδη οκτώ πόντους από 4/5 δίποντα, στο όγδοο κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο, στο ημίχρονο είχε ήδη γράψει 15:21 και τέσσερις ασίστ που συνιστούσαν ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στη EuroLeague. Προσπάθησε να κάνει μια συντήρηση δυνάμεων, με την ομάδα του όμως να κυνηγά έπρεπε να πιεστεί. Το έκανε, έδωσε την πέμπτη του ασίστ, έβαλε και καλάθι για το 55-53 σε ένα επί μέρους 12-2, συνέχισε να ορμά στην άμυνα της Μπασκόνια και θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι πραγματικά απίθανο αν δεν είχε αρκετά άτσαλα τελειώματα. Πραγματικά συγκινητικός, ξεκάθαρα ξεπέρασε τον εαυτό του, έμεινε στο παρκέ για 38 λεπτά και πήρε 23 σουτ που συνιστούν ρεκόρ καριέρας καθώς δεν είχε εκτελέσει ποτέ περισσότερα από 18! Μπορεί η στατιστική του να γράφει 9/23 προσπάθειες, όποιος όμως είδε το ματς, καταλαβαίνει πως ο Πρίντεζης έδωσε και την ψυχή του για να κερδίσει ο Ολυμπιακός και να αποφύγει τη "γκέλα".

Τα στατιστικά του: 19 πόντοι, 9/19 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 16 ranking σε 38:04

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Μπήκε στο ματς με επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ του Μπόγρη, συνέχισε με τρίποντο για το 3-2 στο δεύτερο λεπτό, έβαλε και δεύτερο για το 10-8 στο τέταρτο λεπτό, δεν πήρε όμως άλλες προσπάθειες μέχρι το ημίχρονο. Έτρεψε, πάλεψε, δεν του βγήκε το ματς, έβαλε όμως το τρίτο του τρίποντο για το 50-53 στο 23' και έβαλε και το τέταρτο για το 53-53 πριν κόψει με φαντασμαγορικό τρόπο ένα σουτ και ξεσηκώσει το κοινό. Όλα έδειχναν με το μέρος του, γι' αυτό με το σκορ στο 77-80 πήρε τη μπάλα, κινήθηκε με προσοχή και υπομονή, εκτέλεσε και με τη βοήθεια του ταμπλό έστειλε τον αγώνα στην παράταση στην οποία έβαλε ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο. Ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, ισοφάριση της κορυφαίας ατομικής του επίδοσης τα έξι εύστοχα τρίποντα, απολαυστικός, μια πηγή αστείρευτης ενέργειας που εκτόξυσε τους πάντες.

Τα στατιστικά του: 22 πόντοι, 0/3 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 31 ranking σε 36:01

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Πενταδάτος για τρίτο συνεχόμενο ματς, ο Έλληνας γκαρντ είχε μια ασίστ στο πρώτο τετράλεπτο και τίποτα περισσότερο. Ελάχιστα πάτησε παρκέ στη δεύτερη περίοδο, έπαιξε σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος, δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, έκανε όμως τρομερή προσπάθεια στην άμυνα και με τον Γιάνις Στρέλνιεκς εκτός κλίματος, πήρε την ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί να κάνει καλά λίγα, συγκεκριμένα, αλλά χρήσιμα πράγματα. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να βοηθήσει σε περισσότερους τομείς στη συνέχεια της σεζόν. Στα τελευταία 12 ματς έχει 1/4 δίποντα και 1/13 τρίποντα.

Τα στατιστικά του: 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 ranking σε 26:45

21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Πενταδάτος εν τη απουσία του εμπύρετου Νίκολα Μιλουτίνοβ, αστόχησε στο πρώτο του σουτ (στο τέλος επίθεσης), είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Πουαριέ, σκόραρε με ωραίο τελείωμα για το 5-2 και στην επόμενη επίθεση πάσαρε στον Πρίντεζη για το 7-4. Πάλεψε με τρομερό πείσμα απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με δίποντο μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ για το 47-51, έπαιξε αρκετά γιατί δεν υπήρχε άλλος να βοηθήσει, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και έκανε και ρεκόρ καριέρας στον στόνο συμμετοχής!

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 6 ranking σε 15:09

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Δεύτερος στο ροτέισον των... δύο σέντερ, ο Αμερικανός μπήκε στο ματς στο έκτο λεπτό, είχε σοβαρό πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Πουαριέ, σκόραρε για το 20-16 στο όγδοο λεπτό και έβαλε και δεύτερο δύσκολο καλάθι για το 24-22 στο 11'. Στο 13' όμως έκανε μια πολύ άσχημη πάσα στην καρδιά της ρακέτας της Μπασκόνια, με αποτέλεσμα οι Βάσκοι να ανοίξουν τον αιφνιδιασμό που κατέληξε σε τρίποντο του Τζάνινγκ για το 26-30. Σε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος είχε οκτώ πόντους από 4/5 δίποντα, παρόλα αυτά οι αμυντικές του επιδόσεις ήταν κακές. Σχεδόν μόνος του κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στο δεύτερο μέρος, κυνήγησε κάθε ριμπάουντ, κάθε φόλοου, ήταν σπουδαίος στην επίθεση, αυτόν τον ΛεΝτέι που είναι συγκεντρωμένος, πεισμωμένος, αποφασιστικός και αποφεύγει τα λάθη χρειάζεται ο Μπλατ και όχι μόνο όταν λείπει ή ξεκουράζεται ο Μιλουτίνοβ. Ο Αμερικανός δείχνει ότι έχει και το ταλέντο και τον χαρακτήρα για να καθιερωθεί αρχικά και στη συνέχεια να κυριαρχίσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά θα πρέπει να αποκτήσει και συνέπεια.

Τα στατιστικά του: 23 πόντοι, 10/13 δίποντα, 3/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 30 ranking σε 29:51

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ