EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ πάλεψε μόνος εναντίον όλων κι ο Ολυμπιακός διασύρθηκε "καθαρά" από τη Μπαρτσελόνα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποίησε στο ΣΕΦ ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Μετά από βραδιές σαν την αποψινή, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς. Τι αναλύσεις να γίνουν όταν ο άδειος από ενέργεια και πείσμα Ολυμπιακός έχει γνωρίσει εντός έδρας συντριβή ( 55-76 ) από τη Μπαρτσελόνα και τι κριτική να γίνει όταν στο τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 6-27; Όλα πήγαν στραβά για τους Πειραιώτες, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να είναι ευχαριστημένος μόνο από την προσπάθεια των Νίκολα Μιλουτίνοβ - Γιάνις Στρέλνιεκς. Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των 12 που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στους Καταλανούς του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πολύ διστακτικός στο ξεκίνημα του αγώνα, έκανε και ένα φθηνό λάθος όταν γύρισε τη μπάλα στο παρκέ και έδωσε αιφνιδιασμό στη Μπαρτσελόνα για το 2-5. Έκανε και δεύτερο λάθος για να αντικατασταθεί μετά από 3:40. Γύρισε στα τέλη της πρώτης περιόδου για να αστοχήσει στο πρώτο του τρίποντο, πριν δώσει λάθος πάσα στον Πρίντεζη και συνεχίσει με άστοχα σουτ στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Πέτυχε τον πρώτο του πόντο με βολή στο 14', έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο 18' για το 24-32, συνολικά όμως ήταν κακός έως το ημίχρονο. Προσπάθησε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι δεν ήταν η βραδιά του.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 9 ranking σε 28:07

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Σκόραρε τρίποντο για το 21-27 στο 16', έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε όμως 1/5 σουτ και θα μπορούσε να έχει τελειώσει έναν αιφνιδιασμό χωρίς να γκρινιάξει για φάουλ. Με το ματς να έχει κριθεί από νωρίς, ο Γάλλος έπαιξε περισσότερο από ποτέ με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά δεν άρπαξε την ευκαιρία.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 0/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 2 ranking σε 24:44

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Πιέστηκε από τον Μπλάζιτς στο ξεκίνημα του αγώνα, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, απάντησε όμως με λέι-απ για το 2-3 με καλό διάβασμα της φάσης. Εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Καταλανών που ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, σκόραρε ομως στο 12' για το 12-27 που ξύπνησε το ΣΕΦ και ανάγκασε τον Πέσιτς να καλέσει timeout. Συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 15-27, έπαιξε σχεδόν 17 λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν θετικός. Δεν έδωσε κάτι στο δεύτερο μέρος, έπαιξε εννέα λεπτά έως το τέλος του αγώνα, παρασύρθηκε κι αυτός από τη συνολικά κακή εικόνα της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη, 6 ranking σε 26:32

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Πενταδάτος αντί του ταλαιπωρημένου Παπανικολάου, δεν ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, στο τρίτο λεπτό αστόχησε σε ανοιχτό τρίποντο από τη δεξιά γωνία, έπαιξε 6:18 και πήγε στον πάγκο έχοντας μόνο ένα αμυντικό ριμπάουντ. Άοσμος, άνευρος και στο δεύτερο μέρος, ουδείς μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να προσφέρει ο Τίμα στον φετινό Ολυμπιακό από τη στιγμή που εκείνος δείχνει ανήμπορος να δώσει έστω και λίγα πράγματα στην ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 1 πόντος, 0/3 δίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -3 ranking σε 14:34

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Ήταν δύσκολο το ματσάρισμα με τον πολύ ταλαντούχο επιθετικά Αντε Τόμιτς για τον Σέρβο, που μπήκε άσχημα στο ματς και δέχθηκε δύο καλάθια από τον Κροάτη στο πρώτο τετράλεπτο. Στο έκτο λεπτό πήρε την πρώτη πάσα στο χαμηλό ποστ για να "σπάσει" τη μπάλα στον Στρέλνιεκς που σκόραρε από τη δεξιά γωνία για το 6-15, στο 11' έβαλε με βολές τους πρώτους του πόντους στον αγώνα, πριν βάλει και το πρώτο του καλάθι στην επόμενη επίθεση μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ. Έπαιξε 16 λεπτα στο πρώτο μέρος, θα έπαιζε ακόμη περισσότερο αν δεν έμενε από ανάσες και δεν ζητούσε αλλαγή από τον προπονητή του. Ο μοναδικός που πάλεψε μέχρι το τέλος, είχε 4/4 δίποντα και όμως συγκέντρωσε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, περισσότερες από τις μισές της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/4 δίποντα, 5/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 29 ranking σε 32:10

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Άλλαξε τον Γουίλιαμς-Γκος στο τέταρτο λεπτό, έβαλε γρήγορα δύο σουτάκια, έκανε όμως δύο γρήγορα φάουλ και γύρισε στον πάγκο μετά από μόλις τρία λεπτά στον αγώνα. Πίεσε περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο,έβαλε τρίποντο με step-back για το 43-55 της περιόδου και κράτησε την ομάδα του όρθια. Ήταν ο μοναδικός που πάλεψε μαζί με τον Μιλουτίνοβ.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 9 ranking σε 21:53

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Έπαιξε κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά και δεν έδωσε το παραμικρό στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ σε 7:34

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Ένα άστοχο φλότερ ήταν η πρώτη του προσπάθεια στο ματς, απέναντι στον Κρις Σίνγκλετον που γνωρίζει καλά από τα ντέρμπι αιωνίων. Δεν πίστευε στα μάτια του και όταν πήγε στον πάγκο έδειξε την απορία του, μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με περισσότερο πείσμα και βοήθησε στο 11-0 σερί της ομάδας του, έκανε για άλλη μια φορά καλή δουλειά στο ριμπάουντ αλλά ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του. Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος, ο Πρίντεζης ήταν ακόμη χειρότερος σε μια συνολικά εφιαλτική για τον Ολυμπιακό βραδιά.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 3 ranking σε 29 λεπτά

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν ήταν στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, μπήκε όμως στο ματς στο έβδομο λεπτό στη θέση του Τίμα που δεν έδωσε το παραμικρό, έπαιξε δύο λεπτά και πιθανότατα προφυλάχθηκε στη συνέχεια από τον προπονητή του. Έπαιξε χωρίς να είναι έτοιμος και από τη στιγμή που το ματς άνοιξε, δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 1 λάθος σε 2:09

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Έπαιξε 2:01, ήταν πολύ διστακτικός ακόμη και στην πάσα, καθυστέρησε δυο επιθέσεις του Ολυμπιακού και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Η στατιστική του ήταν εντελώς άδεια.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Σκόρπια λεπτά, έβαλε ένα δίποντο, δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Είναι παίκτης για επικίνδυνες αποστολές και για να κλείνει τρύπες.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ranking σε 4:20

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο έκτο λεπτό για να παίξει στη θέση του πάουερ φόργουορντ, αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών στο 8', έκανε λάθος σε επαναφορά και γύρισε στον πάγκο έχοντας γράψει 129 άσχημα δευτερόλεπτα. Σε πολύ άσχημη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, δείχνει να έχει "τρακάρει με τον τοίχο των ρούκι" όπως λένε οι Αμερικανοί και μάλλον το πρόβλημά του είναι πνευματικό και όχι φυσικής κατάστασης. Προβληματίζει...

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -3 ranking σε 6:56

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ