EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÃÅÑÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÃÅÑÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛεΝτέι και Μιλουτίνοβ έκαναν σπουδαία δουλειά στη ρακέτα, ο Παπανικολάου ισοφάρισε ρεκόρ καριέρας και ο Ποκουσέβσκι έγραψε ιστορία. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι απουσίες ήταν πολλές (Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Αγραβάνης), οι επτά ήττες στα προηγούμενα εννέα ματς ήταν ακόμη περισσότερες, όμως το βράδυ της Τρίτης (19/3) ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά δυνατά στα πόδια του. Νίκησε τη Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, πήγε στο 14-13 και εδραιώθηκε στην οκτάδα που τον στέλνει στα playoffs της διοργάνωσης, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να χαμογελά.

Μπριάντε Γουέμπερ, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Ζακ ΛεΝτέι και Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν οι πέντε που ξεχώρισαν, με το μεγαλύτερο χειροκρότημα να πηγαίνει όμως στον 17χρονο Αλεξέι Ποκουσέβσκι που έκανε το ντεμπούτο του στη EuroLeague και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού σε αυτό το επίπεδο. Το Sport24.gr αξιολογεί τους έντεκα που είχε στη διάθεσή του ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός.

2. ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΓΟΥΕΜΠΕΡ (starter)

Κόπηκε στο πρώτο σουτ του αγώνα, σκόραρε όμως με προσωπική ενέργεια για το 4-0. Έκανε τρομερή δουλειά (ξανά) στο κομμάτι των ριμπάουντ, ήταν καλός στη δημιουργία, προσπαθούσε να... ισορροπήσει ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την ψυχραιμία που χρειαζόταν η ομάδα του. Έκλεισε το πρώτο μέρος με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 15:30, άνοιξε το δεύτερο με νέο μακρινό σουτ, έκανε όμως το τρίτο του φάουλ νωρίς κι αυτό τον φρέναρε. Αν προσέξει αυτή την αδυναμία του, θα γίνει ακόμη πιο σημαντικός σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 3/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 12 ranking σε 26:22

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πολύ ήρεμος, ήξερε ότι θα παίξει... όσο αντέξει, δεν πήρε πολλές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, έκανε όμως εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Πίεσε, έκλεψε μια μπάλα, έδωσε τρεις ασίστ και πάλι όμως δεν έλαμψε. Και δεν το έκανε ούτε στο δεύτερο μέρος, σε ακόμα μια περίεργη για εκείνον βραδιά. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως ο Ολυμπιακός των δυόμιση γκαρντ νίκησε ΤΟΣΟ εύκολα την Μπάγερν Μονάχου που καιγόταν για να μείνει ζωντανή.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 6 ranking σε 23:19

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Μπήκε στο φινάλε του πρώτου μέρους για την άμυνα στην τελευταία επίθεση της Μπάγερν Μονάχου πριν από το ημίχρονο, έπαιξε εννέα λεπτά και σκόραρε ένα τρίποντο. Τι κι αν έφυγε ο Γιάνις Τίμα, τι κι αν οι Σπανούλης - Στρελνιεκς βρίσκονται εκτός δράσης, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον Γάλλο περιφερειακό κι εκείνος δεν μπορεί να δείξει πολλά σε αυτά τα μικρά διαστήματα που μένει στο παρκέ.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 4 ranking σε 8:59

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο τρίτο λεπτό απέναντι σε... τρεις αντιπάλους, σκόραρε ξανά για το 10-2 μαζεύοντας άστοχο δίποντο του Πρίντεζη που λίγο αργότερα του έδωσε την ασίστ για το κάρφωμα του 12-2. Έφτασε τους 14 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (με 7/7 δίποντα) και έμεινε σε αυτούς μέχρι το ημίχρονο. Είχε στιγμές κυριαρχίας και στο δεύτερο μέρος, δεν χρειάστηκε όμως να πιεστεί ιδιαίτερα καθώς η διαφορά είχε ανοίξει για την ομάδα του και εκείνος βρήκε την ευκαιρία να πάρει στο τέλος ανάσες εν όψει Γκραν Κανάρια.

Τα στατιστικά του: 20 πόντοι, 9/10 δίποντα, 2/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 20 ranking σε 26:41

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πήρε ένα οκτάλεπτο στο πρώτο μέρος χωρίς να βοηθήσει, έπαιξε κάτι λιγότερο από 14 λεπτά και έμεινε στο μηδέν. Είχε καλές άμυνες στον Ντέρικ Γουίλιαμς, η λογική λέει πως θα βοηθήσει περισσότερο στο επόμενο ματς καθώς γνωρίζει το περιβάλλον της Ισπανίας και θα πάρει ευκαιρίες από τον προπονητή του.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, -2 ranking σε 13:37

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Σκόραρε το πρώτο καλάθι του αγώνα, έδειχνε και πάλι ένα κλικ κάτω σε επίπεδα ενέργειας, έδωσε μια ωραία ασίστ στον Μιλουτίνοβ για το κάρφωμα του 12-2 και στην επόμενη φάση χόρεψε τον Μπαρτέλ για να γράψει το 14-2. Στη συνέχεια σίγησε, ο Μπλατ διαχειρίστηκε τον χρόνο συμμετοχής του και ο Πρίντεζης που είδε τον Ποκουσέβσκι να του παίρνει το ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού στη EuroLeague κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 15 ranking σε 25:18

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Ένα τρίποντο, τέσσερα ριμπάουντ και δύο καλές έξτρα πάσες ήταν όσα έδωσε σε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος, μαζί με πολύ τρέξιμο στο πίσω μέρος του γηπέδου. Πολύ καλύτερος στη συνέχεια, πήρε έναν πιο οργανωτικό ρόλο και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στη EuroLeague με έξι ασίστ (για ένα λάθος), ενώ ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού παίζοντας μόλις 26 λεπτά!

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος, 16 ranking σε 26:24

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Τρίτος γκαρντ από τους συνολικά τρεις διαθέσιμους, ο Μάντζαρης έπαιξε ένα οκτάλεπτο στο πρώτο μέρος αλλά δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό. Πολύ καλύτερος στο δεύτερο, σκόραρε οκτώ πόντους με δύο τρίποντα και βοήθησε τον Μπλατ να ξεκουράσει τους Γουέμπερ - Γουίλιαμς-Γκος που θα τραβήξουν πολύ κουπί στα επόμενα ματς, έδειξε έτοιμος για κάποια ποιοτικά λεπτά. Δεν μπορεί να ξέχασε το μπάσκετ, το θέμα του είναι σίγουρα πνευματικό και ίσως η δική του αγωνιστική άνοδος βοηθήσει τους Πειραιώτες να παίξουν καλύτερο μπάσκετ στην τελική ευθεία της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 13 ranking σε 21:19

20. ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ

Σπανούλης, Στρέλνιεκς και Αγραβάνης βρίσκονταν εκτός αγώνα και έτσι ο 17χρονος Σέρβος περιφερειακός βρήκε την ευκαιρία να χωρέσει στην... ενδεκάδα του Ολυμπιακού για να γίνει ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στην EuroLeague . Μπήκε στο τελευταίο λεπτό, δέχθηκε ένα φάουλ από τον Ντέρικ Γουίλιαμς, έβαλε τη μία βολή και αν όλα πάνε καλά, σε δύο χρόνια θα βρίσκεται πολύ μακριά από τα μέρη μας...

Τα στατιστικά του: 1 πόντος, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 ranking σε 51 δευτερόλεπτα

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Επτά διεκπαιρεωτικά λεπτά πήρε ο Έλληνας σέντερ, καθώς Μιλουτίνοβ και ΛεΝτέι βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 κλέψιμο, -2 ranking σε 6:48

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Σπουδαίο πρώτο μέρος από τον Αμερικανό, που έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Έβαλε 12 πόντους σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά, τελείωσε τις πέντε από τις έξι φάσεις που πήρε, αλλά στο πίσω μέρος του γηπέδου είχε και πάλι προβλήματα. Συνέχισε να σφυροκοπά την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου, δεν είχε αντίπαλο, φαινόταν από χιλιόμετρα πως ένιωθε παντοδύναμος, αλλά στο τέλος της βραδιάς μόνο προβληματισμό μπορεί να αισθάνεται κάποιος για εκείνον. Προβληματισμό γιατί όλοι αντιλαμβάνονται το ταλέντο του, αλλά δεν είναι δυνατόν ο ίδιος να έχει τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Στο κακό διάστημα του Ολυμπιακού και στις επτά ήττες στα προηγούμενα εννέα ματς δεν υπήρχε στο γήπεδο, εκτός από τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21/9). Οφείλει να αποκτήσει σταθερότητα και να γίνει συνεπής, διότι βρίσκεται σε ένα ιδανικό περιβάλλον για να λάμψει.

Τα στατιστικά του: 23 πόντοι, 9/14 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 24 ranking σε 20:22

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ