ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Μακάμπι: Ο Μπλατ κόντρα στην πρώτη του αγάπη

Ολυμπιακός - Μακάμπι: Ο Μπλατ κόντρα στην πρώτη του αγάπη

Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος έρωτας του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ αποτελεί την πρώτη του μεγάλη αγάπη και ο έμπειρος κόουτς σε λίγες ώρες θα κοντραριστει για 5η φορά με την "ομάδα του λαού" στην EuroLeague.

O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Ντέιβιντ Μπλατ θα βρεθεί αντιμέτωπος για πέμπτη φορά στην EuroLeague με την ομάδα που αγάπησε και τον αγάπησε.

Η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για τον 59χρονο Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή, καθώς στον δρόμο του ίδιου και του Ολυμπιακού θα βρεθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η "ομάδα του λαού" υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ πανηγύρισε μερικές μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της, ενώ ο νυν "τιμονιέρης" του Ολυμπιακού με τις αμέτρητες εργατοώρες που πέρασε στον πάγκο της, έφτασε και καθιερώθηκε στην ελίτ.

Η σχέση του Ντέιβιντ Μπλατ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε το 1999 και κράτησε συνολικά για εννέα χρόνια. Ο Αμερικανοϊσραηλινός την διετία 1999-2001 και την σεζόν 2003/4 ήταν στο προπονητικό επιτελείο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ως head coach της την οδήγησε στην κατάκτηση μίας EuroLeague (2014), πέντε πρωταθλημάτων (2002, 2003, 2011, 2012, 2014), έξι Κυπέλλων (2002, 2003, 2011–2014) και μίας Αδριατικής Λίγκας (2012). Επίσης, υπό τις οδηγίες του η "ομάδα του λαού" έφτασε και στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης το 2011.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ως προπονητής της Εφές και της Νταρουσάφακα έχει βρεθεί αντιμέτωπος τέσσερις φορές με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετράει μία νίκη και τρεις ήττες. Η "ομάδα του λαού" έχει περίοπτη θέση στην καρδιά του κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος, όμως, ως άριστος επαγγελματίας έχει τον τρόπο να παραμερίζει τα αισθήματά του.

"Ήμουν εκεί εννιά χρόνια και ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου. Έχω υπάρξει ξανά σε αυτή τη θέση και με άλλες ομάδες,με την Εφές και της Νταρουσάφακα. Αυτό, όμως, είναι μέρος της καριέρας μου. Ήταν ένα ξεχωριστό μέρος, μια ξεχωριστή ομάδα, που πετύχαμε πολλά, αλλά τώρα είμαι 100% αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το μέρος. Έτσι πρέπει. Υπάρχει ένα σπουδαίο τραγούδι από τον Stephen Stills, το «Love the One You're With» (σ.σ. να αγαπάς αυτόν με τον οποίο είσαι μαζί). Και εγώ είμαι με τον Ολυμπιακό και μόνο αυτόν σκέφτομαι", ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην "ανοιχτή" προπόνηση του Ολυμπιακού την Τετάρτη (23/10), ενώ σε λίγες ώρες θα επιχειρήσει να πικράνει την παλιά του αγάπη.

Ολυμπιακός - Μακάμπι: Ο Μπλατ κόντρα στην πρώτη του αγάπη

Το τραγούδι που χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο Ντέιβιντ Μπλατ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ